Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 433
Донесоха ми близо 4 кг кайма от еленско месо.Никога не съм приготвяла друг дивеч освен заек.Бихте ли ми предложили интересна рецепта за тази кайма Praynig
« Последна редакция: вт, 15 апр 2008, 11:09 от Tizija »
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
Непременно трябва да я смесиш с тлъсто свинско или направо смляна тлъстина , защото е много сухо месо и кюфтетата стават като камъчета . Иначе , ако я поомазниш каквото и да направиш все е вкусно . Мъжо преди време без да иска удари с колата сърна - гадничко , но случи се - направихме кайма и стерилизирахме изпържените кюфтета , ако знаеш как ме спасиха от глад по очни ... супер са !
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 070
Всичко става с дивечова кайма, но както са ти казали вече-смеси я със смляно мазно свинско . И да не забравош да изкиснеш месото в оцет. Peace
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Абсолютно правилно смесва се със свинска кайма иначе няма ядене  Wink За глиганското важи същото.
Бтв от къде я взе тази еленска кайма, баща ми е ловец, но елените са забранени за ловуване, а по магазините няма еленско месо  Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 1 829
Да забранени са, пък и сега  е напълно бракониерски всякакъв лов. Всички ловни сезони свършиха. Санкцията за убииство на елен е затвор.
Цитирай


Мнения: 433
Благодаря за съветите за каймата.Споко,вече и в затвора ме вкарахте 35Каймата и дълбок запас и просто сеа я размразяват хората,които ми я дадоха
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Благодаря за съветите за каймата.Споко,вече и в затвора ме вкарахте 35Каймата и дълбок запас и просто сеа я размразяват хората,които ми я дадоха
Аз лично искам да си купя еленско месо, имам страхотен детски спомен, че беше мнооого вкусно. Ама вече няма  Tired
Цитирай


Мнения: 433
Аз пък имах едно гадже в университета,на което баща му беше шеф на едно горско и ядехме постояно разкошни кюфтета от еленско или кошута и диво прасе. cook
Цитирай

София

Мнения: 3 255
С нищо не я смесвам - у дома месото, което се яде 90% дивечово.
Никога не кисна в оцет Naughty,  стяга се месото и не ми е вкусно. Сварявам си марината от вода, глава лук, морков, чер пипер, дафинов лист. Като поизтине сипвам мед и слагам месото да кисне поне 1 нощ.
Кайма не кисна
Цитирай

Montreal

Мнения: 966
Горкото еленче  Sad
Цитирай


Мнения: 1 829
Благодаря за съветите за каймата.Споко,вече и в затвора ме вкарахте 35Каймата и дълбок запас и просто сеа я размразяват хората,които ми я дадоха
Колкото и да е дълбок, убииството на елен отдавна е престъпление Wink
Цитирай

София

Мнения: 3 255
Да забранени са, пък и сега  е напълно бракониерски всякакъв лов. Всички ловни сезони свършиха. Санкцията за убииство на елен е затвор.

МММдаааа, ама не Naughty - ако отиде човек в Държавна дивечовъдна станция може да си отстреля - елен, диво прасе, заек, каквото поиска и да си го заплати, независимо от сезона. Повече инфо тук:
http://www.huntingbg.com/bg/index.htm
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Ха, Jujka, мерси за инфото, ще се похапва сърнешко усещам аз  Mr. Green
Бтв глиганите са разрешени по-късна есен ако не се лъжа, а ловния сезон се откриваше май август-септември със зайците.
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
Момичета , хайде моля ви се тук е готварски форум , а не природозащитен ...
Вай горкото еленче , вай горкото просе , вай горките ние , че с това посно и хубаво месо са израстнали дедите ни , а не с мазни бройлери , соеви протеини и химия ....
Спестете си нравоучителния тон и ако няма с какво да посъветвате съфорумката , ходете да се вайката на друго място .
От ръцете ми капе кръв - аз съм готвачка и мога да заколя и слон ! И да , ако някой пита , колила съм сърна - по най-бързия начин , за да я спася от мъките след като по случайност я блъснахме с колата - от това по-хуманно няма , съжалявам !
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.