Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора

Пловдив

Мнения: 1 671
Имам свински пържоли без кост (не знам от коя част са). Иска ми се да направя нещо ефектно печенко...
Сега ровя да си намеря подходяща марината. Та... ако имаше някоя подръка... Mr. Green

Въпросът ми е - кога се начукват пържолите - само за печене на скара или... също преди или след мариноването... Спомням си, че в накакво предаване обясняваха, че е някаква тънкост, ама като не съм фенка на свинското и не съм запомнила  Blush
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Пържолите винаги се начукват,за да станат крехки.
Измий ги,начукай ги.После посоли със сол,черен пипер,червен пипер и поръси със вино и олио.Омажи ги хуубавичко и ги остави за колкото можеш време....
 После нареждаш ги в йенска съдинка,отгоре им слагаш нарязани гъбки,1 ч.ч. вода,слагаш капака и печеш.Към края добавяш сметана за готвене и пак буташ във фурната за 15 минутки.Преди да извадиш може да настържеш малко кашкавал колкото да се поразтопи и сервираш с подходяща гарнитура.....


Ако това не ти допада можеш да видиш в готварската книга на БГ МАМА да си харесаш нещо....
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 671
Много благодаря  Hug
Почти нещо такова имах предвид  Peace
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Еее радвам се тогава...  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Аз моите свински пържолки правя,като предварително ги начукам.
Сред това правя паста от соев сос,горчица,черен пипер, лимон.
Мажа с това пържолките и ги оставям да престоят.
После пека в тава с малко вода и вино.
Друг вариант е същите пържоли така намазани,ги изпържвам съвсем леко и ги редя в гювеч.
Ред пържоли,ред гъби,ред топено сирене.Отгоре една малка сметана.
С малко вода и фолио отгоре стават страхотни.
Цитирай

BG

Мнения: 1 668
Препоръчвам ти да ги приготвиш по рецептата на Габи:

Задушени свински пържоли във вино

Посоляват се пържолките и се овалват в брашно. Изпържват се леко в мазнина от двете страни. Изваждат се и в същата мазнина се запържват нарязани гъбки. В глинен гювеч се нареждат, като се редуват пържолки, гъби, няколко скилидки чесън, маслини. Залива се ястието с 2 чаши вино и се пече на слаба фурна около два часа.

Резултатът е  newsm10
Цитирай


Мнения: 2 551
Към резептата на TheNMaster може да добавиш и малко топено сирене за соса   ще ти хареса Peace опитай
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
С прясно мляко стават страхотни.

Свински пържоли с прясно мляко
Начуканите пържоли се посоляват и се натриват с черен пипер. Оставят се да престоят в хладилника за няколко часа.
В тавичка, намазана с масло се нареждат пържолите и се заливат с прясно мляко (или равни количества вода и пр.мляко).
Тавичката се покрива с фолио и се пече отначало (докато млякото кипне) на по-силна фурна, а след това на умерена.

Може да се добави топено или пушено сирене и гъби.

С кисело мляко, също ставали много крехки, но аз не съм пробвала

Цитирай

София

Мнения: 2 211
Начуканите пържоли, поръсвам със соев сос и черен пипер. Слагам бучка масло върху всяка, изтисквам 1 лимон, добавям 1 лъжица мед в тавата, 2-3 нарязани скилидки чесън, 1 пръст вода, покривам с фолио и пека във фурната минимум 2 часа. Сервирам с пържени картофи и зелена салата.
Цитирай

volcano

Мнения: 35
Начуквам ги , заливам с горчица , бяло вино , черен пипер ,лимон и след половин час мятам на скарата.Готовите слагам в иена и между тях нареждам малки лукчета и няколко скилидки чесън, заливам само с вино и бух във фурната.Жена ми е много дашна след като и ги направя Peace
« Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 18:59 от zlob »
Цитирай

София

Мнения: 2 211
Начуквам ги , заливам с горчица , бяло вино , черен пипер ,лимон и след половин час мятам на скарата.Готовите слагам ги в иена и между тях нареждам малки лукчета и няколко скилидки чесън, заливам само с вино и бух във фурната.Жена ми е много дашна след като и ги направя Peace

Изби рибата, честно  Laughing
Цитирай

volcano

Мнения: 35
Мръвката и майсторлъка  от мен  ,пиячката от вас Wink
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 671
Много ви благодаря  Hug
Общо взето избистрихте, това което ми се въртеше в главата Smile

Направих някаква мерината - комбинирана от доста рецепти... най много да не става за ядене  Mr. Green пък са си близо 3 кила мръв Rolling Eyes
Така... сложих
2-3 с.л мед
3-4 с.л тъмен соев сос
2 с.л     горчица
1 с.л     чили сос
1/2 ч.ч мляко
1 ч.ч    бяло вино
1 с.л    червен пипер
2 скилидки чесън
сол, чер пипер, кимион, глутамат
малко олио
и между редовете мръв - лук на шайбички

Утре мисля да ги наредя в тавичка с топено сирене и гъби с малко вино... и покрито с фолио

И остава да се надявам, че ще се получи.
Кажете ако пропускам нещо. И за гарнитура ми ида на акъла само картофено пюре  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 2 211
Мисля, че ще се получи  Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 771
От скоро свинските пържоли го пека във фолио и стават много крехки и вкусни, а и не ми е толкова трудно миенето на съда.
Подправям  пържолата по избор.
Аз слагам черен пипер.
Върху фолиото наръсвам със олио и соев сос, слагам пържолата и нея я наръсвам с олио и соев сос
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора