Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 апр. 2008, 17:05 ч.

Какво да сготвя с аспержи?

  • 4 505
  • 30
  •   1
Отговори
  • Монреал
  • Мнения: 1 463
Никога не съм приготвяла аспержи, а вчера купихме за сефте да пробваме това чудо - но нямам си и на идея как се приготвят. Пробвах с търсачката, но нище не ми излезе за аспержи.
Ако някой има идея, моля да я сподели! Благодаря   bouquet

# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Заповядай
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=245711.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=116054.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=102647.0

Последна редакция: пн, 14 апр 2008, 17:24 от TheNMaster

# 2
  • Монреал
  • Мнения: 1 463
Оооо Супер! Как ги намери  newsm78 Мерси много!   bouquet

# 3
  • София
  • Мнения: 5 001
С търсачката  Wink
Може нещо временно да не ти е давало....Няма проблем!Нали сме тук за да си помагаме....  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 4
  • Мнения: 5 136
Аз ги предпочитам варени, поднесени със сос Холандез - така се усеща най-добре вкуса на аспержите.

# 5
  • в Tara
  • Мнения: 3 291
ние ги обичаме така - измити и оваляни в морска сол на тиган с малко зехтин.
стават сочни, вкусни и хрупкави като млади царевички Heart Eyes

# 6
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Зеленките си ги режа сурови на салата с пресен лук и зехтин.
На белите не съм много голям фен, но ги харесвам като на О Хара.  Peace Крем-супата от белите  Sick

# 7
  • Монреал
  • Мнения: 1 463
Много сте мили, момичета!  Hug

Ще ви кажа довечера какво съм сътворила   chef

# 8
  • Монреал
  • Мнения: 1 463
Хм, днес като написах аспержи в търсачката и ми излязоха 2  Shocked страници, вчера - нищо!

Но няма значение, ето какво сътворих вчера

Задуших пилешки бутчета с лук, чесън, много червен пипер, сол, кюмин и една жълта подправка, не знам как се казва, но боядисва всичко в жълто. Когато беше почти сготвено, добавих картофи на малки кубчета, а 5-6 минути преди да е готово - аспержите. Съпругът ми го гледаше с недоверие, но после си облиза пръстите - стана доста добре.

Предполагам, че това е доста нетрадиционен начин на готвене на аспержите, но вместо да ги правя отделно реших да ги добавя с другите неща и не сбърках.

Благодаря на всички отново  Hug

# 9
  • DE
  • Мнения: 6 365
Аспержите като мезе за вино:

1 буркан аспержи, или двайсетина пресни аспержи (леко сварени в подсолена вода).
Увивам всяка аспержа по отделно в бекон. Запичам до зачервяване.
Отделно правя млечно-майонезен-чеснов сос, който поднасям отделно, или заливам на тънки пръски върху аспержите точно преди поднасянето им.
Наздраве!

# 10
  • Монреал
  • Мнения: 1 463
Този сос нещо като Ранч дресинг ли е? Ще ми дадеш ли рецептата? Мерси

# 11
  • в Tara
  • Мнения: 3 291
една жълта подправка, не знам как се казва, но боядисва всичко в жълто.
шафран?

# 12
  • Монреал
  • Мнения: 1 463
Не, не е шафран - сега питах мъжа ми - значи подправката е куркума на български и тюмерик на английски.

# 13
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
1 буркан аспержи, или двайсетина пресни аспержи (леко сварени в подсолена вода).
Увивам всяка аспержа по отделно в бекон. Запичам до зачервяване.

Това звучи супер, ще се пробва, мерси  Hug

# 14
  • У дома
  • Мнения: 1 728
Тъкмо щях да пускам тема...Благодаря за идеите.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт