Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

София

Мнения: 596
Здравейте, имам следният проблем - няколко пъти вече се опитвам да правя крем с белтъци на сняг, но след като извадя купичките от хладилника белтъците са се върнали в първоначалната форма, течни!!!! Разбивам ги в кухненския робот, стават перфектни, защо после се разпадат така, някой може ли да ми каже  newsm78
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Я я кажете, че и при мен така става Embarassed
Цитирай

Varna

Мнения: 1 399
Незнам защо става така Rolling Eyes, но да споделя аз как ги разбивам.
Нямам робот, разбивам с миксера. Слагам по 2 с.л. захар на белтък, като захарта я прибавям постепенно, а не наведнъж. Бия докато станат на твърд сняг. Не съм имала проблем досега.
Цитирай


Мнения: 3 452
Вузможно е да е от робота. Имам приятелка, има робот на Мулинекс, уж техническо чудо, обаче единственото, което не успява да направи с него са белтъците на сняг.........

Аз ги бия с миксера, но слагам купата с белтъците предварително в хладилника да са студени. Захар добавям на око. Ако случайно не ми се хванат (нещо, което ми се случва мноооого рядко) капвам няколко капки оцет и готово Smile
Цитирай

Руей

Мнения: 1 017
Скоро правих шоколадов мус по рецепта от сайт. Та там пишеше, че в белтъците, които ще се разбиват на сняг се слага щипка сол Shocked и аз в началото се зачудих, но резултата беше много добър.
Цитирай

София

Мнения: 596
Taneto, а оцета за какво е?
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Вузможно е да е от робота. Имам приятелка, има робот на Мулинекс, уж техническо чудо, обаче единственото, което не успява да направи с него са белтъците на сняг.......
Тането,и аз ги разбивам с робота и до сега винаги са се получавали.Първо слагам щипка сол и бия само белтъците без захарта до ппобеляване на най-ниската мощност.Постепенно увеличавам скоростта на разбиване и по малко прибавям захарта,по 1-2 лъжици .
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Ама проблема не е в разбиването на белтъците, а в това, че след смесването им с крема и кратък отдих в хладилника се втечняват  Sad Иначе комбайна се справя страхотно, ама после  Embarassed
Цитирай

Руей

Мнения: 1 017
Ама проблема не е в разбиването на белтъците, а в това, че след смесването им с крема и кратък отдих в хладилника се втечняват  Sad Иначе комбайна се справя страхотно, ама после  Embarassed
Явно зависи от това с какво се смесват, защото на мен не ми се втечниха в муса.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Ама проблема не е в разбиването на белтъците, а в това, че след смесването им с крема и кратък отдих в хладилника се втечняват  Sad Иначе комбайна се справя страхотно, ама после  Embarassed
Явно зависи от това с какво се смесват, защото на мен не ми се втечниха в муса.

Може ли рецептата за тоя мус?
На мен и в най-обикновен крем ванилия ми се втечняват  Mad Затова го варя без да отделям белтъците. Ама в много рецепти белтъците се прибавят на края, сигурно има някаква тънкост.
Цитирай

София

Мнения: 596
И аз уж най-накрая ги прибавам, но все си се втечняват!
Толкова ме дразнят вече, сега пак ще пробвам, този път със сол, захарта на края и т.н, ако успея ще пиша!
Цитирай

София

Мнения: 596
Да се отчета:
Станаха! Не знам защо, сложих им сол, захарта на края и по малко и се отказах от крема ванилия и направих и аз шоколадов мус!
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Добре де, айде дайте го тоя мус 
Цитирай

София

Мнения: 596
аз правих този http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=106
Само, че прочетох коментарите под рецептата и сложих по-малко сметана, много вкусен стана.
Цитирай


Мнения: 3 452
Taneto, а оцета за какво е?

Не занм точно. Не мога да дам химично обяснение Wink
Но след прибавяне на оцет към неуспешно разбити белтъци и повторно разбиване се получава........поне при мен Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора