Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 апр. 2008, 22:05 ч.

До кога.........?!

 • 4 707
 • 16
 •   1
Отговори
 • Яхнала опашката на падаща звезда!
 • Мнения: 183
Днес по радиото чух че в новият градоустройствен план на София,гробището в кв.Княжево,щяли да го правят парк за отдих...Княжевци естественно са бясни,готови на всичко това да не се случи...По странното е обяснението на главният архитект на София,на който също му бе дадена думата да обясни,и той увери че гробището всъщност щяло да си остане такова,но в градоустройственният план било записано парк,защото така около него можело да се строи,а ако се пишело гжробище,по закон не можело на 300м от него да се строи...И това виждате ли било за доброто на княжевци,които имали имоти точно във въпросните 300м...Същият този човек преди две седмици,след като го бях запитала няма ли законови уредби,и нормативни актове които да определят на колко жилищни блока трябва да се строят ДГ,училища,детски площадки,паркинги и др.инфраструктури...Той ми обясни че всъщност нормативни актове винаги си е имало,просто от 20 години не се спазвали...Разбирате ли?!Просто законът не се спазвал!!!Такива били тенденциите...А сега това?!А княжевци твърдят че в това гробище е погрлебана главата на Бенковски...Колко е вярно не знам!!!Но всички знаем че не те се борят за въпросните 300м...Всички знаем и защо нямаме къде да паркираме...Защо не достигат места в ДГ,а след някоя година и в училищата...Къде изчезнаха паярковете и детските площадки...А сега и гробищата искат да ни вземат...а след година терена ще бйъде заменен за някой подходящ апартамент,някой ще гушне пачката,и....Това всички го знаем!!!А започвам да се чудя вече и на строителните фирми,при положение че се очакват големи фалити на такива,защо продължават?!

Не знам дори защо го пиша този пост...Но вече адски много ми писна,да ни правят на луди...А я ако си обикновен човек,дали ще можеш току така да вдигнеш етаж?!Няма...Аз се занимавам със довършителни работи и ремонти,и постоянно слушам премеждията на обикновенният човек...А и да не говори чии са големите строителни фирми...Абе...------------------------------

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 404
Аз живея в Княжево, а в училището до гробищата учи дъщеря ми.
Ами какво да ти кажа осве,че всички вече са се побъркали.Права си някой ще гушне паричките.Аз лично смятам, че това гробище да се превърне в парк не е удачно, пък какво да кажем в някой жилищен блок.Направо гавра с паметта на погребаните там.
Смятам,че това не трябва да се допуска.

# 2
 • Яхнала опашката на падаща звезда!
 • Мнения: 183
Аз живея в Княжево, а в училището до гробищата учи дъщеря ми.
Ами какво да ти кажа осве,че всички вече са се побъркали.Права си някой ще гушне паричките.Аз лично смятам, че това гробище да се превърне в парк не е удачно, пък какво да кажем в някой жилищен блок.Направо гавра с паметта на погребаните там.
Смятам,че това не трябва да се допуска.
То не ставаше въпроса само за въпросното гробище,а за всички нередности...Аз иначе не съм от Княжево.Но гаранцията че с нашият квартал няма да се случи същото...От преди две години си нямаме поликлиника...Като гледам как се застроява,нищо чудно и слуховете че и градинката в центъра ще вземат,да излязат верни...Но щом е незаконно...Се питам не е ли подсъдимо?! newsm78

# 3
 • Мнения: 12
http://select-apartments.net/
http://evrobul.org/files/index.php?option=com_content&task=v … =57&Itemid=67

Цитат
ЕВРОБУЛ БЪЛГАРИЯ ХОЛДИНГ ЕООД

     Дружеството е регистрирано съгласно законите на Република България в СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД, и е вписано в регистъра на търговските дружества под № 66907, том 767, стр.98 по фирмено дело № 700 от 29.01.2002 г.
Идент. (ID) №130838989
ДДС (VAT) № BG130838989
     Едноличен собственик, притежаващ 100 % от дяловете на ЕВРОБУЛ БЪЛГАРИЯ ХОЛДИНГ ЕООД е инж. Пламен Бенински, роден на 11.05.1956 г. в гр. Разград. Той е екс-главен инженер на фирма ЕНЕРГОМОНТАЖ гр. Белене. Взел е активно участие в изграждането на АЕЦ Козлодуй и АЕЦ Белене. Ръководител е на редица проекти в НЕФТОХИМ гр.Бургас и НЕФТОХИМ гр.Плевен.
     Инж. Пламен Бенински е председател на БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ НА СТРОИТЕЛИ НА ЖИЛИЩА в България /НАСЖ/ и екс-председател на БЪЛГАРСКА СТРОИТЕЛНА КАМАРА.
    ЕВРОБУЛ БЪЛГАРИЯ ХОЛДИНГ ЕООД се управлява от инж. Пламен Николов Бенински и инж. Валентин Крумов Николов.
    В състава на холдинга са фирмите: БЪЛГАРСКА КЕРАМИЧНА КОМПАНИЯ ЕООД, СЕЛЕКТ АПАРТМЪНТС ООД, БИЗНЕС ИНФОМЕДИЯ ООД, ПРОМСТРОЙМОНТАЖ ООД И ЦВЕТИВА ООД
Цитат
СЕЛЕКТ АПАРТМЪНТС ООД

    Дружеството е регистрирано съгласно законите на Република България в СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД, ФИРМЕНО ОТДЕЛЕНИЕ и е вписано в регистъра на търговските дружества под №97652, том 1302, стр. 80, по фирмено дело №11196/2005 г.
Идент. (ID) № 131503779 (БУЛСТАТ)
ДДС (VAT ) № BG 131503779

Дружеството се управлява от Пламен Николов Бенински, ЕГН 5605116329

Съдружници:
Евробул България Холдинг ЕООД притежава 98,33 % от дяловете
Пламен Николов Бенински притежава 1,67 % от дяловете

Дейност:

Проектиране, строителство и търговия с недвижими имоти

    * Строителство на нов жилищен комплекс СЕЛЕКТ АПАРТМЪНС в кв. Княжево


    В края на март 2007 г. бе направена първата копка по изграждането на СЕЛЕКТ АПАРТМЪНТС и започна активната строителна дейност.
Инвеститорът ЕВРОБУЛ БЪЛГАРИЯ ХОЛДИНГ ЕООД е възложил изпълнението на няколко строителни фирми, доказали и утвърдили се в бранша.
    СЕЛЕКТ АПАРТМЪНТС е с РЗП над 38 000 м2 и е проектиран върху терен с площ от 8 000 м2. Ориентиран е по дължината на ул."Евлия Челеби" с великолепен изглед на юг към Витоша и Копитото.
    В непосредствена близост до комплекса се намира 26 СОУ "Йордан Йовков" и преминават две основни транспортни артерии - бул. "Никола Петков" и бул. "Цар Борис III".
Около комплекса е предвиден обиколен път, който осигурява достъп на автомобилите до подземния паркинг и вътрешния двор.
    Ансамбълът от девет самостоятелни блока с различна етажност оформя вътрешен двор, в който се влиза от три посоки - юг, югоизток и североизток.
    Първите две нива на комплекса са предвидени за офиси и магазини. Оформя се цялостен търговски център, обслужващ живущите в района. 20 000 000 лв. инвестира ЕВРОБУЛ БЪЛГАРИЯ ХОЛДИНГ ЕООД в строителството на новия жилищен комплекс.


    Общият брой на апартаментите е 220. Проектирани са двустайни апартаменти с площ от 45 до 74 м2, компактни тристайни жилища от 79 м2, просторни тристайни апартаменти с квадратура от 88 до 100 м2 и луксозни четиристайни жилища от 130 м2. Те ще бъдат отоплявани с природен газ.     Вътрешният двор е развит върху подземния паркинг, който е на две нива и осигурява 120 паркоместа и 120 самостоятелни гаражни клетки.
    Краен срок за завършване на целия комплекс е месец април 2009 г.
СЕЛЕКТ АПАРТМЪНТС вече предизвиква интереса на много софиянци и жители на Софийска област. Към момента в комплекса са закупили имоти жители от много райони на България, както и чужденци от Испания, Италия, Полша и САЩ.
    Към 10.03.2008 г. блокове В1, В2 и Е са на етап акт.14. Блокове В3, С, В4, В5, В4а и D са изградени до 4-ти етаж. Строителството на комплекса се движи съобразно предварително приет график за СМР.

Цитат
Столичният кмет се споразумя съмнително със строителни предприемачи
Пускането им в комисия по инвестициите е правно неиздържано
Мария Василева
21 Март 2008


Подписаното от столичния кмет Бойко Борисов споразумение с две строителни организации, с което те получават думата по най-важните въпроси на града, е нищожно, съобщи в петък общинският съветник от ДСБ Ивайло Йонков. В документа са разписани направленията, в които ще работи Столична община, представлявана от главния архитект Петър Диков, заедно с Българската предприемаческа камара в строителството, оглавявана от Николин Гавраилов и Националната асоциация на строителите на жилища начело с Пламен Бенински.

Сред изброените приоритети са регламентиране на отношенията между предприемачите, общината, "Софийска вода", "Топлофикация" и столичното ЕРП. Браншовите организации ще участват в обсъждането на важните за тях документи по планираните инвестиции в инфраструктурата, строителството, бюджета на столицата и почистването. На тези обсъждания се предполага, че представителите на браншовите строителни сдружения ще имат право да изложат своите виждания и съответно да повлияят върху вземането на решение от страна на общината. Начело на общия комитет е главният архитект на София Петър Диков.

Ивайло Йонков коментира, че според разписаните правила в глава 8 на Закона за местното самоуправление, общините естествено имат всички права да си подписват договори за сътрудничество с юридически или физически лица. Но това може да става след одобрение на Общинския съвет. В правилника за работа на последния Столичен общински съвет (СОС), приет на 28 февруари т.г. е регламентирано, че СОС приема правила за междуобщинско сътрудничество по предложение на постоянната комисия по европейски въпроси и връзки с гражданското общество. Такива правила обаче все още не са изработени.

Останалите браншови сдружения в строителството не реагираха еднозначно на подписаното преди три дни с конкурентните им организации споразумение. Националната строителна федерация се обяви срещу подобно съглашение, а Камарата на строителите в България заяви, че го приветсва. "Ние нямаме нищо против срещу подписаното споразумение", коментира за Mediapool изпълнителният директор на камарата на строителите Иван Бойков. Той шеговито уточни, че не ревнуват колегите си и ако кметът Борисов ги покани, те също ще се присъединят.

Конкретният повод за споразумението е иск, с който Българската предприемаческа камара в строителството и Националната асоциация на строителите на жилища атакуваха в съда увеличението на общинските такси за строителни разрешителни от началото на 2007 г. Тогава кметството вдигна стойността на разрешителните 16 пъти.

На първа инстанция в Софийския градски съд (СГС), двете браншови организации печелят делото, но на втора инстанция – тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС), печели Столична община. Вместо засегнатата страна да обжалва на последна инстанция – петчленен състав на ВАС, който да се произнесе окончателно, двете страни са решили да се споразумеят извънсъдебно.

Градският съд се произнесе в полза на двата браншови съюза, защото според магистратите не е редно таксата да надхвърля разходите като материали и заплати за издаването им. Столична община обаче успя да докаже на втора инстанция, че освен материали и заплати, всяко ново строително разрешително създава допълнително разходи по прокарване на инфраструктура до новите сгради.

Експерти от строителния бранш коментираха, че проблемът не е в подписаното извънсъдебно споразумение по конкретното дело, а че в последвалото споразумение за сътрудничество се третират въпроси, засягащи всички строители, които работят на територията на столицата.

mediapool.bg

Последна редакция: чт, 01 май 2008, 15:26 от littlev

# 4
 • France
 • Мнения: 665
И аз питам до кога????????
В името на парите оскверняват гробове на стотици семейства. Потресена съм. Нищо свято няма за тия продажници.
Едно е ясно- жилищни блокове ще има #2gunfire

# 5
 • Мнения: 2 386
Не бих могла да живея/вирея до гробищата и не мога да си представя, че има хора, които биха се нанесли в тези блокове.
Иначе е ужасно, спор няма.

# 6
 • София
 • Мнения: 98
 Shocked Shocked  Shocked Май всичко опира до пари, и на каква цена ще пуснат един апартамент?  В моя квартал строят блок, на 2 м до една река (Буквално!), ми това чудо още малко и ще се свлече в реката? Никой не следи това строителство. Не, пардон, следят го, та го и подкрепят... хехе, кво, след 2 години блока ви да падне в реката??? НЕЕЕЕЕ, няма такъв проблем! Какво? Гробище? То е парк, а и казват, че нощно време свети с неонова светлина!    Party

Докато има кой да купува, ще има кой да строи.

# 7
 • Мнения: 12
Цитат

Локацията в полите на Витоша е сред най-големите предимства на новия жилищен комплекс.

Влагат 20 милиона лева в жилищен комплекс в столичния квартал „Княжево“
Разгънатата застроена площ на обекта е над 35 000 кв. метра
04.02.2008 г. 12:12, Петя ПОПОВА

Предстои изграждането на поредния луксозен жилищен комплекс в София. Новият комплекс от жилищни и търговски сгради “Селект Апартмънтс” ще бъде разположен в полите на Витоша, в столичния квартал “Княжево”. Разгънатата застроена площ на обекта ще е над 35 000 кв. м, а теренът, върху който ще бъде реализиран, е с площ 8000 кв. м. Инвеститор е “Евробул България холдинг” ЕООД със собственик и управител инж. Пламен Бенински, експредседател на Българската строителна камара и настоящ председател на Националната асоциация на строителите на жилища в България. Размерът на капиталовложението е около 20 млн. лева. Изкопните работи се изпълняват от фирма “Нова светлина”, а грубият строеж - от “Промстроймонтаж” ООД и “Инст” ООД.

“Селект Апартмънтс” се състои от девет самостоятелни сгради. Едната от тях е замислена като VIP секция и ще бъде изпълнена с по-скъпи строителни материали, което ще наложи и по-високи цени на апартаментите в нея.

Сграда А е подземна, ситуирана във вътрешното пространство, заградено от всички блокове на комплекса. Там ще са разположени подземни гаражи на две нива със 120 паркинг места и 120 самостоятелни гаражни клетки. Комплексът ще включва вътрешен двор със зелени площи, зони за отдих, обиколен път за противопожарни цели. Към двора се отварят входовете на всички блокове с изключение на блок В3. Сградата има подход за автомобили към сутерена.
На първите две нива на комплекса “Селект Апартмънтс” са предвидени офиси и магазини, които оформят своеобразен търговски център, обслужващ живеещите в района. Проектирани са общо 220 апартамента. Двустайните жилища са с площ от 45 до 74 кв. м, компактните тристайни апартаменти са по 79 кв. м. Квадратурата на просторните тристайни апартаменти варира от 88 до 100 кв. м, а луксозните четиристайни жилища са с площ 130 кв. м. Отоплението ще е с природен газ.

Изграждането на “Селект Апартмънтс” започна през май 2007 г. Очаква се комплексът да е готов до април 2009 г.


stroitelstvoimoti.com

# 8
 • София
 • Мнения: 290
А някои от апартаментите даже вече си имат и обитатели!
Нямам думи, баща ми е погребан там...

# 9
 • Яхнала опашката на падаща звезда!
 • Мнения: 183
Литлев,от Княжево ли си?!Дай повече информация,и за това до къде стигнахте с протестите!!!И ако има някакъв начин да помогнем тук във форума...Може би петиция...Аз съм от съседен на вашият квартал...Макар и да сме отделна община,проблемите са ни сходни...Можем да обединим усилия някак...

# 10
 • Яхнала опашката на падаща звезда!
 • Мнения: 183
Виждате ли и с Варна какво става?! Shocked

Тези хора са луди,ако въобще са хора...

Аз никъде не видях в по горе пуснатите документи,детска градина,училище,читалище или други подобни...Къде смятат тези да си гледаме децата?!На село при баба ли?!А ние с още няколко майки все още се борим за места в ДГ и Яслите...

А за читалището над 5 училище?!За там чували ли сте?!И него ще го събарят за да строят кооперация...И за него се борят хората,да го спасят!!!  bouquet

И в Овча Купел някога имаше футболни и баскетболни игрища...А сега?!

За центъра дума няма да отварям защото...

Е!Поне за сега спряха строежа на фамилните къщички за циганите в ОК1...Ама никога не е късно... #Cussing out

# 11
 • Провинция
 • Мнения: 467
Много голяма простотия е това на мястото на гробище да се строй сграда или парк....Мир на праха на погребаните там и да но изядат душичките на ония с пачките!Ще ме прощавате за грозните думи,ама  ме хванаха лудите като прочетох постовете ви до мемента,въпреки,че много далече от София.За мен това е подигравка с хората!Ама нали трябва все някой да се се гуши в кинти-нека се гуши,ама мира няма да има тоя човец.Лично аз никога не бих се нанесла в сграда в която починал човек(макар и преди доста време) още по-малко пък бих живяла над земи били някога гробище....Тая България оправия няма-политика и бизнес та дрънка,а нас-обикновенните хора,какво....Да си гледаме децата(така де ,аз още нямам,но такава е думата) у дома,че няма детски градини,да ги образоваме в къщи,поради липсата на училища и читалища,или да ги пускаме да играят на село у гората,че някой си иска да си строй нещо на детските площатдки.....ВЪЗМОТЕНА СЪМ!

# 12
 • Кацнала на едно дърво.
 • Мнения: 3 182
И като си помисля колко хорър филми и книги използват темата строителство върху гробище...
Абе, тия алчни въшки насита нямат!

# 13
 • Яхнала опашката на падаща звезда!
 • Мнения: 183
Връщам отново тнемата на първа страница,с надеждата наистина да се обединим и да спрем беззаконното застрояване на София,и то без инфраструктура,и всякаква мисъл...Бях провокирана от подобна тема за Младост...И не на последно място ставащото във Варна,което по сяка вероятност ни чака и нас Софиянци...

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 843
Не бих могла да живея/вирея до гробищата и не мога да си представя, че има хора, които биха се нанесли в тези блокове.
Иначе е ужасно, спор няма.
        Без да имам отношение към  Княжево,   сещам се за един квартал в Пловдив, наречен Полиграфията/  общоприетото, поради местоположението им//.     Оформени блокчета, комплекс.. гредащи към "Централни гробища" Хем е север, североизток,  ..
     Но пък вместо да гледат към балкона на съседа, залепен  на 4 м.  отсреща  / хайде да не говорим за отстояния  В  тази действителност/ гредат към парк  и зеленина,  било то и гробище.. гледката е прекрасна, сериозно.. , но лятото/  да не говорим за малкото  "зелен пояс", който повечето нямаме.  Не, обаче, не искам да се събуждам с тази гледка,  въпреки, че е красива и се свиква./
     Старото пловдивско гробище и на "пъпа"  на града... Точно като  френското в Париж... и повечето европейски столици.
  Ужасно е скъпа земята под тези места.,  както за предприемачите,   така и за  нас.  Апетити  - всякакви...  идиоти - също.
      Е,  аз  бих живяла срещу  гробище..., все пак,  но не и Върху него.

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт