Козуначна тема 2008- II част

  • 72 324
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 422
еличка, този номер много ми харесва Peace. Чак сега ще утепам бабите пред входа, ако го приложа . Като им казах за биенето на козунака в пералнята на центруфуга се попиляха от смях  Joy Joy Joyи се тюхкаха какви работи измислили тези младите. 

# 241
  • Мнения: 2 123
Момичета, благодаряви за така ароматната, полезна и вдъхновяваща тема. Чета я вечце1 седмица и мисля, че взех решение - ще се пробвам.
Днес купих всякакви продукти. Голямата дилема ми е за брашното - купих 2 вида на Софимел и питането ми е този в червената  опаковка ли да ползвам, или другия - който пише, че е подходящ за закуски, баници и кексове /синя опаковка/?
Благодаря ви   bouquet

# 242
  • Мнения: 422
Аз лично винаги си взимам от синята опаковка, мисля, че червената е с набухвател, но може да греша. Но все пак не съм от най-знаешите и можещите, ще следя и аз отговорите на този вътрос.

# 243
  • Мнения: 1 440
irinii, това в червената е самонабухващото брашно. В него има някакъв набухвател, който сигурно няма да е съвместим с козуначената рецепта newsm78 Използва се май повече за кексове и разни тестени с бакпулвер или сода бикарбонат Confused

# 244
  • Мнения: 7 091
Здравейте момичета, когато давах своята рецепта за козунак забравих да ви кажа до какъв трик съм прибягвала за да втасва по добре тестото. Може и някой друг да го е правил не зная, но аз лично го разбрах от моя леля. Но за да се приложи е необходимо да има слънце. Обикновено покрай великден панела не е много топъл и вкъщи естествено няма необходимата топлина необходима за втасване на тестото, но ако има слънце слагате тестото в какъвто и да е съд и го слагате в автомобила. Когато има слънце всички знаем, че купето на автомобилите доста се загрява и вътре  е доста топло.
Този номер съм го правила 2 пъти и уверявам Ви винаги се е получавал перфектен козунак, а пък на всичкото от горе е спестена и енергия, която трябва да бъде използвана за топлене на помещението. Желя успех на всички Ви и да Ви кажа честно се убеждавам, че за да има конци самото тесто то трябва да е добре втасало.   


А как се справяш с рязката промяна в температурата докато го занесеш до вкъщи? Според мен това е пагубно за тестото? newsm78

# 245
  • Мнения: 30
Здравейте момичета,бързам да ви се похваля тази вечер правих козуначените кифлички на Джемма . Станаха просто невероятни .Много ги харесаха в къщи  нападнаха ги веднага ,а дъщеря ми захапала една кифличка ме попита -мамо кого ще ни направиш пак?Хиляди благодарности на Джемма за рецептата.
А ето и снимки ако се справя този път:
http://images25/005661409.jog
http://images25/005661464.jog
http://images25/005661466.jog


Последна редакция: вт, 22 апр 2008, 10:23 от ifets

# 246
  • Мнения: 30
 Пак не съм се справила със снимките уж прочетох как става но май не е такааа нали ........... . Embarassed

Последна редакция: вт, 22 апр 2008, 10:19 от ifets

# 247
  • Мнения: 30
Извинете ме ще пробвам със снимките още веднъж  : Cry

http://images25.snimka.bg/005661409.jpg 
http://images25.snimka.bg/005661466.jpg
http://images25.snimka.bg/005661464.jpg
http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=238672

Последна редакция: ср, 23 апр 2008, 01:33 от ifets

# 248
# 249
  • Мнения: 30
Eli=== какво бъркам точно това сега четях

Последна редакция: вт, 22 апр 2008, 10:21 от ifets

# 250
  • Мнения: 4 371
Извинете ме ще пробвам със снимките още веднъж.....
Не е нужно всеки път да пускаш нов пост, просто редактирай стария, има бутон за целта -
А когато пускаш линк, оставяй място преди и след него, не го лепи до букви, препинателни знаци и иконки.
Кифличките ти са страхотни Wink

# 251
  • Мнения: 171
От брашното е било!!! Сега си имам хубав, пухкав козунак... Mr. Green Е, не е на конци, но може би ще се върна към старата си рецепта и там ще се получи както трябва. Този път тестото ми беше страшно лепкаво и въобще не можах да го сплета- дали заради това ги няма конците  Thinking

Хм, ще пробвам и аз дали и при мен е от това. В неделя правих козунаците с брашно за козунаци, но на друга мелница, не беше Софимел.Тази сутрин пратих мъжа ми да пазарува и му казах какво да вземе, той взел обикновено бяло брашно на Софимел...С това ли да пробвам или да купя синята опаковка ?

Ние в събота сутринта тръгваме за бабите, трябва да са готови козунаците, за да ги занеса. Ако ги направя в четвъртък, до неделя кой знае колко ще са твърди и изсъхнали.Не ми се рискува. Затова нямам друг вариант , освен в петък , колкото и да не ми се иска.

А може пък да стана в събота в 5 сутринта и до 10 ще съм готова. Но тогава пък горещи ще трябва да ги завия в нещо... Това със ставането рано нещо не ми се нрави твърде, ама....

# 252
  • у дома
  • Мнения: 1 581
coccinella, ако ги направиш в четвъртък вечерта и когато изстинат ги завиеш хубаво с прозрачното фолио или затвориш в кутии, мисля че до неделя нищо няма да има стане  Peace

# 253
  • Мнения: 58
Аз си съхранявам питките и козунаците по следния начин:след като изстинат ги увивам в полиетиленово фолио-онова прозрачното,което е много тънко и му се залепват сами краищата.Така че и четвъртък да ги направиш,ще си останат мекички доста дълго време.

# 254
  • Мнения: 58
Извинявай,blueeye,не съм ти видяла поста.

Общи условия

Активация на акаунт