«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора

¬ полето на неограничените възможности.

ћнени€: 4 451
«дравейте! Hug

ќткрих замразени зелеви листа в камерата и вече са готови да ги сготв€  chef
Ќо не знам как се прав€т постни зелеви сърми. ƒо сега съм правила само с месо.

Ќ€кой ще сподели ли н€ко€ вкусна рецепта? “ърсих и тук и в "Ћюбими рецепти",
но не ми излезе нищо в търсачката  Tired


Ѕлагодар€  bouquet

 Love
« ѕоследна редакци€: ср, 09 апр 2008, 15:09 от јн_Ma »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 993
«апържваш една гол€ма глава лук,морков,гъби - всичко нар€зано на дребно,ориз(да стане стъклен).ѕодправки - черен пипер,червен пипер,чубрица и един настърган суров картоф(стават по- пухкави и не са сбити).
«авиваш и после както предпочиташ или печеш в тавичка в ко€то си добавила вода или в тенджера.....
   јко сърмите са от пр€сно зеле се добав€ домати и магданоз в плънката(без чубрица)
« ѕоследна редакци€: ср, 09 апр 2008, 13:13 от TheNMaster »
÷итирай

¬ полето на неограничените възможности.

ћнени€: 4 451
«апържваш една гол€ма глава лук,морков,гъби - всичко нар€зано на дребно,ориз(да стане стъклен).ѕодправки - черен пипер,червен пипер,чубрица и един настърган суров картоф(стават по- пухкави и не са сбити).
«авиваш и после както предпочиташ или печеш в тавичка в ко€то си добавила вода или в тенджера.....
   јко сърмите са от пр€сно зеле се добав€ домати и магданоз в плънката(без чубрица)

ќтивам да готв€!

 bouquet

 chef
÷итирай

Torino,IT

ћнени€: 1 805
TheNMaster  bouquet
“и си мо€т кумир Hug
÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 993
TheNMaster   :bouquet:
“и си мо€т кумир Hug
Ѕлагодар€ ти за доверието
÷итирай

¬ полето на неограничените възможности.

ћнени€: 4 451
Направих сърмите така:

Нарязан пресен лук - около една по-голяма купа.
Два средни моркова.
Една чаша за мляко, ориз.
Магданоз.
Кориандър.

Запържих в малко олио всичко горепосочено.
Навих в зелевите листа и подредих в голям гювеч.
В средата остана празно място, защото се оказа,
че едното от пликчетата  е с нарязано зеле.
Сложих го по средата и разбърках с останалата смес
за сърмите. Полях с една чаша телешки бульон Маги,
а след това добавих и още две без бульон. Станаха 3 Smile
След това "поръсих" малко зехтин.
Накрая ръснах малко куркума и червен пипер.

Мушнах в предварително заграята на 250 градуса фурна.
Пекох докато сместа завря и намалих на 200.

Вече е готово, цялата къща мирише на манджа,
а аз преглъщам ли преглъщам.

Добър Апетит!  bouquet

 chef


« ѕоследна редакци€: ср, 09 апр 2008, 15:10 от јн_Ma »
÷итирай

¬ полето на неограничените възможности.

ћнени€: 4 451
«абравих да кажа, че в сместа за сърмичките добавих и еда шепа счукани орехи  Crazy
÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 115
» сега ако сложиш една снимка съвсем ще ми потекат лигите  newsm22
÷итирай

Torino,IT

ћнени€: 1 805
»скам само да сподел€ че вчера ужасно ми се при€доха, и то не заради сърмите , а заради плънката на TheNMaster
«апържваш една гол€ма глава лук,морков,гъби - всичко нар€зано на дребно,ориз(да стане стъклен).ѕодправки - черен пипер,червен пипер,чубрица и един настърган суров картоф(стават по- пухкави и не са сбити).
«авиваш и после както предпочиташ или печеш в тавичка в ко€то си добавила вода или в тенджера.....
 

» понеже н€мах зелеви листа, си направих плънката, после в една тавичка сложих един замразен микс от броколи, карфиол и брюкселско зеле , отгоре изспипах ориза и гъбите, нал€х 3 чаши бульон, малко къри и стана чудно!
« ѕоследна редакци€: чт, 10 апр 2008, 12:11 от Lindita »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 993
»скам само да сподел€ че вчера ужасно ми се при€доха, и то не заради сърмите , а заради плънкара на TheNMaster
«апържваш една гол€ма глава лук,морков,гъби - всичко нар€зано на дребно,ориз(да стане стъклен).ѕодправки - черен пипер,червен пипер,чубрица и един настърган суров картоф(стават по- пухкави и не са сбити).
«авиваш и после както предпочиташ или печеш в тавичка в ко€то си добавила вода или в тенджера.....
 

» понеже н€мах зелеви листа, си направих плънката, после в една тавичка сложих един замразен микс от броколи, карфиол и брюкселско зеле , отгоре изспипах ориза и гъбите, нал€х 3 чаши бульон, малко къри и стана чудно!
Blush Blush Blush
–адвам се,че ти е харесало... bouquet  bouquet  bouquet
÷итирай

ћелбърн, јвстрали€

ћнени€: 780
Ќаправих сърмите така:

Ќар€зан пресен лук - около една по-гол€ма купа.
ƒва средни моркова.
≈дна чаша за мл€ко, ориз.
ћагданоз.
 ориандър.

«апържих в малко олио всичко горепосочено.
Ќавих в зелевите листа и подредих в гол€м гювеч.
¬ средата остана празно м€сто, защото се оказа,
че едното от пликчетата  е с нар€зано зеле.
—ложих го по средата и разбърках с останалата смес
за сърмите. ѕол€х с една чаша телешки бульон ћаги,
а след това добавих и още две без бульон. —танаха 3 Smile
—лед това "поръсих" малко зехтин.
Ќакра€ ръснах малко куркума и червен пипер.

ћушнах в предварително загра€та на 250 градуса фурна.
ѕекох докато сместа завр€ и намалих на 200.

¬ече е готово, ц€лата къща мирише на манджа,
а аз преглъщам ли преглъщам.

ƒобър јпетит!   :bouquet:

 chef




Ѕи ли споделила как беше вкуса?  ¬ смисъл зелен лук, и то в гол€мо количество, с кисело зеле?

“во€та плънка с всичките и зелении бих € използвала за постни лозови сърми.

«елевите ги прав€ с много стар лук (поне 2 големи глави), който запържвам добре и после към него добав€м ориза. Ћукът всъщност прави сърмите сочни и несбити.  ато подправки ползвам чубрица, черен пипер и сол.

ћисл€ си, че както си ги правила в гювеч, е можело да им се направи и заливка от €йце и кисело мл€ко с лъжица брашно.
— тези теми за зеле в буркани и сърми май ще слагам пак зеле да вкисва и ще умириша махалата. Mr. Green
÷итирай

—ливен

ћнени€: 9
Ќаправих оригинала
 
«апържваш една гол€ма глава лук,морков,гъби - всичко нар€зано на дребно,ориз(да стане стъклен).ѕодправки - черен пипер,червен пипер,чубрица и един настърган суров картоф(стават по- пухкави и не са сбити).
«авиваш и после както предпочиташ или печеш в тавичка в ко€то си добавила вода или в тенджера.....
 
 ато след свар€ване ги  запекох със смес от кисело мл€ко и €йце . „удни са ! Ѕлагодар€ за иде€та!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 993
 ато след свар€ване ги  запекох със смес от кисело мл€ко и €йце . „удни са ! Ѕлагодар€ за иде€та!
» аз така ги прав€,но авторката на темата питаше за постни затова не казах за мл€кото и €йцето....

–адвам се,че са ви харесали  bouquet  bouquet  bouquet
÷итирай

в средата на мъглата

ћнени€: 3 804
«апържваш една гол€ма глава лук,морков,гъби - всичко нар€зано на дребно,ориз(да стане стъклен).ѕодправки - черен пипер,червен пипер,чубрица и един настърган суров картоф(стават по- пухкави и не са сбити).
«авиваш и после както предпочиташ или печеш в тавичка в ко€то си добавила вода или в тенджера.....
   јко сърмите са от пр€сно зеле се добав€ домати и магданоз в плънката(без чубрица)
а ако е с прчсно зеле ,как обработваш листата преди това newsm78
÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 993
ƒа разбира се иначе не можеш да завиеш сърмите.«начи изр€зваш твърдите жилки на листата и ги попарваш леко,колкото да омекнат,за да са гъвкави.... bouquet
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора