Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

на пясъка при черупките от миди

Мнения: 1 211
Здравейте мами,

Моля ви да ми помогнете да разчета резултатите на съпруга ми.
предварително ви благодаря  Hug   

Спермограма   *   

   Обем   4ml   реф граници 2-6

   Сперматозоидна концентрация   70млн / ml   реф гр 40-120

   Сперматозоиди с нормокинеза   80%   реф гран над 70

   Сперматозоиди с хипокинеза   15%   

   Сперматозоиди с акинеза    5%   

   Сперматозоиди с нормална морфология   95%   реф гран над 90

   Левкоцити   6 - 7на поле   реф гран до 10

   Брой нормокинетични сперматозоиди   56млн./ml   

   Общ брой нормокинетични сперматозоиди   224млн.   

Цитирай

София

Мнения: 4 257
Гледайки резултатите и референтните стойности, всичко е наред! Къде прави спермограмата обаче? В клиника по стерилитет ли?
Цитирай

Варна

Мнения: 989
Според мен тази спермограма е правена в лаборатория, а не в клиника по стерилитет, затова не мисля, че може да й се вярва. Както често казваме тука дори и Супермен няма такава морфология. Повторете спермограмата в клиника по стерилитет и тогава ще коментираме.
Цитирай

на пясъка при черупките от миди

Мнения: 1 211
мдам, точно от тези коментари се притеснявах....
правена е в лаборатория, и аз си мисля, че е прекалено хубава...  Tired
можете ли да ми дадете координати на клиника в софия, в която
да изпратя мъжа ми? и как точно е процедурата- трябва ли лекар
да му предпише изследвания... или как?
Цитирай

на пясъка при черупките от миди

Мнения: 1 211
аз бях питала и за моите преди, но нямах много отговори, ще бъда
много щастлива, ако коментирате и тях.
благодаря ви мили дами  Hug Hug Hug   

TSH   2.541mIU/l   реф стойн 0.35 - 5.00
   
   Prolactin   449,57   IU/l   реф стойн(59.0 - 619.0)
   LH   9,58   IU/l   реф стойн(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3, лут 0.5-)
   FSH   5,57   IU/l   реф стойн(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4, лут 1.5)
   Estradiol   183,1   pmol/l    реф стойн от1-10г.22-99.1,фол 40-606,овул 536-193
   Testosteron   2,30   nmol/l   реф стойн 0.98-38.5;
Цитирай

София

Мнения: 1 950
Добри са ти резултатите, а за мъжа ти не е необходимо никой да му предписва нищо.
Обаждаш се в клиника по стерилитет и записвас час за спермограма, пуснете и морфология по Крюгер Peace
Цитирай

на пясъка при черупките от миди

Мнения: 1 211
Zvetun4o, много ти благодаря....
Имам един тъп въпрос... Материала за обработка на
спермограмата се носи направо или в клиниката по стерилитет
си има стаи за тези случаи  Blush Blush Blush
Извинявам се за тъпите въпроси, но вече съм на прага на отчаянието
и съм се заела да правя абсолютно всички изследвания наново, на друго място
пък да видим какво ще излезе....
Цитирай

София

Мнения: 1 950
В клиниките има стаи, с ДВД с подходяща тематика Laughing
Цитирай

на пясъка при черупките от миди

Мнения: 1 211
оффф знам как ми звучат питанията... затова се извиних,
ама на мен хич не ми е смешно. поне да имаше ясна
причина  Tired
Цитирай


Мнения: 4 320
   Сперматозоиди с нормална морфология   95%   реф гран над 90

   

Ни по Световната здравна организация (СЗО), ни по Крюгер референтните граници са над 90 %. Някак си несериозно е от 100 %, чак над 90 да са в норма.
Според СЗО - нормата е над 30%,според Крюгер - над 14 %.

Твоите изследвания са добри. Малко ФСХ/ЛХ е притеснително - навява на мисълта за поликистоза.
« Последна редакция: пт, 11 апр 2008, 19:14 от Taни »
Цитирай

на пясъка при черупките от миди

Мнения: 1 211
знаех си, знаех си, знаех си.....
определено в тази лаборатория няма да стъпя...
то и всичко останало може да не е наред.
май ще се наложи наистина да тръгнем от
самото начало....
мили мами, стискам на всички ви палци от проблемно
забременяване... моля се за всички ни да дойде
желаното щастие  Praynig Praynig Praynig
благодаря ви, че се отзовахте  bouquet
Цитирай

В мечтите

Мнения: 2 343
http://www.ivf.bg/?p=105
Виж там! Препоръчвам ти по Крюгер!
И ние бяхме като супермен в една лаборатория, но уви, истината се оказа горчива!
Цитирай

на пясъка при черупките от миди

Мнения: 1 211
Mira_mimi, благодаря ти за инфото  Hug
Още в първич възможен момент изстрелвам мъжо!
Цитирай

Варна

Мнения: 989
http://invitro-bg.com/
Тук също може да направите спермограмата. Като се обадите да записвате час кажете, че е за спермограма - не се чака много, може би 1-2 седмици.
Твоите изследвания изглеждат добре с изклщчение на съотношението ЛХ/ФСХ. Доколкото знам не трябва да превишава 1.5, а при теб е 1.72, което може да говори за поликистоза, както вече са ти казали момичетата, но може и да е моментно състояние. Изследвай ги пак следващия цикъл. Успех, мила  Hug
Цитирай

на пясъка при черупките от миди

Мнения: 1 211
здравейте момичета, не бях споменала, че изследванията ми
бяха правени преди два месеца. тогава при ултразвук беше установено
наличие на много фоликули, което май е полукистозата... гинеколожката
ми каза, че е възможна поликистозата. назначи ми дуфастон. на втората фоликуметрия
се забелязаха само два фоликула като на 11 ден доминантния беше едва 9мм, аз
тотално се отчаях. реших да си правя вече и цветна снимка. направихме
кръвни изследвания и изследвания за евентуални възпаления на микрофлората.
ще излязат този четвъртък...
сега съм притеснена, защото имам 3дневно закъснение на цикъла, а тестът е отрицателен.
та след дългото словоизлияния, за което се извинявам, бих искала да попитам дали е нормално
след приема на дуфастон да има такова редуциране на фоликули?
благодаря ви за отговорите, милички  Hug Hug Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.