МАКАРОН

  • 1 623
  • 4
  •   1
Отговори
  • на брега на реката
  • Мнения: 141
Преди време в любими сладкиши някой беше писал, че харесва френските сладки "макарон".Ето линк към рецептата:http:/[/img]]/recepti.tialoto.bg/article.php?id=6296Сладък деликатес от Версай
От: Августина Тодорова (a.todorova@tialoto.bg)

Макароните изобилстват от цвят, пълнеж, вкус и настроение
Кралица Мария Антоанета е сред едни от най-отявлените поклоннички на сладките изкушения.

Пасти, торти, бонбони и кремове са били голямата й слабост, но най-вече един специално създаден за нея десертен деликатес – макарон.

Десертът на нейно величество „блестял“ в най-различни цветове и украси, а подчертаният специфичен бадемов привкус останал във времето като вдъхновение за поколения френски сладкари.

Моля, отдайте нужната почит на най-царствения от царствените – макарон.


Необходими продукти:

280 грама пудра захар
140 грама бадеми
4 белтъка
25 грама - какао на прах
250 грама - течен шоколад
20-30 капки готварска боя (по желание)

Начин на приготвяне:

В блендер смелете бадемите, докато станат на брашно.

Смесете полученото бадемово брашно с какаовата пудра.

Към получената пудра добавете белтъците и с дървена лъжица разбъркайте хубаво до получаване на хомогенна смес (една от сладкарските тайни е в бъркането).

Напълнете сместа в шприц и в тавичка, на чието дъно слагате хартия за печене, оформете не много големи „макарони“. Всъщност, формата трябва да е като не много големи курабийки, заобленки в горния си край.

Запечете ги за 11-12 минути във фурна, загрята на 180 градуса, като можете да оставите вратичката й леко отворена.

Много внимателно отлепете макарончетата и ги сортирайте по двойки като се съобразявате с големината им.

От плоската им страна ги намажете с течен щоколад и ги долепете една до друга като половинки на сандвич.

За повече вкус можете сложите, освен течния шоколад и малко малинки, дребно нарязани ягоди, боровинки, парченца сушени плодове или всичко малко и вкусно, което си измислите.

А ако искате съвсем да придадете царски цвят и разкош на макароните, използвайте в приготвянето им и сладкарска боя. Независимо какъв цвят боя сте си избрали, добавете 20-30 капки от нея още при разбъркването на белтъците.


Не е препоръчително да вечеряте с тези малки сладки сандвичи, както Мария Антоанета е правила, но спокойно можете да си доставите царско блаженство с няколко макарончета и чаша ароматно кафе.

Последна редакция: вт, 15 апр 2008, 10:04 от canu6a

# 1
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
дай снимка на макарона! линкът нещо не е активен!

# 2
  • Мнения: 22 867
дай снимка на макарона! линкът нещо не е активен!



Ето, картинката е линк към рецептата. 

# 3
  • на брега на реката
  • Мнения: 141
Благодаря!Четох как се прави но не разбрах нищо.

# 4
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
това са цветни целувки ,слепени с разли4ни кремове! аз го погледнах ето тука от гугъла:
http://spisania.rozali.com/ot-kulinaren-jurnal/p5957.html

Общи условия

Активация на акаунт