Желатинова торта

  • 2 987
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 5 977
Реших да пробвам да работя с желатин....и се оказа лесно. Ето и какво направих:
Продукти:
500гр. кисело мляко
2с.л. какао
2 желатина по 10гр.
1 пакетче обикновени бесквити
200гр. пудра захар
плодове от компот

Приготвяне: Кеселато мляко и пудрата захар се разбиват с миксер. Прибавя се какаото, за да се оцвети. Желатина се разтваря в малко вода, за да набъбне, а след това на котлона на водна баня, за да се разтопи. Прибавя се към сместа с киселото мляко, пудрата захар и какаото. На дъното на тавичка с падащи стени се нареждат сиропираните бисквити, а отгоре плодовете от един компот(аз сложих кайсии). Полива се със сместа и се оставя във фризера или камерата за около 30мин. след това се мести в хладилника. След 3-4 часа е готово за консумация.

# 1
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Обожавам желатинови торти, но ще ползвам плодово подсладено кисело мляко за отгоре без какао, ще сложа кайсии или праскови от компот, ще я направя този уикенд!  chef  bouquet

# 2
  • Севлиево
  • Мнения: 1 666
Има и по-лесен начин да се разтвори желатин. След като е набъбнал се скага за няколко секунди в микровълновата фурна, като се внимава да не заври. Буквално са необходими 5-10 секунди.

Общи условия

Активация на акаунт