Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора


Мнения: 3 452
Онзи ден спретнах една не много сложна рецепта, получи се сладкиш със силно лимонов вкус  Smile

Лимонови парчета

Продукти за блата отдолу:

50 гр пудра захар
175 гр брашно
2,5 гр сол
175 гр масло

Продукти за заливката отгоре:

4 яйца
350 гр захар
кората на 1 лимон
120 мл сок от лимон
175 сметана за разбиване

Продуктите за блата се омесват и тестото се разпределя по дъното на тавичка. При мен се получи добре във форма с диаметър 24 см. Блата се поставя да се пече около 20 мин. на около 160 С.

Продуктите за заливката също се разбиват. Аз го направих в следната последователност: яйцата със захарта на пяна, добавих сметаната и отново разбих, на края добавих сока и кората на лимона. Не спазих единствено количеството на лимоновия сок, 120 мл ми се сториха много и сложих сока от 1 лимон и малко готов концентрат от лимони.
Заливката се изсипва върху изпечения блат и всичко се пече още около 40 мин. пак на 160 С.
Реже се на ромбчета/квадратчета след като изстине.

Ето така трябва да изглеждат:
в сайта има и подобна рецепта:
http://www.joyofbaking.com/LemonBars.html

при мен станаха само малко по-високи парчетата.....

Бон апети Smile



Цитирай

Torrevieja,España

Мнения: 1 505
Тази рецепта ми хареса много,а и не ми се вижда сложно,отначало като прочетох си помислих,че ще е нещо сухо,но от снимката се вижда,че не е така,и дано,защото ние не обичаме нищо сухо.И единственно искам да попитам значи се изпича блата,залива се със заливката и пак се пече 40 мин още,правилно ли сам разбрала.Очаквам да се получи голяма вкусотийка.
Цитирай


Мнения: 3 452
Да, точно така. Изпичаш блата за 20-ина минути, през това време разбиваш заливката, изливаш я отгоре и печеш втори път.
Сладкиша е много сочен, защото заливката попива в масления блат по време на второто печене, а самата тя става като крем  Smile
Захарта изглежда много, но от лимоновия сок вкуса всъщност е кисел.
и наистина не е сложно  Wink
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
много интересна рецепта, особено со4но изглежда на сайта! трябва да го пробвам!
Цитирай


Мнения: 6 051
обожавам ги, даже миналата седмица си правих. в моята рецепта заливката е без сметаната, пак става супер Peace
Цитирай

Torrevieja,España

Мнения: 1 505
Аз пак да питам,с какво разбиваш-с миксер ли,на рака ли,с вилица или?Благодаря.
Цитирай


Мнения: 3 452
С миксер - става по-пуФкаво  Wink Smile
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Много обичам лимонени сладкиши, а и имам сега доста лимони в нас, определно ще го направя, но първо да си изям сладкишите от вчера и днес Sad
Цитирай

gatorland

Мнения: 3 478
Мммммм, много ги обичам. Редовно ги правя.
Цитирай
Правих го днес. Спазих рецептата 1:1.
Е, не стана въобще като на картинката.
Бих казала, че ми се получи нещо като чийз кейк.
Обаче първо, заливката се получи ужасно, ама ужасно сладка. Вкуса на лимона се губи от захарта.
На всичкото отгоре самата заливка ми стана течна като крем карамел. Яйцата се рабиха супер, но като сложих сметаната се втечни и повече не се сгъсти, независимо че бърках доста дълго с миксера.
Следователно го пекох много, ама много дълго... Да не говорим че стана и клисав...
С две думи, или нещо липсва в рецептата, или начина на приготвяне е друг, или при мене не се получи, обаче се чуствам прецакана  ooooh!
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
elitza_elitza:, пробвай рецептата, която е в линка, като гледам има доста разлики в двете рецепти. Пък и виждаш какво ще се полу4и, има снимка Smile
Цитирай
Абе аз за пробване ще пробвам, ама мъжо трябва да изяде първо днешния експеримент   Mr. Green
Чаааак другата седмица, евентуално, ако ми дойде ентусиазма.
Нещо днес се поядосах, че очаквах съвсем друго да се получи.
Цитирай


Мнения: 6 051
elitza_elitza:, пробвай рецептата, която е в линка, като гледам има доста разлики в двете рецепти. Пък и виждаш какво ще се полу4и, има снимка Smile

да, пробвай без сметаната. моята рецепта е такава, съотношението на продуктите е почти същото като в рецептата в линка, но пак стават малко като клисави, сочно е, не е като изпечен сух сладкиш Peace
Цитирай


Мнения: 3 452
Ами да, заливката става точно като крем-карамелената - сочна и влажна, с леко кафеникава коричка, като част от нея попива в блата след изливането й преди втората част от печенето.........Умишлено не снимах, защото наистина моите изглеждаха като на снимката, но по-високи. При мен вкуса е много лимонен, при все че сложих по-малко лимонов сок. Хапките са меки и мокри - не мога да ги сравня нито с чийзкейк, нито с друг сладкиш.....
Съжалявам, че не се е получило. При мен определено се получи от раз.

От източника на рецептата знам само, че английска рецепта, трябва да се спазва до грам  Peace
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 688
При мен се получи чудесно Peace.........Тането,благодаря  bouquet....при все,че аз никога не изпълнявам на 100% инструкциите,ама тоя път се постарах.....и стана много приятен сладкиш/и ни хареса точно защото се усещаше свежия лимонов вкус и не  беше натрапчиво сладък/,е,нямаше дебел слой крем отгоре,ама аз в доста широка тава го правих....сега съм се наточила и на рецептата под снимката и после ще кажа кой вариант ни допада повече.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора