Кажете нещо "игриво" с кайма:)))))

  • 27 871
  • 29
  •   1
Отговори
  • Мнения: 307

МОят мъж ме сбърква, като каже 4е иска нещо "игриво" или "измислено" да било....Сега да било нещо изгриво с кайма.  Но да не е мусака, пълнени 4у6ки или сърми, да не е руло стефани, защото то било "сакс" ...не му харесва тоест....и аз ве4е откаде да си ги измислям тези игриви неща ...незнам. Помагайте моля:) newsm78 #Crazy #Crazy newsm78 newsm78  chef  chef

# 1
  • Мнения: 2 381
Mia, спагети, имаше по-назад баница с кайма, а също и гнезда от кайма.... за друго не се сещам.

# 2
  • Мнения: 4 358
Кайма с тиквички и ориз?

# 3
  • Мнения: 351
пълнени тикви4ки или патладжани с каима, запържена със зелен4уци, преди да се извадят кашкавал да се запе4е

# 4
  • Мнения: 6 243
Направи големи кюфтета - от по-плоските. После изпържи две яйца на очи и му направи композиция под формата на цици. Ако и това не му се види достатъчно игриво, го остави на мусака две седмици, да му дойде акъла.

# 5
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Направи големи кюфтета - от по-плоските. После изпържи две яйца на очи и му направи композиция под формата на цици. Ако и това не му се види достатъчно игриво, го остави на мусака две седмици, да му дойде акъла.
newsm10 rotfImao rotfImbo coolcool

# 6
  • Мнения: 307
Направи големи кюфтета - от по-плоските. После изпържи две яйца на очи и му направи композиция под формата на цици. Ако и това не му се види достатъчно игриво, го остави на мусака две седмици, да му дойде акъла.

хахахахахаххахаха smile3532 smile3532 smile3532 smile3501 smile3501 smile3501 newsm44 newsm44 newsm44

# 7
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 698
Кюфтета в доматен сос
Предварително леко сваряваш малко ориз, да е на половина готов. Объркваш каймата с леко поизстиналия ориз, чубрица, черен пипер, червен пипер и лук и оформяш големи кръгли кюфтета. Врътваш ги за 5 - 6  мин. в микровълновата на максимална мощ, а през това време пасираш един буркан  цели домати и слагаш да заври. Като кипне доливаш една чаша вода, сол на вкус и добавяш кюфтетата. Много е важно да сложиш 1-2 дафинови листа и малко чубрица в доматите.

Пропорциите които използвам аз:
500 гр кайма
100 гр ориз
една връзка зелен лук или
една глава стар
1 буркан цели домати





# 8
Миа незнам дали си правила лазания,но моя мъж много я харесва.Слагаш в тенжера около 400г кайма и савсем мани4ко води4ка вместо олио да се запаржи,прибавяш доматена паста(доматено пюре) и поправки по вкус и така да поври малко,накрая слагаш бял сос за лазаня ако нямаш правиш бишамел(брашно и мляко) в тави4ка слагаш ред кори за лазаня и след това смес и пак кори и накрая заваршваш със смес и отгоре кашкавал и поливаш с една 4аша мляко и пе4еш.Приятен апетит.

# 9
  • Пловдив
  • Мнения: 87
Пробвала ли си мусака , обаче с картофено пюре? Става нещо средно м/у мусака и лазаня. Друго,което се сещам е да напълниш палачинки с кайма. Запържваш каймата, слагаш каквото ти дойде на ум. Пълниш палачинките и след това може да ги запечеш с кашкавал във фурната или да ги панираш. В сайта Кулинар на www.gbg.bg има страхотни завъртяни рецептии.

# 10
  • Мнения: 1 238
Направи големи кюфтета - от по-плоските. После изпържи две яйца на очи и му направи композиция под формата на цици. Ако и това не му се види достатъчно игриво, го остави на мусака две седмици, да му дойде акъла.

Ха- ха! А така! Кратко и точно!
От туй по игриво здраве му кажи!
Много ми хареса, ще го спректна аз на мъжо!

# 11
И аз да предложа (май Мамиса беше я пуснала тази рецепта  Embarassed), но пък стават вкусни

Крокети с карфиол

1 карфиол
1/2 кг кайма
2 глави лук
2-3 скилидки чесън
2-3 яйца
1/2 връзка магданоз или кориандър (аз използвах кориандър)
1-2 стъбла селъри (в оригинал) или 1-2 чушки (мой вариант)
сол, пипер на вкус.

Карфиола сваряваме на едри цветчета и варим не повече от 5 мин.

Каймата и останалите продукти забъркваме като за кюфтета. "Обмазваме" всяко парче карфиол (накъсан вече на по-дребно) с кайма и оформяме на топки. Пържим в голямо количество олио или фритюрник. Изваждаме върху хартия за отцеждане на мазнината

ЕДна друга рецепта. В различните държави носи различни имена Grinning

Мантъ
Пордукти: 1 кг. брашно, 600 гр. кайма (не тлъста), 600 мл. вода, 1 яйце, 1 кофичка кисело мляко, 1/2 пакетче масло, 2 лъжици олио, 1 лъжица оцет, 1 глава лук, 4-ри скилидки чесън, червен пипер, сол, черен пипер.
Към брашното се добавят 2 лъжички сол, олиото и хладката вода. Омесва се тесто и се оставя да почине. Разделя се на 2 равни части, всяка от които се разточва на тънка кора. Всяка кора се нарязва на квадратчета (със страна 3 см., примерно). Плънката се приготвя от каймата, ситно нарязания лук, сол, черен пипер и изобщо подправки на вкус. От тази смес се слага в средата на всяко квадратче. Прегъват се срещуположните ъгли, за да се получи триъгълник и се притискат, за да се слепят страните. След това се "залепят" едно за друго долните 2 крайчета, за да се получи нещо като коронка (мантъ=корона от тр.). Коронките се нареждат в/у поръсена с брашно тавичка. После се пускат по 10-15 във вряща, подсолена вода с малко оцет, докато изплуват отгоре. Изваждат се с решетеста лъжица и се оставят в цедка, да се отцедят добре. След като се сварят всички коронки се изплакват със студена вода и се разделят на порции. Заливат се с кисело мляко, овкусено със счукан чесън, а най-отгоре поръсваме със запържен в масло червен пипер.

Салтисон с кайма

Взех около 250 г кайма, замесих я като за кюфтета с яйце, галета, лук, сол, подправки, добавих моркови (сложих сурови, но е по-добре да са сварени) и кисели краставички на дребно. Може да се експериментира, да се сложат напр. зелени маслини без костилки или каквото решите, че подхожда. Всичко се омесва добре и се посипва с едно пакетче (20 г) желатин. После се изсипва в картонена кутия от прясно мляко или сок и се вари. Аз го пуснах във вряща вече вода. Вари се около 1,5 часа. После се слага в хладилника да се желира. Преди поднасяне разрязах кутията, за да извадя месото и го нарязвах на филии.

МУСАКА С МАКАРОНИ - Това със сигурност tedy_b беше постнала

2/3 пакет макарони
600 гр кайма
4 с.л. oлио
2 глави кромид лук
3 домата
4 скилидки чесън
червен пипер
сол
магданоз
копър
2 яйца
2 ч.ч. кисело мляко

Подсолена вода завира на силен огън, като се добавя малко сол и малко олио. Слагат се макароните и се варят, докато омекнат.
Прецеждат се и се изплакват със студена вода. Докато макароните се варят, се приготвя останалото. Добре е каймата да е смесена (телешко/свинско), за да се омазнят добре макароните. Слага се в малко студена вода на котлона и се размачква с вилица. Запържва се заедно с олиото и лука.
Последни се добавят доматите, чесъна и подправките.

В тавичка се изсипват половината от сварените макарони, върху тях се разстила изпържената смес и най-отгоре – останалите макарони. Може и всичко просто да се избърка хубаво накуп. Не се добява никаква вода в тавичката! Залива се с разбитите с кисело мляко яйца. Пече се до зачервяване. Тази манджа обича мазничкото! Става за около 20-30 минути.


Ама много игрив твоя съпруг  Laughing Laughing Laughing  Wink

# 12
бих ти предложила т.нар. арабска мусака:
едно пакетче кайма(ако обичате можеш да сложиш в каймата малко кимион) я разбъркваш с малко прясно мляко и я растилаш в тавичка запичаш я 10 мин. във фурната!през това време сваряваш кафена чашка ориз и го прибавяш към запечената кайма. Отгоре покриваш с картофено пюре(може и от готовите)по желание можеш да настъргаш и кашкавал.запичаш още няколко минути и готово!много бързо лесно и вкусно!
успех  chef

# 13
  • Мнения: 702
Таралежчета от кайма
500гр.кайма
1яйце
1глава лук
2лъжици кисело мляко/или газирана вода/
1филия сух хляб
чер пипер на вкус
магданоз и сол
4 сварени яйца
1/2 п.краве масло
фиде
зърна чер пипер
Омесват се каймата+суровото яйце +нарязания на ситно лук+киселото мляко+Средата от хляба+магданоза нарязан на ситно+солта+пипера смляния на вкус
Добре се омесва и се оставя да престои в хладилника за 1-2часа
Сварените яйца се обелват и се режат надлъжно на половинки.Върху всяка се поставя 1/8 част от каймата и се оформя като таралежче.От зърната чер пипер се правят очите и муцунката,а от фидето бодли.
Нареждат се в тавичка предварително намазана с масло и върху всяко таралежче се слага бучка масло.Покриват се със фолио и се пекат в загрята фурна.
След 15-20 минути се маха фолиото и се запичат още малко до зачервяване.
Поднасят се върху лист от зелена салата гарнирани с репички изрязани като розички и различни по цвят зеленчуци задушени в масло.

# 14
  • Мнения: 5 183
Параход на ме4тите
Продукти:
500 гр каима
1 кг картофи
4-5 домата
1 салатка
2 айца
1 глава лук
1 с л кет4уп
1/2 филийка хляб
бу4ка масло
подправки по желание
малко олио
сол
2-3 скилидки 4есън.
Към каимата прибавяте хляба, 1 яйце, сол, лука, подправките и омесете. направете малки топ4ета и ги изпържете. От картофите, маслото и млякото + 1 разбито яйце пригответе пюре. Посолете. Отделно настържете доматите и прибавете кет4упа и с4укания 4есън и сварете само докато кипне. В намаслена тава сложете листата от салата /по 1 листо на порция/. Вив всяко листо сипете пюре и го оформете като кораб4е. В него наредете няколко кюфтенца и ги залеите с доматения сос. Запе4ете в сгорещена фурна само за 5 минути, докато порозовее пюрето. Поднася се топло, украсено с магданоз.
Тази рецепта ми е от един отдажнашен брои на "Вестник за жената". Има ли го още този вестник в България?

Общи условия

Активация на акаунт