Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора

В полето на неограничените възможности.

Мнения: 4 451
Здравейте! Hug

Открих замразени зелеви листа в камерата и вече са готови да ги сготвя  chef
Но не знам как се правят постни зелеви сърми. До сега съм правила само с месо.

Някой ще сподели ли някоя вкусна рецепта? Търсих и тук и в "Любими рецепти",
но не ми излезе нищо в търсачката  Tired


Благодаря  bouquet

 Love
« Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 15:09 от Ан_Ma »
Цитирай

София

Мнения: 4 993
Запържваш една голяма глава лук,морков,гъби - всичко нарязано на дребно,ориз(да стане стъклен).Подправки - черен пипер,червен пипер,чубрица и един настърган суров картоф(стават по- пухкави и не са сбити).
Завиваш и после както предпочиташ или печеш в тавичка в която си добавила вода или в тенджера.....
   Ако сърмите са от прясно зеле се добавя домати и магданоз в плънката(без чубрица)
« Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 13:13 от TheNMaster »
Цитирай

В полето на неограничените възможности.

Мнения: 4 451
Запържваш една голяма глава лук,морков,гъби - всичко нарязано на дребно,ориз(да стане стъклен).Подправки - черен пипер,червен пипер,чубрица и един настърган суров картоф(стават по- пухкави и не са сбити).
Завиваш и после както предпочиташ или печеш в тавичка в която си добавила вода или в тенджера.....
   Ако сърмите са от прясно зеле се добавя домати и магданоз в плънката(без чубрица)

Отивам да готвя!

 bouquet

 chef
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
TheNMaster  bouquet
Ти си моят кумир Hug
Цитирай

София

Мнения: 4 993
TheNMaster   :bouquet:
Ти си моят кумир Hug
Благодаря ти за доверието
Цитирай

В полето на неограничените възможности.

Мнения: 4 451
Направих сърмите така:

Нарязан пресен лук - около една по-голяма купа.
Два средни моркова.
Една чаша за мляко, ориз.
Магданоз.
Кориандър.

Запържих в малко олио всичко горепосочено.
Навих в зелевите листа и подредих в голям гювеч.
В средата остана празно място, защото се оказа,
че едното от пликчетата  е с нарязано зеле.
Сложих го по средата и разбърках с останалата смес
за сърмите. Полях с една чаша телешки бульон Маги,
а след това добавих и още две без бульон. Станаха 3 Smile
След това "поръсих" малко зехтин.
Накрая ръснах малко куркума и червен пипер.

Мушнах в предварително заграята на 250 градуса фурна.
Пекох докато сместа завря и намалих на 200.

Вече е готово, цялата къща мирише на манджа,
а аз преглъщам ли преглъщам.

Добър Апетит!  bouquet

 chef


« Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 15:10 от Ан_Ma »
Цитирай

В полето на неограничените възможности.

Мнения: 4 451
Забравих да кажа, че в сместа за сърмичките добавих и еда шепа счукани орехи  Crazy
Цитирай

София

Мнения: 4 160
И сега ако сложиш една снимка съвсем ще ми потекат лигите  newsm22
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Искам само да споделя че вчера ужасно ми се приядоха, и то не заради сърмите , а заради плънката на TheNMaster
Запържваш една голяма глава лук,морков,гъби - всичко нарязано на дребно,ориз(да стане стъклен).Подправки - черен пипер,червен пипер,чубрица и един настърган суров картоф(стават по- пухкави и не са сбити).
Завиваш и после както предпочиташ или печеш в тавичка в която си добавила вода или в тенджера.....
 

И понеже нямах зелеви листа, си направих плънката, после в една тавичка сложих един замразен микс от броколи, карфиол и брюкселско зеле , отгоре изспипах ориза и гъбите, налях 3 чаши бульон, малко къри и стана чудно!
« Последна редакция: чт, 10 апр 2008, 12:11 от Lindita »
Цитирай

София

Мнения: 4 993
Искам само да споделя че вчера ужасно ми се приядоха, и то не заради сърмите , а заради плънкара на TheNMaster
Запържваш една голяма глава лук,морков,гъби - всичко нарязано на дребно,ориз(да стане стъклен).Подправки - черен пипер,червен пипер,чубрица и един настърган суров картоф(стават по- пухкави и не са сбити).
Завиваш и после както предпочиташ или печеш в тавичка в която си добавила вода или в тенджера.....
 

И понеже нямах зелеви листа, си направих плънката, после в една тавичка сложих един замразен микс от броколи, карфиол и брюкселско зеле , отгоре изспипах ориза и гъбите, налях 3 чаши бульон, малко къри и стана чудно!
Blush Blush Blush
Радвам се,че ти е харесало... bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 780
Направих сърмите така:

Нарязан пресен лук - около една по-голяма купа.
Два средни моркова.
Една чаша за мляко, ориз.
Магданоз.
Кориандър.

Запържих в малко олио всичко горепосочено.
Навих в зелевите листа и подредих в голям гювеч.
В средата остана празно място, защото се оказа,
че едното от пликчетата  е с нарязано зеле.
Сложих го по средата и разбърках с останалата смес
за сърмите. Полях с една чаша телешки бульон Маги,
а след това добавих и още две без бульон. Станаха 3 Smile
След това "поръсих" малко зехтин.
Накрая ръснах малко куркума и червен пипер.

Мушнах в предварително заграята на 250 градуса фурна.
Пекох докато сместа завря и намалих на 200.

Вече е готово, цялата къща мирише на манджа,
а аз преглъщам ли преглъщам.

Добър Апетит!   :bouquet:

 chef




Би ли споделила как беше вкуса?  В смисъл зелен лук, и то в голямо количество, с кисело зеле?

Твоята плънка с всичките и зелении бих я използвала за постни лозови сърми.

Зелевите ги правя с много стар лук (поне 2 големи глави), който запържвам добре и после към него добавям ориза. Лукът всъщност прави сърмите сочни и несбити. Като подправки ползвам чубрица, черен пипер и сол.

Мисля си, че както си ги правила в гювеч, е можело да им се направи и заливка от яйце и кисело мляко с лъжица брашно.
С тези теми за зеле в буркани и сърми май ще слагам пак зеле да вкисва и ще умириша махалата. Mr. Green
Цитирай

Сливен

Мнения: 9
Направих оригинала
 
Запържваш една голяма глава лук,морков,гъби - всичко нарязано на дребно,ориз(да стане стъклен).Подправки - черен пипер,червен пипер,чубрица и един настърган суров картоф(стават по- пухкави и не са сбити).
Завиваш и после както предпочиташ или печеш в тавичка в която си добавила вода или в тенджера.....
 
Като след сваряване ги  запекох със смес от кисело мляко и яйце . Чудни са ! Благодаря за идеята!
Цитирай

София

Мнения: 4 993
Като след сваряване ги  запекох със смес от кисело мляко и яйце . Чудни са ! Благодаря за идеята!
И аз така ги правя,но авторката на темата питаше за постни затова не казах за млякото и яйцето....

Радвам се,че са ви харесали  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай

в средата на мъглата

Мнения: 3 804
Запържваш една голяма глава лук,морков,гъби - всичко нарязано на дребно,ориз(да стане стъклен).Подправки - черен пипер,червен пипер,чубрица и един настърган суров картоф(стават по- пухкави и не са сбити).
Завиваш и после както предпочиташ или печеш в тавичка в която си добавила вода или в тенджера.....
   Ако сърмите са от прясно зеле се добавя домати и магданоз в плънката(без чубрица)
а ако е с прчсно зеле ,как обработваш листата преди това newsm78
Цитирай

София

Мнения: 4 993
Да разбира се иначе не можеш да завиеш сърмите.Значи изрязваш твърдите жилки на листата и ги попарваш леко,колкото да омекнат,за да са гъвкави.... bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора