Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 530
Здравейте, д- р Слънчева! На дъщеря ми (1,2г.) миналия понеделник поставихме ваксина МРП. Цяла седмица никаква реакция, но в събота следобяд вдигна температура 37.8 та чак до днес като тази нощ стигна 38.1. Давам й панадол след като се вдигне над 37.5, но общо взето до днес все си поддържа температура. Педиатърът ни каза, че това е реакция от ваксината. Няма кашлица и хрема, но детето вече май се изтощи, дори отказва да се храни като преди, предполагам от температурата. Нормална ли е подобна реакция и ако да след колко време да очаквам евентуално подобрение? Педиатърът казва, че 3- 4 дена са задължителни за неразположението на детето и дори да очаквам обрив. Моля, отговорете ми, защото се притеснявам вече. А, и междудругото, в деня на слагане на ваксината детето беше прегледано от двама педиатри за по- сигурно, че е напълно здраво, дори мерих и температура за всеки случай. С тези ваксини съм на тръни всеки път. Благодаря Ви преудварително!

# 1
  • Мнения: 530
Д- р Слънчева, днес покачи температурата до 39.1. Довечера ще я водя на лекар отново, но бих искала вашето професионално мнение, възможно ли е толкова висока температура вследствие тази ваксина?

# 2
  • Мнения: 530
Д- р Слънчева, дъщеря ми продължава да поддържа температура в рамките до 38.2 градуса. Прегледа я УНГ, не каза, че има нещо притеснително, освен доста зачервените венци. В същото време пуснахме ПКК и стерилна урина. А ето ги и резултатите:
 
  WBC- 8.7
  RBC- 4.93
  HGB- 126
  HCT- 0.389
  MCV- 78.9
  MCH- 25.6
  MCHC- 324
  PLT- 246

   LYM %- 0.467
   LYM#- 4.1
   RDW_SD- 38.1
   RDW_CV- 0.126
   PDW- 10.3
   MPV- 8.6
   P_LCR- 0.152

СУЕ- 11

Стерилна урина:
Белтък- отр.
Билирубин- отр.
Уробилиноген- N
Седимент: кр. пик. к-на

Друго, което забелязах в дъщеря ми е, че ходейки по голяма нужда, изпражненията са по- втечнени от обичайно и с доста по- неприятна миризма, ходи по веднъж на ден.

Д- р Слънчева, правиха и ехография на бъбреци, пикочен мехур, далак и черен дроб- всичко  е нормално.
 
Моля, коментирайте отсега нататък какво да предприема. Изписаха ни Сумамед. Предварително благодаря за отговора!

# 3
  • Мнения: 5 760
Изследванията са напълно в нормата и явно е вирусно заболяване за съжаление почти съвпаднало с имунизацията. Ако е от ваксината щеше да има клиниката на  една от шарките- рубеола или морбили,или заушка, а това което описвате не отговаряна на тяхната клиника. Добре е да започнете антибиотика. Той е с депо действие,  дава се веднъж дневно за 3 или 4 дни и покрива 7 дневен период

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт