Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 13 апр. 2008, 23:54 ч.
  • Преглеждания  17 819  Мнения  18  Онлайн  1
Отговори
  • СОФИЯ
  • Мнения: 822
Никога не съм правила такава риба, а сина ми е довлякъл #Crazy 10кг.
Даже е изчистен, иначе надали щеше да се появи с такава изненада newsm29
Казвайте какво да го правя newsm78

Реклама
# 1
  • Варна
  • Мнения: 1 644
Днес това обядвахме Laughing. Овалвам го в брашно и пържа Peace

# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
Овалвам го в брашно и пържа Peace
Peace Peace Peace

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 608
Пържа го както обикновена риба.Понякога слагам в другото брашно и малко царевично.

# 4
  • Варна
  • Мнения: 1 619
Аз го правя само пържен с царевично брашно или с пшенично брашно.

# 5
  • Бургас
  • Мнения: 1 032
Жалко че ти го е донесъл изчистен. От главата става страхотна супа. Не че от месото няма да стане, ама не си струва да се хаби за супи.

# 6
  • СОФИЯ
  • Мнения: 822
Много Ви тенк ю за съдействието  bouquet Моите лигльовци, обаче не ядат пържна риба.
Направих част от нея по тази рецепта:
- 4 филета риба
- 60 мл. зехтин
- 2 глави кромид лук
- 1/2 ч.л. сол /аз ползам само морска/
- 1/2 ч.л. смлян черен пипер
- 125 мл. сусамов тахан /сложих 3 с.л./
- 2 с.л. лимонов сок
- лимонови резени
- 2 с.л. наситнен магданоз
В таган се запържва лука, докато омекне. Рибата се нарежда на 1 слой в намаслена огнеупорна тава /аз- в кален гювеч/. Посолява се и се подправя с пипера. Тахана се смесва с лимоновия сок и се разбърква добре. Разпределя се в/у филетата, поръсва се със запържения лук и се пече в загрята фурна поне за 20-30 мин. Готовите филета се поръсват с магданоза и се сервират с лимоновите резени.

Стана вкусно! Намерих и други рецепти за калкан, но няма да ги пробвам веднага - няма да ядем само риба, я Grinning Ако искате ще ги побликувам и другите рецепти, не звучат лошо.

GigioJoy не е посмял да ми донесе това количество неизчистен! Не е случил, завалията на майка hahaha

# 7
  • Драконов камък !
  • Мнения: 505
Марго, що хабиш хубавата риба с разни манджи, аз по хубаво от ПЪРЖЕН калкан не признавам..  Peace а и супата, но както по- горе беше споменато , не е чесно да се хаби рибата за чорба, виж ако ти беше донесъл и главата можеше да се прабваш ... hahaha Joy
покани ме  в неделя на КАЛКАн.... Hug няма да откажа  bowuu

# 8
  • Бургас
  • Мнения: 1 032
GigioJoy не е посмял да ми донесе това количество неизчистен! Не е случил, завалията на майка hahaha

Е, аз съм силна в изказванията си, защото вкъщи мъжете чистят рибата. И свекъра, и половинката са рибари така че това си е тяхно задължение Дори и ако е купена от магазина, пак те се оправят. Ако твойте хора не ядат пържена риба, панирай им останалия калкан. Наистина не е честно такава вкусна рибка да се хаби в манджи.

# 9
  • weltweit
  • Мнения: 6 044
Калканът е най-хубав само пържен. Яла съм и на скара, но не е толкова добър. Овалва се в брашно и се пържи. Мммм, искрено ти завиждам, че и 10кг  Crazy

# 10
  • UK
  • Мнения: 1 352
 Ох  ooooh! кърмачка съм недейте така  Laughing Това ми е любимата рибка Tired

 
  smile3521 smile3521 smile3521

# 11
  • СОФИЯ
  • Мнения: 822
Цитат
Марго, що хабиш хубавата риба с разни манджи, аз по хубаво от ПЪРЖЕН калкан не признавам..  Peace а и супата, но както по- горе беше споменато , не е чесно да се хаби рибата за чорба, виж ако ти беше донесъл и главата можеше да се прабваш ... hahaha Joy
покани ме  в неделя на КАЛКАн.... Hug няма да откажа  bowuu

Вили, не мога душО да те каня в неделя Heart Eyes тук. Сина ми си е дошъл от Влас, а в четвъртък пътуваме заедно натам да си празнуваме празника в неделята. Ако искаш заповядай в компл. Крим в неделя Laughing

Момичета, обещавам Naughty, че другото количество няма да го хабя така. Само пържен Peace

# 12
  • Драконов камък !
  • Мнения: 505

Вили, не мога душО да те каня в неделя Heart Eyes тук. Сина ми си е дошъл от Влас, а в четвъртък пътуваме заедно натам да си празнуваме празника в неделята. Ако искаш заповядай в компл. Крим в неделя Laughing


празнувайте си тогава наволя  newsm51,... аз ще посетя морето за моя празник -  Великден  smile3525

# 13
  • Прекрасна Варна
  • Мнения: 55
 малко в страни от темата ,но сега не е ли забранен за улов, нали е размножителният период на рибата.Иначе само пържен на тиганче ,предварително посолен и овалян в брашно .Прекрасна риба и много полезна и вкусна. newsm78

# 14
  • Мнения: 5 180
Да има забрана , но който си е хванал по отрано може да си го сложи във фризера  Wink...Забраната важи до 15 май мисля че беше .

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт