Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 апр. 2008, 15:38 ч.

Ученици пребиха учителка, заплашват я с изнасилване

 • 29 717
 • 544
 •   1
Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 3 676
Понеже аз съм работила в този бранш четири години, съм била свидетел на много неща, но не и на това.Ще ви копирам една статия от дир.бг, която прочетох преди малко.
Ученици от 11-и клас на Професионалната гимназия по хранителни технологии в Пловдив по време на час са били и заплашили с изнасилване учителката си по английски език.
Това съобщи секретарят на Общинската комисия за борба с противообществените прояви в града Петко Василев, предаде БТА. Той уточни, че инцидентът е станал преди 10 дни, но жената не е намерила смелост да се оплаче на полицията или прокуратурата, а подала сигнал до комисията. Установено е, че тя има синини по гръдния кош, което е следствие на ритници, каза Василев.
По думите му потърпевшата се оплакала на директора на гимназията, който наредил проверка на работата й с обвинение за некачествено справяне със задълженията й. Учителката е обиждана по най-вулгарния начин и заедно с побоя инцидентът се квалифицира като престъпление, затова сме отнесли случая към прокуратурата, допълни Василев.
Какво става в училищата, се пази в тайна, за да не се накърни имиджът им, като по този начин се прикриват и престъпления, коментира главният секретар на общината и председател на комисията Петя Дойчинова. В интерес на всички ни е противообществените прояви на малолетни и непълнолетни да бъдат съобщавани, за да започне своевременна работа с децата, добави тя. Според статистиката, 39 на сто от извършителите на престъпления през 2007 г. са от деца, които не са обхванати от училище или друга институция.

Направо съм разочарована, че никой не застава зад учителите при такива инциденти, а учениците са невинни като ланшния сняг.Наказват ги с някакво дребно наказание, след дни се забравя за случката, а кой гледа страданията на другата страна, т.е. учителя-НИКОЙ. Имах колежка с която учениците се гавриха, бяха напечатали некролози с лика й, обиждаха я.Тя помоли за съдействие директора, той каза, че нищо не можел да направи и жената беше принудена да напусне работа, само и само да спре този тормоз над нея.Нищо в тази държава не ме учудва вече.Какви по-крути мерки трябва да се предприемат, за да се спре това унижение над българския учител.

# 1
 • Бургас
 • Мнения: 950
Правилно е да се потресеш от подобни новини   #Crazy   
На къде вървят тези деца и стават все по зле  Thinking 
С риск някой да ме оплюе ама твърдо си мисля че при някои деца голяма роля за това как расте и се възпитава детето имат родителите  Crossing Arms   Защото има и такива за съжаление  Tired а и зависи в каква среда ще се набърка /приятелите/ детето
Как ще си пусна детето на училище щом средата там е толкова враждебна  Thinking 

# 2
 • Мнения: 81
Направо настръхнах докато четях, защото и аз две години съм работила в училище и не се знае след време дали няма да се върна пак там Confused Според мен днешните ученици са такива заради подкрепата която имат от родителите си. Защото всеки говори, че трябва да има наказания за агресивни ученици, но когато тези ученици са нашите собствени деца ........ В подкрепа на казаното от мен ще дам само един пример - преди години в едно училище, на излизане от двора след края на часовете в лицето на едно момиче е залепена тарелка пълна с изпражнения (сещате се какви - кафеви). Свидетели колкото искаш, които са видели кой го е направил. В момента в който полицията започва да се занима със случая се оказва, че вече никой нищо не е видял (учениците, които преди това са разпознали извършителя, започват да получават заплахи, че това ще се случи и на тях или на техни близки), а бащата и майката на момчето извършител обясняват пред полицията, че този ден са го взели 10 мин. преди края на последния час и са пътували извън града. Така и никой не се намери да оспори това твърдение. Така полицаите излязоха последни глупаци - да не могат да се справят с един училищен инцидент (който се повтори след това и в други училищата), а за момичето остана срама от л.....та.

# 3
 • Мнения: 14 963
Отношението към учителите в голяма степен зависи от самите учители. За жалост, хората, които попадат случайно в професията стават все повече и повече. Което не оневинява децата, разбира се.
Лично бях свидетел как класът на сина ми, същият, от който няколко учители ревяха и се оплакваха от лоша дисциплина, цял час пазеше гробна тишина, докато друга учителка си преподаваше урока - тихо, спокойно, без крясъци и викове, без наказания. Децата - едни и същи, но при различните учители - различно поведение. Защо ли?

ПП Всички много разбираме от педагогика и образование, но това е една от най-трудните и отговорни професии, противно на общоприетото у нас. От всяка свирка учител не става!

# 4
 • Мнения: 656
Стига бе Како Сийке,
Всички знаем, че родителите са казали на децата си точно в този час да внимават и да слушат, и да уважават точно този учител... Защото всичко идва от възпитанието на децата и са виновни винаги родителите...

Децата бягат от час, държат се отвратително в час, но забележки и отсъствия в дневника няма, пак по вина на родителите.

ПП: Както има тъпи учителки, така има и тъпи майки, твърдящи "ама моето дете не ме лъже и не прави лоши неща"
Поне тези като мен, дето имат желание да възпитават детето си да имаха обратна връзка....

# 5
 • София
 • Мнения: 2 405
Отвратително е това, което се е случило, но пък е и написана причината такива неща да се случват..

Какво става в училищата, се пази в тайна, за да не се накърни имиджът им, като по този начин се прикриват и престъпления, коментира главният секретар на общината и председател на комисията Петя Дойчинова. В интерес на всички ни е противообществените прояви на малолетни и непълнолетни да бъдат съобщавани, за да започне своевременна работа с децата, добави тя. Според статистиката, 39 на сто от извършителите на престъпления през 2007 г. са от деца, които не са обхванати от училище или друга институция.

.. учителската безотговорност толерира и подхранва  извращенията в училищата.


# 6
 • Мнения: 2 131
С риск някой да ме оплюе ама твърдо си мисля че при някои деца голяма роля за това как расте и се възпитава детето имат родителите  Crossing Arms   Защото има и такива за съжаление  Tired а и
Да те оплюе някой ли?! Та това е стопроцента самата истина. Атмосферата в семейството и възпитанието имат огромна роля, колкото и това да звучи клиширано. А пък за училището днес - може да се говори мноооого. И за учителите, и за това доколко си гледат съвестно и отговорно работата, и за системата като цяло. И за това колко много неща куцат и това в крайна сметка се отразява на децата.
А този случай наистина е ужасяващ.

# 7
 • Мнения: 395
Защо се получава така според мен - при едни от безпаричие, хората се чудят как да вържат двата края и изобщо не обръщат внимание на децата си. При други пък- с многото пари, се получава едно разглезване на децата им и чувство за величие и безнаказаност. И в крайна сметка чакаме училището да възпита децата ни, а забравяме колко важен е личният пример.Така мисля. newsm78 И още нещо- няма намаляване на поведение, изключване и т.н. като едно време ,  все ги е страх учителите и директорите да не им закрият училището и така...

# 8
 • Мнения: 4 912
Какво мислите вие?нормално ли е ученик да бие учител и то в училище?

Учителка от Професионалната гимназия по хранителни технологии е била бита и заплашвана с изнасилване пред цял клас в час по английски, съобщи секретарят на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Петко Василев. Инцидентът е станал на 24 март в 9 "в" клас, жената е ритана жестоко и все още има синини по гръдния кош. Малтретираната учителка, чието име е Мария Чулова, се е оплакала в комисията, след като директорът е отказал да реагира по случая и дори я обвинил в некачествена работа.

Директорът Владимир Милушев заяви, че по време на инцидента е бил на обучение и е информиран седмица по-късно, когато Чулова е подала оплакване в полицията. Той добави, че не е открит запис на случката, въпреки подозренията, че тя е запечатана на мобилен телефон на ученик. Деветокласниците отричат учителката да е била бита със столове и ритници и заплашвана.Според тях имало само спречкване, придружено с взаимно леко блъскане между учителката и техен съученик. Чулова е описала в дневника, че е обиждана и нападната. Класната на 9 "в" Десислава Джанкова и заместник-директорът смятат, че децата са били провокирани от младата им колежка, която работи в училището от тази учебна година.

Училищата крият информация за ставащи на тяхна територия тежки инциденти, за да не пострада реномето им и това се превръща в основен проблем на превенцията на противообществените прояви, коментира секретарят на Общината и председател на комисията Петя Дойчинова. Тя ще организира среща с директори на училищата, началника на общинския отдел "Образование" Георги Янев и членовете на комисията за противообществени прояви, за да се подобри обмена на информация между институциите, ангажирани с възпитанието на децата.

# 9
 • UK/София
 • Мнения: 7 670


        Едва ли безпричинно учителката ще подаде такава жалба.Стана много лошо в нашите училища, за всичко са виновни учителите според останалите.Стана така, че останаха без права.Всяко дете обвинява учителката и то се измъква безнаказано, като преподавателите обират пешкира.Има доста деца идиотчета които са некотролируеми.Много е лошо, че нямат и капка уважение към учителите.

   Щом е и млада, нормално е да я заплашват с изнасилване.Дано поне комисията разгледа обстойно и справедливо този случай!

 

# 10
 • Мнения: 4 912
Аз страна не взимам.Но познавам момичето,загубила братче,баща като малка.израстнала с майка си,не са богато семейство,но все пак се изучи.четох че директора казва,че изпадала в "дупки" и ако е така защо примерно не са предприели мерки,а даже случая се е криел с дни.Малко странна работа.

Ето и другата статия:

Мария Чулова изпада в "психични дупки", твърди директорът на Хранителния техникум Ал. Буздрев.Драстичен случай на насилие от страна на непълнолетни и то върху тяхна преподавателка разкри общинската комисия за борба с противообществените прояви на подрастващите. Органът, председателстват от главния секретар на общината Петя Дойчинова, проведе заседание вчера. Там е станало ясно, че учителката по английски език от Хранителния техникум в Пловдив Мария Чулова (30) е била бита и заплашвана с изнасилване от свои ученици от 9 "В" клас и то по време на час. Инцидентът е станал преди априлската ваканция. Жената е била ритана и има синини по гръдния кош. Чулова излязла в болнични за една седмица и си изкарала медицинско за охлузвания по гръдния кош. Преподавателката обаче не се е обърнала към полицията или прокуратурата, а се е оплакала само пред комисията. Съобщила е за случилото се и на директора на Техникума. Директорът Владимир Милушев вместо да провери случая, наредил да се инспектира работата на самата учителка. Регионалният инспекторат на МОН и неговият директор Александър Буздрев не са запознати със случая. Секретарят на комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни Петко Василев е обещал да се разгледа драстичния случай в техникума.

По-късно в сряда Милушев признал за напрежение между учителката по английски и 9 „В” клас на Професионалната гимназия по хранителни технологии. На педагогически съвет в четвъртък ще бъде разгледано поведението на ученика, за който се твърди, че е избутал преподавателката си в час. Съучениците му твърдят, че Чулова сама го е предизвикала, като го е избутала с ръце до стената. Чулова отказа да се покаже пред медиите, а директорът Милушев заяви, че учителката има психични отклонения и често изпада в „психични дупки”. Медицински документ за освидетелствене на психичното здраве на Чулова обаче няма.

Във вторник ученикът, замесен в случая, не беше на училище, като приятелите му твърдят, че е болен. Според момчетата от 9 „В” клас учителката ги провокира, като им намига и им пише незаслужени оценки в дневника. Класната им Десислава Джамбова заяви, че този клас няма проблеми с други учители. Пред журналисти днес ученик от класа пусна клип, заснет от телефоннна камера, за който се твърди, че е от въпросния инцидент. На него се вижда как учителката избутва ученик до стената и той е принуден да се защити.

# 11
 • Мнения: 14 963
Версията по новините беше друга.  Thinking

# 12
 • Ямбол
 • Мнения: 22 929
Имам колежка, която е в болнични, защото попадна между юмруците на учениците си. Искала е да ги разтърве и го е отнесла. Със сътресение е и лечението й е много сложно, защото е алергична към много медикаменти, не може да лежи и в болница по същата причина. И това не е единствен случай...

# 13
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 4 527
 Такива инциденти стават постоянно в държавните училища. Имам познати учителки, които са ми разказвали ужасяващи неща. Моя позната, също учителка по английски, претърпя дори опит да бъде изнасилена от ученици. Само една случайност я е спасила - случайно минаващ неин колега. Момичето напусна и никога повече няма да се върне в училище. Не знам да има такива неща в частните училища, но в държавните е ужас.

# 14
 • Мнения: 4 395
Друга беше версията по новините.
Първо започнаха с учител, снимал порно- филм и завършиха с учителка, сбила се с ученик.

Целта както винаги е, да изкараме българския учител най- голямата отрепка на света. Процесът започна от учителските стачки и оттогава не спряха да хвърлят кал по учителите. Изкараха ги най- големите печалбари и изнудвачи. Цялото общество се отвърна от тях.


Министър Вълчев  и министерството му да вземат да си оправят собствените л...а, в които са загазили, а да не ни хвърлят прах в очите с подобни "новини". Stop

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт