Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора

сред люляците

Мнения: 684
Цитат
Ами и аз да похваля кюфтетата (направих ги със спанак) - страхотни са! Определено ще влязат и в менюто ни извън постите, защото ще вървят много с кисело мляко!
Заслужават да им се отдели специална тема, защото съм сигурна, че ще се радват на успех и сред непостещите.

не ми стана ясно обаче това растение лопуш какво е - лапад или нещо друго  ......

 

 Smile Благодаря за хубавите думи  bouquet

Пиша рецептата, като преди това искам да поясня, че в нашия край на лапада казват лопуш Smile
Така че става въпрос за едно и също растение Laughing Но кюфтенцата стават също толкова сполучливи и със спанак.


Кюфтета от лопуш

около 300 гр. лопуш
1 к.ч. ориз
2 сварени картофа
2 стръка пресен лук
1 яйце
1 с.л. чубрица
1 с.л. джоджен
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
сол
брашно за овалване

Сварява се оризът. Лопушът се изчиства от жилките, измива се и се нарязва на ситно. Слага се във вряща вода - да ври около пет минути. Изцежда се. Картофите се обелват и се намачкват. Лукът се нарязва на ситно. Всички продукти се смесват. Добавят се яйцето и подправките. От сместта се оформят топчета, които се овалват в брашно. Оставят се за десетина минути да поемат брашното, сплескват се и се пържат в нагорещена мазнина. Изцеждат се върху салфетка.

Да ви е сладко!




« Последна редакция: пн, 14 апр 2008, 08:41 от ilrai78 »
Цитирай

На небето

Мнения: 5 486
Изглеждат страхотно, ще ги пробвам. А дали ще станат ако се изпекат?  newsm78
Цитирай


Мнения: 349
ilrai78 ,
и тук да напиша:
Страхотни са!
Аз ги направих в  постен вариант . Вместо яйцето добавих още 1-2 с.л. брашно. Аз съм ги овалвала в смес от галета, царевично и пшеничено брашно. Много са вкусни – топли и студени. Нямах лопуш /лапад и ги направих със спанак..  също  хубави !  chef

Благодаря за хубавата рецепта  bouquet
Цитирай


Мнения: 3 332
Страхотна рецепта, още утре ще я пробвам и ще запиша какво е станало, може и снимка да кача. Браво и мерси за рецептата!  bouquet Hug
Цитирай

сред люляците

Мнения: 684
Изглеждат страхотно, ще ги пробвам. А дали ще станат ако се изпекат?  newsm78

Estell, не съм пробвала да ги пека, но предполагам, че ще станат Smile Обаче първо сложи тава с мазнина да се загрее добре във фурната и после постави кюфтетата, за да не залепнат  Peace

ddoychinova, чудесни изглеждат твоите кюфтенца!

L 0 V E, ще чакам включване  Hug
Цитирай


Мнения: 8 603
Аз пък направих запеканка по рецептата за кюфтетата, но сложих коприва, понеже нямах лапад. И разбърках с 3 яйца и чаша прясно мляко. Вкусно се получи. Някой път, когато имам повече време, ще изпържа и кюфтенца.  ilrai78,   bouquet за вкусната идея!

Цитирай

до езерото

Мнения: 134
Аз пък направих запеканка по рецептата за кюфтетата, но сложих коприва, понеже нямах лапад. И разбърках с 3 яйца и чаша прясно мляко. Вкусно се получи. Някой път, когато имам повече време, ще изпържа и кюфтенца.  ilrai78,   bouquet за вкусната идея!


Между другото забелязала съм че такива пържени кюфтенца стават по добре с коприва, но в комбинация с картофи не съм пробвала сигурно ще имат по добър вкус с лапад. Това ще го пробвам в неделя Wink
Цитирай


Мнения: 8 603
Между другото забелязала съм че такива пържени кюфтенца стават по добре с коприва, но в комбинация с картофи не съм пробвала сигурно ще имат по добър вкус с лапад. Това ще го пробвам в неделя Wink

Знам ли, то си е въпрос на вкус, но джодженът чудесно се връзва с картофите, копривата и ориза, че и с яйцата. На мен ми хареса, като цяло се получи вкусно. Мисля, че и на кюфтенца ще е добре.
Цитирай

до езерото

Мнения: 134
Досега съм правила кюфтенца само с коприва яйца сирене и брашно но без картофи и ориз. Един път опитах с лапад но не ми се получиха. Мисля че по този начин с лапад ще станат, а с коприва е сигурно тя е някак си по суха 
Цитирай

сред люляците

Мнения: 684
Момичета, аз също често заменям лапад или спанак с коприва Smile

labrex , много добра идея! Хем вкусно, хем се спестява време!
Цитирай


Мнения: 3 332
Както писах вчера, по- точно снощи Wink , днес ги направих и станаха страшно апетитни, подобно нещо не бях кусвала до сега, приличат малко на кюфтенца от тиквички, но не е същото. Рецептата е уникална...стават превъзходни. Семейството много ги хареса, много вървят с кисело млекце  Peace ....ilrai78 продължавай със страхотните рецепти.
Ето и снимчица:

При варенето на ориза, сложих и един пилешки бульон, защото съм свикнала на всяко ястие да слагам... Не сложих джоджен, защото не го харесвам.
Цитирай

София

Мнения: 453
И аз да се отбележа тук Flutter Аз също ги направих и са много вкусни, за което благодаря на ilrai78 за хубавата рецепта  bouquet Взаимствах идеята на ddoychinova за постен вариант като също като нея замених яйцето с брашно Peace

Цитирай

сред люляците

Мнения: 684
Много са ви хубави кюфтенцата! action068 Радвам се, че ви харесват cvete
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Аз утре ще ги правя, а може ли с кафяв ориз, питам защото му трябва повече време за да се свари и става малко твърд. Имам и бял де  Party
Цитирай

сред люляците

Мнения: 684
Lindita , ако искаш пробвай, но гледай да е много добре сварен оризът. Не знам после като се изпържат да не би стане хрускав... Както прецениш Thinking
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора