«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ќсновно и средно образование
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 107 отговора


ћнени€: 1 366
«дравейте,

синът ми е първи клас и госпожата го е поканила на въпросното състезание. ѕускали ли сте децата си на такова? ¬ид€х задачите от миналата годинна:

http://smb-ruse.com/index.php?p=archive

и н€кои от т€х ми се виждат трудни за деца, които не посещават специални кръжоци по математика. ќще повече, че 15 задачи за 120 минути ми се струват предизвикателство за концентраци€та на първокласниците.

 акво е мнението ви?

÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 788
»мат по 8 минути на задача. ѕовечето задачи са такива, че и на първокласник (стига да е с из€вени способности и интерес към математиката) ще отнемат не повече от минута-две.
¬се пак не става дума за работа в клас, нито за домашно, а за състезание, в което да се покажат специфични умени€, включително и концентраци€. не е задължително всички да бъдат еднакво добри във всичко.
÷итирай


ћнени€: 135
—инът ми е втори клас и ще ходи в събота в 125то. Ќе се е готвил специално. Ќе е ходил на  енгуруто. ћиналата събота изтеглихме и ние от и-нет 2 теста от минали години. –еши ги за по 20 минути.

¬иж и тук последните страници  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=243141.280

јко има желание детето, заведи го. Ќе е нужно да реши всичко на шест. Peace
÷итирай


ћнени€: 325
tsveti7 , нека да отиде детето. Ќищо, че задачите са трудни. ѕоне ще може да видиш на какво ниво е.
» аз миналата година го пратих мо€ първокласник  без никаква подготовка. ≈, не можа да се справи с всички задачи, но поне вид€ какво е състезание. “ака, че съветът ми е да го пратиш без никакви притеснени€, че има трудни задачи.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 788
» аз съм на мнение, че детето тр€бва да отиде, ако има желание - да се пробва в "състезателна" обстановка, да види за какво става дума, а и ще стане €сно има ли в него страст към математическите състезани€... «адачите може и да не са толкова трудни за "редови€" първокласник, особен щом учителката е преценила, че детето веро€тно ще се справи.

ƒъщер€ ми навремето ходеше често на подобни състезани€. —ега се записва, само ако състезанието не съвпада с нещо по-важно/интересно.
÷итирай


ћнени€: 1 366
Ѕлагодар€ ви -за мнени€та. ѕроблемът само че е, че детето не иска да отиде, аз в началото насто€вах, но сега се страхувам, че ако му се стори трудно и не е подготвен, ще настрои негативно и за в бъдеще. “ой по принцип не е състезателен тип и не обича нови неща, въпреки, че е интелигентен. »сках да разбера обаче как се справ€т с подобни задачи другите деца, защото в училище учат много елементарни неща ( може би не навс€къде е така).
÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 788
“огава не го карай. ¬ подход€щ момент му дай да реши у дома задачите от състезанието (сегашното или миналогодишното, без значение), за да провериш как се справ€. јко се справи добре, насърчи го за следващи състезани€. јко задачите го затрудн€т, разбери дали има интерес да се занимава допълнително с "различни€" материал по математика.

ѕиша ти от позици€та на човек, който зар€за математиката в момента, в който това не носеше сериозни последстви€. ћакар да ми вървеше в училище, никога не съм € обичала и не съм искала да се занимавам задълбочено. √ол€мата ми дъщер€ отиде в —ћ√ след четвърти клас като се аргументира с думите: "ќбичам математиката, не разбирате ли?!". Ќе, не разбирам.  Mr. Green
÷итирай


ћнени€: 1 366
» аз така, янита. «а това съм толкова внимателна. ”чила съм в ћ√ и се справ€х, но недолюбвам математиката.
÷итирай

гр. ¬арна

ћнени€: 105
јз бих те посъветвала да го заведеш. ƒъщер€ ми ходи на н€каква школа по математика, но там не са ги подготв€ли за състезани€ специално, последни€ път са решили задачите от 2004 и 2005. √оспожата ни поъветва да заведем децата, за да претръпват в стресова ситуаци€. ¬се пак знаем, че състезани€та са за надарените в н€каква област деца, но според мен н€ма лошо деца, които са с добра подготовка да участват, а предполагам, че госпожата е вид€ла в сина ти точно това.  олкото до ученото в първи клас и аз мислех, че учат само елементарни неща, но вече мисл€, че най- важното в първи клас е да се научат да се концентрират и организират( е на дъщер€ ми не и се отдават и двете засега Sad). Peace
÷итирай

Varna

ћнени€: 115
—инът ми е 3 клас и миналата година ходи за първи път на ћатематическо състезание. Ќе ходи на специ€лни курсове или школи, а на мен не ми остава време да се занимавам допълнително с него. “ези състезани€ ме ориентират накъде вървим и можем ли да се справ€ме в такива ситуации, а на него му помага да се поочупи за понататък.  ”спех на всички дечица утре на състезанието Wink  Hug
÷итирай
здравейте
ако н€кой има отговорите на задачите за 4 клас; може ли да ги публикува
÷итирай

—офи€

ћнени€: 107
«дравейте, мол€ майките на второкласници, ходили днес на великденското математическо състезание, да кажат дали децата им са получили екземпл€р от задачите, както беше на " енгуру"? ћо€та дъщер€ беше в 125 —ќ”, излезе бързо и каза, че задачите били лесни. ћного бих искала да ги вид€ тези лесни задачи. јко н€кой знае къде мога да ги намер€, нека пише.
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 11
задачите не им върнали, но в ѕловдив след състезанието се продаваше за 1.50 лв книжка с всичките задачи, решени€ на н€кои от т€х и отговори, за съжаление, дадох сво€та на г-жата да ги погледне, ще ми върне чак във вторник
÷итирай
Ќ€кой знае ли сайт, където може да се намер€т резултати от състезанието във ¬арна? Smile
÷итирай
–езултати на четвъртокласниците, €вили се в ћ√ ще бъдат публикувани на сайта на училището във вторник.
«а останалите, веро€тно в училището, в което са били на състезание, може да се даде информаци€
Ќе зна€ инспектората дали ще публикува резултати, те за  енгуруто още не са ги изнесли
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 107 отговора