Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора


Мнения: 195
Здравейте, мили дами!
За почитателите на предаването "Бон апети" и за онези, които обичат кифлички предлагам рецептата от сутрешния брой на предаването. Доста бърза е за изпълнение, така че моля опитайте и споделете! smile3508

                                       Кифлички с шоколад


Продукти:

За тестото:                                                                 За плънката:

                  500 г брашно                                                                200 г течен шоколад
                  200 г масло                                                                    120 г натурален шоколад
                  200 г заквасена сметана
                  1.5 ч.л бакпулвер                                                          пудра захар за поръсване

Брашното се пресява и към него се прибавя омекналото масло. Разбърква се с вилица, докато се получат трохи. След това се добавя сметаната и бакпулвера. Доомесва се с ръце и тестото се прибира в хладилник за около 20 минути. След изваждането му се разделя на парчета за по-лесно разточване. Реже се на триъгълници, намазват се с течен шоколад и се прибавя малко парченце от натуралния шоколад. Кифличките се подреждат в намаслена тава и се пекат в предварително загрята фурна до 190 градуса за 30-35 минути. Още топли се поръсват с пудра захар.
« Последна редакция: пн, 14 апр 2008, 14:52 от mocarella »
Цитирай

София

Мнения: 9 918
  bouquet 10х
Цитирай


Мнения: 747
Благодаря за интересната рецепта-ще се пробва.
Цитирай

~*iN a FaIrYtaLe*~

Мнения: 407
Каква бройка излиза от посочените продукти?
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
  Преди време бях пуснала рецепта на подобно тесто,което става и за солени, и за сладки неща.
  Моето беше от равни количества МАРГАРИН и КИСЕЛО МЛЯКО(по-евтин вариант   Wink ),а не масло и заквасена сметана.
  Готови изделия имат онзи специфичен вкус,който ти се иска да усещаш още ,и още ,и още......И си пълниш устата,пълни,пълниш..... Laughing Laughing Laughing
Цитирай


Мнения: 8 577
  Преди време бях пуснала рецепта на подобно тесто,което става и за солени, и за сладки неща.
  Моето беше от равни количества МАРГАРИН и КИСЕЛО МЛЯКО(по-евтин вариант  Laughing),а не масло и заквасена сметана.
  Готови изделия имат онзи специфичен вкус,който ти се иска да усещаш още ,и още ,и още......И си пълниш устата,пълни,пълниш..... Laughing Laughing Laughing

Селма, ако сложиш и едно линкче, че нещо не мога да го открия това твое тесто...................Моля!  bouquet
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
  Лабрекс,заповядай! Smile
Цитирай


Мнения: 8 577

Селма, много, много !
Цитирай


Мнения: 195
Каква бройка излиза от посочените продукти?


Утре ще запретна ръкави и след това ще споделя резултата. Може и снимчици да сложа. Дано само се получат?! Thinking
Цитирай

Добрич

Мнения: 98
Аз вече ги спретнах,само незнам как от себе си да ги опазя до довечера.За съжаление няма с какво да ги снимам.Супер са!
Цитирай


Мнения: 9 728
много интересно тесто, никога не съм месила нещо подобно, нито пък яла. Любопитно ми стана. Кажете какъв е вкуса - меко ли е, хрупкаво ли е, що за чудо се получава?
Цитирай


Мнения: 195
Pina, след малко ще ги извадя от фурната и като ги опитам ще кажа.
Цитирай


Мнения: 195
Кифличките са готови и сега мога да споделя всичко за тях. Определено много бързо се приготвят, с полученото маслено тесто се работи лесно. Вътре са мекички, а отгоре са леко хрупкави. Вкуса на маслото и шоколада се смесват. Съпруга ги опита още топли, не се сдържа, а отзива беше ясен: "Божествени са!"
 
А ето и как изглеждат:

Цитирай


Мнения: 9 728
добре изглеждат! Peace

Интерерсно е, ще пробвам и аз, да видим кога...

п.п. много обичам моцарела  Crazy
Цитирай

София

Мнения: 9 110
И аз ги правя в момента. Малко се шашанах, че няма захар в тестото, но разчитам на шоколада да компенсира...Моцарела, колко ги изкара горе-долу, че да знам колко тънко да разточвам тестото?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора