Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Курабийки

  • 14 апр. 2008, 19:17 ч.
  • Преглеждания  1 893  Мнения  16  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 3 373
Ето тези страхотни курабийки направих днес слетобед...
Необходими продукти:
1кг брашно- пресято
1 кисело мляко- няма значение масленоста
4 яйца
1с.л. олио
1к.л. сода бикарбонат
щипка сол
есенция- според вкуса
1ч.ч. захар
Приготвяне: Меси се меко тесто от по- горе посочените продукти. Правят се малки топчета- колкото орех, който от едната страна се потапят в захар. Редят се в тава с разстояние между тях един пръст- защото увеличават обема си. Пекат се в предварително загрята на 250`С фурна(всеки знае как работи фурната му- пече се в умерена фурна, аз записах 250`С, защото моята фурна пече умерено на толкова) до порозовяване. Вадят се от фурната и се пръскат с вода, а след това се завиват с кърпа докато изстинат. Приятен апетит. Стават много сладки.


ПП: Курабийките стават по-пръхкави с една кофичка от кисело мляко мас. Аз не сложих, въпреки че у дома имаме, просто не харесвам маста и затова и не изпалзвам.

Реклама
# 1
  • Мнения: 195
Ммм...... изглеждат доста апетитни! Моят съпруг все кара да му направя курабийки, а аз нещо все се ослушвам. Няма да му ги показвам да не се сети отново за тях. Laughing

# 2
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 817
И аз съм правила такива курабийки, баба ни ги правеше навремето.Добре че ми припомни рецептата  Money

# 3
  • Мнения: 191
Имам един въпрос тавата,където се пекат курабийките маже ли се с олио?

# 4
  • Мнения: 3 373
Имам един въпрос тавата,където се пекат курабийките маже ли се с олио?
Да, маже се! Peace

# 5
  • Под звездите
  • Мнения: 574
Аз също изкам да попитам,тази една кофичка мас вместо киселото мляко ли се слага.Въпроса е малко тъп може би,но нямам представа.

# 6
  • на брега на реката
  • Мнения: 145
Предполагам, че маста е вместо олиото. Hug

# 7
  • София
  • Мнения: 3 537
Наистина курабийките най-вкусни стават  като се направят с мас вместо олио.Който иска да пробва.И много вкусно става като им се сложи вътре плънка от шипков мармалад и орехи, баба ми така ги правеше,майка ми също сега.Много са вкусни! Peace

# 8
  • Мнения: 3 373
Аз също изкам да попитам,тази една кофичка мас вместо киселото мляко ли се слага.Въпроса е малко тъп може би,но нямам представа.
Не, тя се слага както съм писала- по желание. С нея стават по- пръхкави, но може и без нея! Peace

# 9
  • Испания и Стара Загора
  • Мнения: 1 036
Един въпрос и от мен.Как се печат курабии в микровълнова фурна(нямам друга) ?Или няма да станат? Thinking

# 10
  • Пловдив
  • Мнения: 458
Тези курабийки стават ли мекички?Ако стават ще ги пробвам със сигурност,че малките хич не обичат твърди курабийки.

# 11
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Не ги зачервявай и ще останат мекички - от печенето зависи .

# 12
  • Мнения: 3 373
Не ги зачервявай и ще останат мекички - от печенето зависи .
Peace

# 13
  • Пловдив
  • Мнения: 458
Ще пробвам ,да видим какво ще стане, дано да ги харесат.

# 14
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 817
Киселото мляко 500 гр. ли е?
Аз имам наполовина, ако намаля и останалите продукти за половин доза колко курабии ще ми излязат горе долу?

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт