Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 3 746
Получиха се случайно, но със сигурност ще ги направя отново, защото дъщеря ми много им се зарадва!
Задуших за кратко в зехтин зелен лук, зелен чесън, добавих 2-3 шепи измита коприва. В отделен съд разбих 5 яйца, брашно на око (аз сложих пълнозърнесто), прясно мляко, сол. Добавих зеленийките и пасирах всичко. Предполагам, че ще се получат красиви палачинки и ако не е пасирана сместа.
Вече с готовите палачинки може да процедирате като с нормалните, т.е. различен пълнеж за солени палачинки, торта от палачинки.. каквото ви хрумне. Ще им подхожда най-добре сирене и кашкавал, някакъв млечен сос, а за мъжете и малко шунка напр. Wink
Освен с коприва, може да се пробва и с лапад, спанак, или само със зелен лук. Пролетни, атрактивни с цвета си и полезни!
« Последна редакция: пн, 14 апр 2008, 13:19 от Сисии »
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Оо, страхотна идея, много обичам солени палачинки и с тези зеленийки ще се получат страхотно с извара Peace
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Оо, страхотна идея, много обичам солени палачинки и с тези зеленийки ще се получат страхотно с извара Peace
+малко заквасена сметана...Ммммм....Ще се пробва!
Цитирай


Мнения: 214
  мммм Звучи мноого вкусно Crazy! Ще се пробва!  chef
Цитирай

Sofia

Мнения: 575
Олеле, колко вкусно звучи. Ще го пробвам в най-скоро време!
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Олеле, колко вкусно звучи. Ще го пробвам в най-скоро време!
И аз така!  Peace
Цитирай

Добрич

Мнения: 98
Ако си правите со;ена пал.торта може да си разделите вече приготвената смес на 3=части.Едната да я оцветите по вече посоченият начин.втората с куркума,а третата с 1-2л.дом пюре.След като се изпекат и наредят със съответната плънка,става мн.интересна като се разреже.
Цитирай

София

Мнения: 3 746
Радвам се, че ви допада идеята.  Hug Тази вечер останалите ще ги напълня със смес от пилешко бон филе, гъби и сметана и ще ги запека за кратко с кашкавал.
Цитирай


Мнения: 171
Благодаря за идеята.
Цитирай

Balchik

Мнения: 1 732
Страхотна идейка .Само че аз имам лапад ,но предполагам че е същото.Благодарско !  bouquet
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Правила съм подобни, ама само със спанак. Ще пробвам и този вариант, звучи много вкусно, със сирена ще станееее мммм  Love Иначе аз ги завивам на рулца спаначените палачинки с пълнеж от сирена и нарязвам на парченца, като охлювчета, така са много ефектни, особено за гости.
Цитирай

Банкя

Мнения: 1 161
О-о-о-о добре ме подсетихте.И аз ги правя с коприва-пасирана .Просто добавям в сместа за палачинките .Не слагам лук, че го ядем за закуска.Сега се сещам че ще стане хубаво за за солена торта.
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Това са на зелените палачинки на Mamica със спанак:

Тесто като за обикновенни палачинки, а за тези, които незнаят ,ще дам рецепта.
2 яица+200мл.прясно мляко +щипка сода бикарбонат+щипка сол+толкова брашно,че тестото да е течно като боза.

Към това тесто се слага 500 гр. суров спанак ( пресен), който предварително се попарва с вряла вода. Спанака се слага в купата със сместта и се пасира. тестото става зелено ( ако е необходимо прибавете вода или мляко).
Правят се палачинки.

Пълнят се с руска салата или салата снежанка или печена чушка и сирене или каквото се сетите.

По желание може да се навият с пълнежа и да се наредят навити в тава, като отгоре се намазват обилно със заквасена сметана,а върху сметаната се рендосва кашкавал+ поръсен червен пипер. пече се на грил във фурната 10 мин, до  разтопяването на кашкавала.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.