Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 57
Здравейте мами пускам тази тема за да дадем кураж на всички жени с такива проблеми-кураж,че могат да си имат бебенца.Ще ви разкажа моята история.Миналата година родих бебенце с малформации,което живя 5 дни.След това аборт октомври месец в 9г.с..Предстой ми среща с доц.Конова,изследвания от които се установава,че имам повишени NK-клетки 23%.Следва терапия и забременявам февруари месец.Спазвам си всички препоръки от доц.Конова.В момента NK-клетките са ми в норма,бебо се развива добре.Първото нещо,което искам да кажа е,че ще съм благодарна цял живот на доц.Конова благодарение на нея аз няма да правя постоянно спонтанни аборти и няма да се чуда,защо става така-какво става.Второто нещо е,че искам да дам кураж на тези жени преживели тези неща.Също така мами с тези проблеми чакащи бебчета-НЕКА ЗАЕДНО ДАДЕМ КУРАЖ НА ТЕЗИ ЖЕНИ.

# 1
 • София
 • Мнения: 7 718
Съжалявам за това, което си преживяла, радвам се, че сега всичко е наред. Късмет. Laughing

# 2
 • София
 • Мнения: 32
Радвам се, че споделяш радостта си... аз съм с НК клетки 30% и съм много обезпокоена от този факт... след вливане на интралипид ми спаднаха на 23%, но повече не щат!!! Sad имам два миседа в 7-8 седмица... надявам се да успея с опитите...

# 3
 • Варна
 • Мнения: 1 573
И аз съм със завишени НК клетки и открита тромбофилия.ТАТ и МАТ също високи. В един момент обаче останах с впечатление, че в клиниката на Конова на всеки измислят проблем, и не съм приемала лекарства. Ето че въпреки това съм бременна в 6ти месец.

# 4
 • B HONDA CIVIC
 • Мнения: 2 423
Пуканка колко са ти ТАТ и МАТ. Какво ти беше назначила Конова. ако ти се споделя де Rolling Eyes

t1dt благодаря за куража Wink

# 5
 • Варна
 • Мнения: 1 573
Пуканка колко са ти ТАТ и МАТ. Какво ти беше назначила Конова. ако ти се споделя де Rolling Eyes

t1dt благодаря за куража Wink

За НК клетките имах назначени вливания на Имуновенин поне 4 пъти по 40 ампули.  За ТАТ и МАТ имах изписани от Тодорова и Конова Селен и някакви други хапчета, ама не се сещам името им как беше. newsm78 Стойностите на ТАТ ми бяха около 200 а на МАТ около 600.  За тромбофилията имах назначен пак от Конова фраксипарин през ден до края на бременноста. Не съм изпълнила нито една от заръките им както вече казах.

# 6
 • B HONDA CIVIC
 • Мнения: 2 423
Пуканка радвам се за теб че си успяла без "алхимията" но при мен нещата са лоши ТАТ и МАТ са ми в небесата 3385.  НК клетките не са ми завишени но Конова ми е исписала вливания на Имуновинин 40 ампули еднократно по време на стимулация.(а и ние сме с тежък мъжки фактор)

# 7
 • Варна
 • Мнения: 1 573
Пуканка радвам се за теб че си успяла без "алхимията" но при мен нещата са лоши ТАТ и МАТ са ми в небесата 3385.  НК клетките не са ми завишени но Конова ми е исписала вливания на Имуновинин 40 ампули еднократно по време на стимулация.(а и ние сме с тежък мъжки фактор)

Ами тя казва еднократно за Имуновенина, обаче ако забременееш назначава още 3 или 4 вливания.

# 8
 • горе на черешата
 • Мнения: 397
Здравей Пуки,
радвам се, че се срещаме отново. Помня те от "Зачатие". Радвам се, че не си приемала нищо з аимунологичните и генетичните проблеми. Имала си късмет и Господ те е пазил. И при мен нк-клетките бяха умерено повишени, имах и хетерозиготен носител 4G/5G от генетичните изследвания и повишени МАТ - около 280. Беше ме страх да не стане нещо и стриктно спазвах всички предписания на Конова и Тодорова. И досега ги спазвам и нямам никакъв проблем. Не посмях да спра лекарствата на своя глава. Ако нещо се случи, после винаги ще се обвинявам. Все си мисля, че лекарите знаят поне една идея повече то нас. Само за протокола да кажа, че на мен Конова ми препоръча еднократно вливане при положителен тест само на Интралипид. След вливането нк-клетките постепенно паднаха и нищо допълнително за тях не съм приемала, даже вече от 2 месеца няма нужда да ги следя. А Тодорова ми предписа за МАТ селен, аспирин протект през ден и лимфомиозот (хомеопатично лекарство) и за генетичния проблем Весел Дуе Ф по 1 табл. (също на растителна основа). Аз лично се чувствам спокойна и в отлична кондиция. Бебо е добре и това ме прави щастлива. Според мен не е коректно да се правят такива заключения - как някой на своя глава не спазва предписаното му лечение. Ако ти си имала късмет, това не значи, че при всички други трябва да е така. Всеки организъм реагира различно и всеки отделен случай е индивидуален. Все пак човешкият организъм е финна система, чиято настройка не е проста работа, а сложен процес.

Желая ти леко бременеене и най-хубавото момче на финала!  bouquet
 

# 9
 • Варна
 • Мнения: 1 573
Разбира се. Не съм агитирала никой да прави като мене. Аз го направих, защото тука трима лекари във Варна ми казаха, че иследванията специално във Плевен, изкарват проблеми едва ли не на всеки. Освен това Имуновенина е адски скъп, може би знаеш. Трябваше да отделя към 4 000 лв. само за него, според предписанието, което беше в моя случай, тоест 1 вливане преди трансфера и още 4 при бременност. newsm78  Всеки има глава на раменете си все пак, и сам решава какво може и какво не може. Разказах случая си тука, за да е полезен на момичета, които нямат финансовата възможност за подобен брой вливания. Да не си внушават, че като не влеят Имуновенин, защото нямат тази възможност,бременноста им ще е обречена.

# 10
 • до морето
 • Мнения: 494
t1dt благодаря за темата! Hug
Да във Варна най-известните специалисти по борба със стерилитета отричат влиянието на имунологичните проблеми върху невъзможността за забременяване и износване на бремеността.
Аз също имам завишени стойности на ТАТ и МАТ, антифосфолипидни антитела, които се асоциират с автоимуното заболявана теоридит на Хашимото и НК клетки 19%. Имам предписано вливане на Имуновенин и Интралипид, но докторът ми от Варна не желая да се занимава с това и ми каза да решавам сама какво да правя. Също така варнескта ми ендокриноложка също не е убедена в ефикасността на тези вливания. д-р Тодорова пък ми изписа селен и аспирин протект, които пия вече една година, този месец спрях селена защото четох, че е добре да се прави почивка.
През септември надявам се да стартира и моята инвитро процудера и много съм объркана в момента, все пак не съм лекар за да преценя кое е правилно. Има жени които са правили вливанията и не са бременни има и такива, като Пуканка, на която желая много късмет.
Също така ме интересува през какъв период се прави контролно изследване, моето първо изследване от Плевен е юли 2007 г., да правя ли нови преди септември или да изпълня препоръките за вливанията както са описани от миналата година?

# 11
 • горе на черешата
 • Мнения: 397
Пуки, съгласна съм абсолютно с това ти твърдение "Всеки има глава на раменете си все пак, и сам решава какво може и какво не може.". И аз точно затова си позволих да дам и моята гледна точка, изхождайки от собствен опит. Тук във форума обменяме различен опит, точно с цел да сме полезни една на друга. И както казваше Мели в един друг форум: Не обменяйте диагнозите си!!!
Иначе за финансовата страна на въпроса - всичко е ясно. Това е скъпо лечение, за някои лекари даже е ненужно. Незнам дали това идва от незнанието на тези лекари в областта на имунологията и генетиката или просто смятат, че това е без значение. Не искам да давам квалификации на хора, които не познавам, само ще ти кажа, че и моята гинеколожка (при която хода от 17 години и съм раждала първото си дете) смяташе, че прекалено задълбавам в имунологичните и ендокринологичните изследвания. Но  макар, да беше скептично настроена и против вземане на аспирин протект примерно, никога не е подлагала на съмнение резултатите от Плевен.  Просто ме посъветва да си взема решение и да реша дали да слушам предписанията на Тодорова и Конова или не. Тя отговаряла само за гинекологичната област и не се месила в други области. Аз направих моя избор и надявам се да не съжалявам.
Дано и при мен, и при теб и при всички бременни момичетата финала да е щастлив. Нали към това се стремим всички тук?!

Душка, не мога да ти дам конкретни прероръки, но ис мисля, че стойностите специално на имунологичните и хормоналните изследвания са много динамични и могат да се променят даже за месец. Тъй като твоите са правени преди 1 година, аз мисля, че трябва да се направят нови преди септември. Но пак си питай лекарите. Успех ти желая!

# 12
 • Варна
 • Мнения: 1 351
Здравейте и от мен .Аз не съм наясна дали имам някакъв именологичен или генетичен проблем , но и на ме като на dushka ми предстои инвитро и се чудя дали да не си направя предварително такива изследвания , за да е ясно всичко.Някои знае ли къде мога да си ги  направя , и да ли във Варна има такава лаборатория, и кой трябва да ми ги назначи???

# 13
 • София
 • Мнения: 1 768
Моя лекар като го попитах за тези изследвания и за цялата тази процедура по вливания също не се изказа ласкаво.Обясни ми , че независимо от вливанията пак има голям % НЕ забременели , така че сама да си решавам.Като разбрах какви са цените обаче тутакси се отказах.Хич не искам да си мътя главата с това.Още повече за Конова се чуват кофти неща относно меркантилноста на цялата история, та хич не мисля да затъвам в още кредити , за да наливам $ в чужда мелничка Rolling Eyes

# 14
 • Мнения: 122
Може и да си внушавам, но може и да не, но аз си мисля, че ако не бяха вливанията на имуновенина и интралипида, нямаше да стигна до тук. Преди тази бременност имам още 4, 3-та от които бях на фраксипарин и аспирин, но въпреки това пак не беше успешна. Никога не съм стигала до такъв срок на бременност, надявам се и да я изкарам успешно до края, но все си мисля, че ако се бях отчаяла последния път и не се бях доверила на Конова и на Тодорова отново, сега нямаше да чакам моето дете. И аз като Галка не смея да кривна от начертаната схема, не искам после да се обвинявам, че не съм направила всичко възможно.
Ясно е, че всеки организъм е различен и се предполага, че едни ще реагират добре на това лечение, други не. Дай Боже успехите да са повече от неуспехите, все пак има още толкова много тъмни петна в областта на имунологията и генетиката и стерилитета като цяло.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт