Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 апр. 2008, 09:29 ч.

Свински пържоли - как?

  • 9 815
  • 23
  •   1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 1 671
Имам свински пържоли без кост (не знам от коя част са). Иска ми се да направя нещо ефектно печенко...
Сега ровя да си намеря подходяща марината. Та... ако имаше някоя подръка... Mr. Green

Въпросът ми е - кога се начукват пържолите - само за печене на скара или... също преди или след мариноването... Спомням си, че в накакво предаване обясняваха, че е някаква тънкост, ама като не съм фенка на свинското и не съм запомнила  Blush

# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Пържолите винаги се начукват,за да станат крехки.
Измий ги,начукай ги.После посоли със сол,черен пипер,червен пипер и поръси със вино и олио.Омажи ги хуубавичко и ги остави за колкото можеш време....
 После нареждаш ги в йенска съдинка,отгоре им слагаш нарязани гъбки,1 ч.ч. вода,слагаш капака и печеш.Към края добавяш сметана за готвене и пак буташ във фурната за 15 минутки.Преди да извадиш може да настържеш малко кашкавал колкото да се поразтопи и сервираш с подходяща гарнитура.....


Ако това не ти допада можеш да видиш в готварската книга на БГ МАМА да си харесаш нещо....

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 1 671
Много благодаря  Hug
Почти нещо такова имах предвид  Peace

# 3
  • София
  • Мнения: 5 001
Еее радвам се тогава...  bouquet  bouquet  bouquet

# 4
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Аз моите свински пържолки правя,като предварително ги начукам.
Сред това правя паста от соев сос,горчица,черен пипер, лимон.
Мажа с това пържолките и ги оставям да престоят.
После пека в тава с малко вода и вино.
Друг вариант е същите пържоли така намазани,ги изпържвам съвсем леко и ги редя в гювеч.
Ред пържоли,ред гъби,ред топено сирене.Отгоре една малка сметана.
С малко вода и фолио отгоре стават страхотни.

# 5
  • BG
  • Мнения: 1 668
Препоръчвам ти да ги приготвиш по рецептата на Габи:

Задушени свински пържоли във вино

Посоляват се пържолките и се овалват в брашно. Изпържват се леко в мазнина от двете страни. Изваждат се и в същата мазнина се запържват нарязани гъбки. В глинен гювеч се нареждат, като се редуват пържолки, гъби, няколко скилидки чесън, маслини. Залива се ястието с 2 чаши вино и се пече на слаба фурна около два часа.

Резултатът е  newsm10

# 6
  • Мнения: 2 987
Към резептата на TheNMaster може да добавиш и малко топено сирене за соса   ще ти хареса Peace опитай

# 7
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
С прясно мляко стават страхотни.

Свински пържоли с прясно мляко
Начуканите пържоли се посоляват и се натриват с черен пипер. Оставят се да престоят в хладилника за няколко часа.
В тавичка, намазана с масло се нареждат пържолите и се заливат с прясно мляко (или равни количества вода и пр.мляко).
Тавичката се покрива с фолио и се пече отначало (докато млякото кипне) на по-силна фурна, а след това на умерена.

Може да се добави топено или пушено сирене и гъби.

С кисело мляко, също ставали много крехки, но аз не съм пробвала

# 8
  • София
  • Мнения: 2 211
Начуканите пържоли, поръсвам със соев сос и черен пипер. Слагам бучка масло върху всяка, изтисквам 1 лимон, добавям 1 лъжица мед в тавата, 2-3 нарязани скилидки чесън, 1 пръст вода, покривам с фолио и пека във фурната минимум 2 часа. Сервирам с пържени картофи и зелена салата.

# 9
  • volcano
  • Мнения: 35
Начуквам ги , заливам с горчица , бяло вино , черен пипер ,лимон и след половин час мятам на скарата.Готовите слагам в иена и между тях нареждам малки лукчета и няколко скилидки чесън, заливам само с вино и бух във фурната.Жена ми е много дашна след като и ги направя Peace

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 18:59 от zlob

# 10
  • София
  • Мнения: 2 211
Начуквам ги , заливам с горчица , бяло вино , черен пипер ,лимон и след половин час мятам на скарата.Готовите слагам ги в иена и между тях нареждам малки лукчета и няколко скилидки чесън, заливам само с вино и бух във фурната.Жена ми е много дашна след като и ги направя Peace

Изби рибата, честно  Laughing

# 11
  • volcano
  • Мнения: 35
Мръвката и майсторлъка  от мен  ,пиячката от вас Wink

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 1 671
Много ви благодаря  Hug
Общо взето избистрихте, това което ми се въртеше в главата Simple Smile

Направих някаква мерината - комбинирана от доста рецепти... най много да не става за ядене  Mr. Green пък са си близо 3 кила мръв Rolling Eyes
Така... сложих
2-3 с.л мед
3-4 с.л тъмен соев сос
2 с.л     горчица
1 с.л     чили сос
1/2 ч.ч мляко
1 ч.ч    бяло вино
1 с.л    червен пипер
2 скилидки чесън
сол, чер пипер, кимион, глутамат
малко олио
и между редовете мръв - лук на шайбички

Утре мисля да ги наредя в тавичка с топено сирене и гъби с малко вино... и покрито с фолио

И остава да се надявам, че ще се получи.
Кажете ако пропускам нещо. И за гарнитура ми ида на акъла само картофено пюре  newsm78

# 13
  • София
  • Мнения: 2 211
Мисля, че ще се получи  Peace

# 14
  • София
  • Мнения: 1 771
От скоро свинските пържоли го пека във фолио и стават много крехки и вкусни, а и не ми е толкова трудно миенето на съда.
Подправям  пържолата по избор.
Аз слагам черен пипер.
Върху фолиото наръсвам със олио и соев сос, слагам пържолата и нея я наръсвам с олио и соев сос

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт