Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 11 163
Става въпрос за операция или по-сериозно лечение в болница. Ще ми бъде от полза ако разкажете имаше ли бюрократични спънки по уреждане на лечението. Колко продължи процедурата.Въобще всичко , което се сетите.
Разкази за лечения в други държави също са добре дошли.

# 1
 • Мнения: 945
Да, свекърва ми се лекува тук.
Във Фрайбург има една фирма, която се zанимава точно с такива услуги. Работят с Uniklinik Freiburg, където има много добри специалисти. Те ти уговарят час при лекарите, те ти каzват кои лекари трябва да посетиш. Те също така могат да ти подсигурят квартира и преводач.
Не zнам как стои въпроса с българси, понеже свекърва ми е рускоговоряща, но руски говорят там почти всички.

Спнки не е имало, zащото фирмата се грижи zа всичко, дори и покана zа виzа zа лечение правят. Но виzа не ти трябва, тъй като предполагам, че става въпрос zа български гражданин. Тогава проблемите ще са още по малко.

Раzбира се, всичко това струва, но няма беzплатен обяд...

# 2
 • Мнения: 11 163
Боже, аз живея във Фрайбург. Вие какво сте лекували тук? Моля те дай ми координати на тази  фирма. Може и на лични.
При майка ми става въпрос за операция на дискова херния на торакално ниво. Такава херния е изключително рядко срещана. Затова досега търсих клиника, която е специализирана за гръбначни операции, но може от фирмата да ми помогнат.

# 3
 • Германия
 • Мнения: 7 606
Всеки може да се лекува на 4астно тук, стига пари да има  Wink Щом zаболяването е рядко, потърси къде са специалистите zа това и се обърни директно към съответната клиника. Обикновенно това са професори, които имат секретарки, с които можеШ да се свържеШ. Те сигурно Ще ти поискат първо някаква диагноzа, преведна на немски или поне на английски, и снимки. Имай ги под ръка да ги праЩаШ. Или Ще искат да видят майка ти първо, или направо Ще ти кажат дали могат да я оперират или не. Ако да, тогава о4аквай оферта (КостенфоранШлаг). Парите трябва да са преведени преди настъпването в болницата. Имай предвид, 4е таzи сума е само ориентарова4на и 4е ако има усложнения (дано няма), може и да се налага доплаЩане.

# 4
 • Мнения: 1 242
Пишеш на избрания от теб доцент, професор, хирург. Получаваш оферта (хм, как само звучи).
Както Татяна ти е обяснила, епикриза, анамнеза, във вашия случай снимката от магнитния резонанс и т.н. ще бъдат изискани.

Преглед-консултация, операция и Herzschrittmacher, престой в болницата струваха преди няколко години в университетската болница "Шарите" в Берлин сумата от около 13 500?. Това, разбира се, е ориентировъчно доколкото е възможно.

Стискам палци.

# 5
 • Мнения: 11 163
Много ви благодаря за отговорите. Много е трудно да се намери клиника. Бяхме се насочили към една частна клиника в Мюнхен, но прочетох доста ужасни неща за там. Видях, че в Берлин има специализирана клиника за гръбначна хирургия, която работи с Медицинска Академия София, но не съм звъняла. Много е лошо така като не знаеш в какви ръце попадаш. При неуспешна операция може да получи пълна парализа Cry

# 6
 • Германия
 • Мнения: 7 606
А проверявала ли си в някои немски сайтове zа болни от това? Там не може да няма препоръки zа клиники и доФтори. Или някакви асоциации?  Thinking

# 7
 • в сърцето на един мъж...
 • Мнения: 5 534
Виви, ако става дума за Алфа клиник в Мюнхен - аз съм чувала само хубави неща. Всички по-известни личности - футболисти, спортисти от всякакъв вид се оперират тук. Би трябвало да провериш в някой форум за информация, ако има пациенти претърпяли такава операция, сигурно има отзиви из нета.

# 8
 • Мнения: 11 163
Точно за нея става въпрос и мненията ги прочетох от немски форум, където пишат хора с такива проблеми. Имаше някакви оценки на клиники, но все пак в Интернет не може да бъдеш сигурен кое е вярно. Има много съдебни обвинения, че са правили операции на хора, които не са били за операция и за надписване на сметките. Хубавото е, че може да пратим снимки и др. и да ни направят Костенфораншлаг и каква операция ще е необходима.
Намерих и други две клиники в Аугсбург и в Херне и утре ще звънна.

# 9
 • в сърцето на един мъж...
 • Мнения: 5 534
Не знам, за съжаление нямам никой познат, който да се е оперирал там. Ако може да ви направят Костенфораншланг - най-добре проверете как стоят нещата. За опит и питане грава не боли, а после ще решите какво да правите.

# 10
 • Мнения: 945
Ето тук ще намериш информация http://www.uniklinik-freiburg.de/ims/live/contact_ru.html За съжаление е на руски, но предполагам, че и в немслия вариант ще я намериш същата информация.
Не zнам дали клиниката е подходяща zа такъв вид операции...

Когато оперираха свекърва ми най големия проблем беше след операцията да я доведем в къщи. На нас Фрайбург ни е н почти 400 км. Така че се zмисли дали да не иzбереш по блиzка клиника или да си наемете квартира zа поне 1 месец в блиzост до клиниката, zа да спестите на майка си тругностите по транспортирането след операцията.

Колкото до цената, при свекърва ми баше над 10 000 zа операция по отстраняване на матката (хистеректомия или как му се викаше) и пластика на влагалището, както и други иzследвания на други неща. Чисто операцията май беше 5 000.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт