Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора


Мнения: 5 956
  Рецептата я научих от една бразилка, каза така правели с стар ориз да не се изхвърля.
 
  Продукти;
 
  Варен ориз ако имате от предния ден / например/ или сварявате една чаша : 1 ориз към 3 и половина подсолена вода.
  1 яйце,
  царевично брашно за овалване,
   черен пипер,
   бял пипер ,
   лук,
   чесън ,
  магданоз.

  Приготвяне:
 
Ориза трябва да е студен . Към него се прибавя яйцето, лука и чесъна настъргани и изцедени от водата, магданоза изчистен и нарязан се прибавя, подправките на вкус, аз слагам чер и бял пипер.Замесва се, прави се на кюфтенца, овалват се в брашното и се пържат.

  Стават много приятни. А рецептата обикновено се приготвя от стар ориз , който може и да е с зеленчуци или гъби. И тъй като като истинал вече не е вкусен, това е оригинален начин да се приготви.

 
« Последна редакция: пн, 07 апр 2008, 21:50 от adelinda »
Цитирай


Мнения: 6 328
Мммм,аз съм фен на картофените,но май и оризовите ще прибавя към тях   chef
Цитирай

София

Мнения: 2 211
Чудно мезенце! Винаги изхвърлям ориз, ако ми остане. Следващият път ще го оползотворя с такива кюфтета.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Чудно мезенце! Винаги изхвърлям ориз, ако ми остане. Следващият път ще го оползотворя с такива кюфтета.
И аз ще пробвам така....
Цитирай

сред люляците

Мнения: 684
Чудно мезенце! Винаги изхвърлям ориз, ако ми остане. Следващият път ще го оползотворя с такива кюфтета.
И аз ще пробвам така....

И аз, и аз...  bouquet
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Исках да напиша една рецепта за кюфтенца от ризото и яйца с моцарела вътре, казват се телефонни жици, но нещо съм изгубила рецептата. ooooh!
Трябва да я потърся, правила съм ги и са страхотни!
Цитирай


Мнения: 4 437
Аз много често правя оризови кюфтета,обичам ги от годините в детската градина.Но си сварявам пресен ориз,като му добавям сирене,яйце,различни подправки и така оформям кюфтенцата.После в желаната панировка и пържа.
Цитирай


Мнения: 5 956
Да , да , може и сирене и каквото човек си иска да слага, както по ще му е вкусно.
Цитирай

Torrevieja,España

Мнения: 1 505
И аз ще пробвам този вариант,защото веднъж пробвах с една рецепта от нета,но не ми харесаха,дано тези се получат добре.
Цитирай
az gi pravq pak taka ..svarqvam oriz i kartofi.ravni koli4estva,nastargvam kartofite,dobavqm gotoviq oriz,slagam 4ubrica,4eren piper,qice,i malko sirene.posle se ovalvat v bra6no i parja.pravq i zalivka ot ravni 4asti maioneza i kis.mlqko i 4esan ..mi tova e stavat syperrr     Laughing
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 709
Аз веднъж правих по рецепта от тук, станаха вкусни, но ми се пръскаха като ги пържих.Незнаех какво да им добавя за да са стегнати и таки си ги ядохме  Laughing
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Аз пък ги правя печени на фурна - много са вкусни!  Peace
Цитирай


Мнения: 825
Исках да напиша една рецепта за кюфтенца от ризото и яйца с моцарела вътре, казват се телефонни жици, но нещо съм изгубила рецептата. ooooh!

ето рецептата от списание "Меню" http://www.menumag.bg/recipes/view/424

Телефонни жици, или оризови топчета с моцарела

март.2006

Необходими продукти
3 с.л. масло
3 ч.ч. пилешки бульон
1 малка глава лук, ситно нарязан
1 и 2/3 ч.ч. ориз "Арборио" или ризон
1/2 ч.ч. бяло вино
50 г настъргано сирене пармезан
2 яйца
100 г моцарела
1 ч.ч. галета
олио за пържене

Начин на приготвяне

Бульонът се слага в малка тенджера и се поставя на котлона да заври.
В дълбок тиган се слага да се загрее маслото, прибавя се лукът и след 2-3 мин. се сипва оризът. След като се разбърква 2-3 мин. се слага виното.
След като виното се абсорбира, се прибавя по ½ ч.ч. от къкрещия бульон, до неговото пълно поемане от ориза, при непрекъснато разбъркване, докато в тенджерата остане само ½ ч.ч. от бульона. Тогава се слага последната порция бульон, съдът се покрива плътно с капак, огънят се намалява и ястието се оставя да къкри 10-15 мин., докато оризът стане крехък. Охлажда се.
Прибавят се пармезанът, яйцата, сол и пипер на вкус. Всичко се омесва на "тесто". Моцарелата се реже на 30 малки кубчета. От оризовата смес с влажни ръце се правят 30 топчета с големина на яйце и в центърът им се слага по едно кубче Моцарела.
Топчетата се овалват в галета и се пържат в повече мазнина за 4-5 мин., докато станат златисти. Излишната мазнина се попива с кухненска хартия. Сервират се горещи.

Продуктите са за 30 броя.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Исках да напиша една рецепта за кюфтенца от ризото и яйца с моцарела вътре, казват се телефонни жици, но нещо съм изгубила рецептата. ooooh!

ето рецептата от списание "Меню" http://www.menumag.bg/recipes/view/424

Телефонни жици, или оризови топчета с моцарела


Е, тия изглеждат много добре, а и са по 1 хапка!  Peace
Цитирай


Мнения: 11 612
Отдавна не хвърлям ориза в къщи....Ядем го един път като ориз и втори път - като кюфтета.

Аз слагам и малко кашкавал, а стават чудни със смлени орехи. С по-кпецифичен вкус стават ако има и черен ориз вътре, не само бял......

Децата ми са луди по оризовите кюфтета.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора