Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 336
Днес моят второкласник беше ударен през междучасието с тухла от дете в първи клас. Ей така, без нищо. Просто моят син играел с още няколко деца в двора на училището. И това дете, което се оказа, че е дете от проблемно семейство, търпяло насилие и често идвало насинено на училище, решава, че нещо му пречат и хваща тухлата ( интересно какво прави тухла в двора, където играят деца).
Та моето дете се "оттърва" с само 3 шефа отзад на главата, не е загубил съзнание, но е под наблюдение, понеже признаците на комоцио се проявявали по-късно.
Учителката ми се извинява. Тя жената беше взела-дала от притеснения, ама мен какво ме топли това? И директорът ми се извинява, щели да изключат това дете - мен ако питат, по - добре да се обадят и да сигнализират на социалните, да го проучат това проблемно семейство.  И психоложката се тюхкаше...Ама в крайна сметка, тревогите са си мои, нали?
След като ми отмина паниката, ме обзема друга - ето , пращам го на училище живо и здраво, даже по пътя сутринта си говорихме , че утре ще ходим да спечелим Великденското състезание по математика  и само след 2 часа - нещата се преобръщат на 180 градуса. Страх ме е, че и в училище, даже и в тази възраст, децата ни не са защитени. А какво остава като пораснат.  И как да го възпитавам - като го удрят да удря, или..???

# 1
 • Мнения: 227
MeryLu, много съжалявам за случката! Аз също щях да съм много притеснена! Надявам се да се оправи детенцето ти бързо   bouquet!
Незная какво става вече с децата, аз на моите все им казвам не общувайте с по-агресивни деца, избягвайте да им се дразните, дори да ви обиждат, просто все едно не ги чувате...
Преди 10 - тина години моята сестра, която беше много кротка и отличничка, в смисъл добро дете, беше набита от две момичета, които и поискали цигари, а тя не пуши и им казала, че няма, а те здрав бой, бяхя я посинили цялата  и това в двора на 56 у-ще Close  в присъствието на много деца и може би учители... беше голям стрес за нея ходеше със страх на училище!

# 2
 • Мнения: 4 879
MeryLu,
направо изтръпнах! Много съжалявам!
Ако продължа да пиша, сигурно ще изкажа доста крайни мисли в полза на ТВУ-тата от наше време и по-сериозна наказателна отговорност за безхаберни родители.

Надявам се да е всичко ОК с детенцето ти и някакси бързо да го преодолеете.

# 3
 • Мнения: 6 201
Като чета това ме хваща яд на учителите и на тези, които са допуснали в двора да има тухли. Представям си какво ти е в момента. А това, че ще изключат детето само означава, че ще отиде в друго училище и ще тормози и други деца. Напълниха училищата с психолози и в крайна сметка какво се получава?

# 4
 • Мнения: 131
И как да го възпитавам - като го удрят да удря, или..???
Да,но вече си закъсняла.

# 5
Съвет - писмена жалба при директора, задължително с входящ номер. Иначе историята свършва с изразеното съжаление на психоложката. Ако тя не знае как да постъпи за какво си взима заплатата?

# 6
 • Мнения: 2 556
Да, и аз задължително бих подала писмена жалба. Ако не ги стреснеш сега, утре може и по-лошо нещо да стане, не дай Боже.

Аз бях се притеснила много само от едно бутане от съученик, при което моят пърокласник си беше разбил цялата уста на ръба на катедрата, но ако ставаше дума за удар с тухла, никога нямаше да си затрая.

Дано детето се оправи без никакви последствия!

# 7
 • Мнения: 336
Tess , къде да я подам тази жалба? Само до директора ли?Изобщо не съм наясно какво трябва да направя.
Детенцето е добре, засега няма проявени симптоми за комоцио, но е под наблюдение.
Но наистина не бих искала да оставя нещатата така. Утре може и друго дете да пострада.

# 8
 • Мнения: 6 201
В Регионалния инспекторат по образование. Опиши случая, вземи си входящ номер. Ако не ти отговорят и не вземат мерки - в МОН - на по-високо йерархично ниво от инпектората, докато получиш сигурност за детето си в училище.

# 9
 • София
 • Мнения: 36 893
Със сигурност ако се обадиш в инспектората и попиташ ще ти кажат какво можеш да направиш. Другите са прави - ако няма писмени доказателства за инцидента всичко ще се размине, защото дума дупка не прави.

# 10
 • Мнения: 2 641
ау ужас. ама тези учители къде зяпат ??? аз незнам как за 11 години в школото се разминах само с едно открадното захарно петле и то в 1 клас. да не говорим че сама ходех и се връщах от училище а то беше бая далеко. ама сега като е за децата ми се притеснявам от сега от безхаберието на родителите и всякаква липса на възпитание у децата им. винаги е имало келеши и ашлаци дет викаха учителите в класовете ама едно време и наказанията бяха строги а сега какво  newsm78

# 11
 • София
 • Мнения: 36 893
Едно време и на родителите им държеше влага, защото веднага ги погваха и на работа по партийна линия.

# 12
 • На черешата
 • Мнения: 8 212
 Да не скачаме срещу учителите,според мен в случая те нямат никаква вина.
 Инцидента е станал на двора,децата са играли.Имам спомени как изглежда двор пълен с деца.Дори и да има някакъв учител при тях на двора,той не може да наблюдава всички.
 Проблема е по-скоро,от къде се е появила тази тухла и защо психолога не е работил с това дете,след като се е знаело,че е проблемно.Ще изчакаме да стане нещо по-страшно и тогава ще се затюхкаме и завайкаме.Всички ще казват,че това се е очаквало,че детето билоагресивно и т.н.В момента в училищата е пълна анархия,няма никакъв контрол. Confused
 MeryLu,дано детенцето ти се оправи бързо. Hug

# 13
 • Мнения: 6 201
 Точно защото зная как изглежда пълен двор с деца в междучасие, не бива да бъдат оставяни сами децата в първи и втори клас например. А и къде са били охранителите? Нали във всяко училище има вече такава охрана, те къде гледат в междучасията? За мен това е лоша организация и грубо недоглеждане от персонала на училището.

# 14
 • София
 • Мнения: 36 893
Охраната на училищата се назначава от общината и тя пази имуществото, а не децата. Въпрос на добра воля от самите охранители е да хвърлят по едно око на децата или да ги разтървават при сбиване.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт