Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 69
Здравейте мамчета!

Напоследък много се интересувам от възпитанието на дъщеря ми на 4 г .и 7 м.
Интересно ми е какви усещания изпитва към различни ситуации от ежедневието.
Какво я вълнува и как трябва да подхождам към нейните интереси и проблеми.
Искам да мога да и помагам по най - адекватния начин, когато има проблем, но в същото време да не и се налагам.
Знам, че всяко дете е различно и майката най-вероятно има интуиция към детето си, но все пак исках да прочета и малко професионално мнение.

Купих си тази книга, но ми се иска да прочета и различни отзиви и различни гледни точки Simple Smile

# 1
  • София
  • Мнения: 6 980
Имам книгата.
Написана е простичко и на мен не ми носи кой знае каква информация. Да не говорим, че някои от нещата са типично Американски и абсолютно различни от Европейската ни същност. Отделно леко се абсолютизира половата диференцияция на децата. Няма типични момичета или типични момчета в реалния живот. 

Имам две книги, които са ми помогнали в общуването с дъщеря ми и в изграждането на комнцепция за начина, по който да подхождам към проблемите й и да общувам с нея: "Всичко е език" и "Да позволим на децата си да пораснат..." Останалото на нашия пазар е малко в стил: "Ако детето направи А, вие правите В" поне според мен.  Peace

# 2
  • Мнения: 5 876
Разглеждах я на няколко пъти, засега съм се отказала да я купувам. Съгласна съм с Иса, че "типични" момичета няма.
"Всичко е език" е на Франсоаз Долто, която е интересна френска психоаналитичка, имам две нейни книги "Аз възпитавам детето" - далеч не съм съгласна с всичко (например смята, че от една възраст нататък езикът и въобще говоренето трябва да изземе мястото на физическия допир), но при всички положения ми е било интересно да я чета и да имам мнението й предвид (например колко е важно да се обяснява всичко на детето, независимо колко е малко, да не се крият от него важните събития за семейството - сериозни проблеми в работата, смърт на роднина и т.н.),а да се споделя с него. Обмислям да си купя и другата й книга.
Но ще ми е интересно да чуя отзиви на някой, който харесва "Аз възпитавам момиче" - може пък да изпускам нещо.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт