Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 9 апр. 2008, 16:15 ч.

Как се бланшират картофи?

  • 10 059
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 684
Някой знае ли как се бланшират картофи?

# 1
  • Някъде там, ела и провери...
  • Мнения: 131
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124429.msg2302735

виж дали ще ти помогне Simple Smile

# 2
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
И аз ще следя темата с интерес.
В линка, който е дала Xepka има два варианта - с мазнина и
с потапяне в гореща вода Thinking
Е , кой от двата варианта е по - удачен, и колко време издържат картофите във фризера?

# 3
  • Мнения: 793
Пържат се 3 мин. в олио,оцеждат се и като изтинат се замразяват.

# 4
  • Някъде там, ела и провери...
  • Мнения: 131
Аз съм чувала и за варианта, че се варят със захар за 500мл вода около 1 супена лъжица зарах, но не съм го пробвала и не мога да твърдя, че става добре  Rolling Eyes

# 5
  • там където искам, но не така, както бих искала
  • Мнения: 354
Не съм пробвала да бланширам картофи, но според мен в мазнина е по-подходящия начин.Освен това вкуса ще се различава от купените и тези в заведенията, защото до колкото знам там се използва шоково замразяване, при много ниски температури.А това с обикновените хладилници не става.Но пробвайте и дано се получи  Grinning

# 6
  • до езерото
  • Мнения: 134
В мазнина както са те посъветвали по нагоре. Дори само да ги оставиш да се охладят без да ги замразяваш пак стават хрупкави. Но замразени са по добри Wink

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт