Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 6 110
Момичета, ще се радвам, ако обменим опит тук във връзка с консултантските услуги за образование в чужбина. Повод да пусна тази тема тук е, че ми се струва малко мътна цялата тази история около предоставянето на тази услуга. Случи ми се няколко пъти различни фирми да ми дават различна информация по един и същ въпрос. Освен това - ако детето иска да учи определена специалност в определена държава /държави ми се струва, че няма да бъдат много полезни, тъй като имам впечатление, че те работят с конкретни 3-4 университета/колежи и каквито специалности предлагат там - това се предлага и на децата и родителите. Пускам тази тема, тъй като ми се струва, че може някой много сериозно да пострада, то малко ли измами имаше във всяка една област. Не зная да има някаква регулация в бранша. Зная, че имат браншова организация - Проспера, но ако се опиташ да влезеш в сайта им се изпизва, че достъпа е отказан поради неизплатени финансови  задължения. Хубава реклама - няма що! Идеята ми е да обменим опит, да се включи някой, на когото реално са му помогнали и т.н. Предварително благодаря.

# 1
  • Мнения: 4 879
...............

Последна редакция: нд, 13 апр 2008, 10:53 от danybon

# 2
Да, обикновено имат сключени договори с определени университети и на нас лично не ни бяха много от полза. Става въпрос за фирма Интеграл конкретно. Иначе изложенията на университетите в Хилтън са полезни. В крайна сметка трябва собствено проучване. Нещата са много различни за САЩ и Европа. Така че зависи накъде се е насочило детето. Най-добре да се свържете с хора, които са минали по този път / има тънкости и ни беше доста трудно да се ориентираме/.

# 3
  • Мнения: 6 110
Да ви кажа право, изненадах се от това, че предлагат само някакви ограничени възможности. Представях си тяхната услуга като нещо близко до това до агенциите за недвижими имоти - казваш какво търсиш и къде, а след това те се свързват помежду си в мрежа и в крайна сметка ти предлагат варианти, които те устройват или не, но са много и разнообразни. Явно ще трябва сами да търсим, разчитам и на помощ и консултация от вас, каквато вече получих от някои момичета, за което сърдечно им благодаря още веднъж. Безпокои ме най-вече наистина различната информация, която дават на децата и родителите, някои от тези къщи са само "виртуални", т.е. нямат определен офис по света и всъщност не ги вижда никой. Други пък предлагат обучение на ниски цени, в няко случаи безплатно, и забележете НЕ СЕ ИЗИСКВАТ НИКАКВИ ЕЗИКОВИ СЕРТИФИКАТИ, а кандидатите полагали изпит по езика в офиса на фирмата. Цената на обучение по една и съща специалност, /в пъти по-евтино беше/което те предлагат в Англия многократно се разминава с това, което разбрах, посещавайки офисите на няколко консултантски къщи в София. Безпокои ме главно това, че може аз или някой друг да се довери на хора, които не са почтени и пращайки го да учи някъде по света например в най-добрия случай детето да получи нелегитимна и ненужна диплома, а в най-лошия.....страхувам се да го мисля даже. Все си мисля, че поне МОН трябва да ги наблюдава и да отсейва сериозните фирми от ментетата, но май не е така. А за Европа и САЩ и разликите при обучението е вярно, сега проучвам и този въпрос. Това, което го има в Интернет на английски ми е достъпно, но когато работата опре до други езици ми е невъзможно, та затова се надявах на посредник, но уви. Както и да е - надявам се да обменим ценен опит тук, както многократно е ставало.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт