Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 15 апр. 2008, 11:18 ч.

Странен РД в детската градина

 • 6 642
 • 115
 •   1
Отговори
 • В Балкана,под Витата стена
 • Мнения: 265
  Вземам снощи дъщеря си от детската градина и тя ми разказва,че Гери имала РД.Почерпила с руло, танцували и било весело.До тук добре,но след обяда дошла майката на рожденничката и взела нея и още 4 деца от групата, да празнуват рожденния ден у тях.Върнала децата за следобедната закуска и те разправяли на всички как там яли торта,гледали филмчета и се забавлявали.Съответно децата, които останали в детската се почувствали пренебрегнати и дъщеря ми ме пита защо не е била поканена и тя и защо нямало торта за всички.Опитах се да й обесня,че майката не може да покани толкова деца в дома си и че не важно с какво точно са почерпали , и с руло е добре. Разбира се ,че всеки има право да празнува в дома си както иска, но можеше това да стане в почивните дни или след детската градина.Чудя се дали да говоря с госпожата и какво всъщност да й кажа.Не става въпрос, че моето дете не е яло торта, а че тя както и останалите дечица се чувстват зле от това,че докато те са спали ,другите са празнували.Просто й се чудя на тая майка толкова ли не се е усетила какъв ефект ще има това върху останалите деца от групата. Но стореното вече сторено. Сега дъщеря ми настоява да покани цялата група на РД у нас, за да нямало тъжни деца. Как бихте реагирали вие? Стрували си въобще да говоря с някого?Какво би променило това? Само да добавя, че родителите на 4-те деца са дали съгласието си децата им да бъдат взети от тази майка и после върнати в детската.Може да ви се стори маловажно, но аз просто се чудя... newsm78

# 1
 • София
 • Мнения: 3 929
Разни хора, разни... И аз не разбирам подобни постъпки, но какво от това? Лично никога не бих постъпила по този начин. Толкова комунистическо ми изглежда. Точно така беше приди много години по комунизма, когато...Айде да не навлизам в подробности. Много нетактично от страна на въпросната майка и на родителите, които са се съгласили на това. И после - защо децата ни били егоисти и не се съобразявали?

# 2
 • На черешата
 • Мнения: 8 185
  Най-вероятно са били в детски клуб,а не у тях.Този час е бил свободен,в този са празнували.
 А недоволни винаги ще има.Миналата година едно момченце в детската градина беше ревало и се беше тръшкало,че не сме го поканили на РД.За свдение беше в края на деня,никого не съм вземала и връщала в групата.Госпожата после помоли да ги каним дискретно.Е как да стане това при 5 годишни деца? newsm78Аз говоря и обяснявам,Дарина после казва как Ани или Ради се хавлели,че довечера са на РД на Дарина.И моето е било пренебрегвано и питало защо не са го поканили.Обяснявам защо и продължаваме напред,не може да получи всичко.

 
Разни хора, разни... И аз не разбирам подобни постъпки, но какво от това? Лично никога не бих постъпила по този начин. Толкова комунистическо ми изглежда. Точно така беше приди много години по комунизма, когато...Айде да не навлизам в подробности. Много нетактично от страна на въпросната майка и на родителите, които са се съгласили на това. И после - защо децата ни били егоисти и не се съобразявали?

  Е това пък не го разбрах.Какво общо има с егоизма,пък да не говорим с комунизма. newsm78

# 3
 • Мнения: 5 255
Дъщеря ми беше на такъв РД.
Директорката ме предупреди, че има покана.
Завели са ги на детски клуб преди обяд./Бях подготвена с подарък/
Незнам кои са присъствали.

Не виждам странно. Уважавам и различните решения  Peace

# 4
 • София
 • Мнения: 9 006
И аз не каня на рождените дни на децата си цялата група/клас. Те си имат приятелчета и предпочитания. Тях също не ги канят на всички рождени дни и не виждам нищо странно в това.
Единствено ми се вижда странен изборът на ден/час за тържеството. Не бих отпразнувала празник на някое от децата ми в учебно време, дори и не в делничен ден.

# 5
 • Мнения: 1 172
Ние също не каним всички деца от групата на празнуването с приятели. Не виждам разлика в това дали е в почивен или в работен ден, преди или по време на или след градина. Децата винаги ще разкажат, че са били на РД. И неприсъствалите ще се чувстват ощетени, ако родителите им не са им обяснили, че не винаги ще бъдат канени. Защо намесвате и егоизъм? Вие всичките си колеги ли каните на РД, сватби и т.н. или само тези, които са ви по-близки? Същото е и при децата. Колкото по-рано го разберат, толкова по-добре ще им е занапред.

# 6
 • София
 • Мнения: 3 929
Защо намесвате и егоизъм? Вие всичките си колеги ли каните на РД, сватби и т.н. или само тези, които са ви по-близки? Същото е и при децата. Колкото по-рано го разберат, толкова по-добре ще им е занапред.
Може би съм се изразила силно, но така го почувствах. Не става въпрос за това, че е редно да бъдат поканени всички, а за времето, в което е станало. Разсъждавам от чисто  детска гледна точка. А защо госвързвам с комунизма? Ами защото детството ми е преминало тогава и когато подобни случки ми напомнят на някои мои от детството, някакси ми "навява" на комунизъм, но както вече казах по-горе - не искам да навлизам в подробности. Просто за мен е така.

# 7
 • В Балкана,под Витата стена
 • Мнения: 265
Дъщеря ми знае, че не може да бъде канена на всички РД.За нея това не е проблем.Мисълта ми беше, че времето и начина са  подбрани неудачно.Аз никога не бих отишла пред цялата група и да избера определени деца,да ги заведа удома и след час да ги върна.

# 8
 • Варна
 • Мнения: 5 330
Аз не бих говорила  с никого, освен с детето. МОята щерка си играе с 2-3 деца само, следователно няма как да очаква да присъства на всеки един рожден ден на дете от групата. Нормално. Сърдити винаги ще има, въпросът е как ние ще представим проблема на децата си Peace
НАчинът, по- който майката  е взела децата, е  възможно най- неподходящият.

# 9
 • Варна
 • Мнения: 1 379
Нещо не разбрах само - майката дошла и взела децата от градината и после ги върнала. Това редно ли е?
При нас се кани на РД с покани, няколко дни предварително с покани.

# 10
 • Мнения: 1 061
Обясни на дъщеря си, че няма как да бъде на всеки рожден ден и не е нужно на нейния да присъстват всички деца от градината. Малко е кофти начина по-който са взели децата и според мен, но все пак важно е как ще се подходи към детето и как ще му бъде обяснено. Между другото, като прочетох заглавието и си помислих, че става въпрос за някакви "странни" ритуали в градината  Laughing

# 11
 • София
 • Мнения: 2 197
За мен е странно и некоректно подобно поведение. Но не мисля, че ако говориш с възпитателките нещо ще се промени. Всеки решава сам за себе си как да постъпва. Аз лично не бих направила подобно нещо. Надявам се, че децата вече започват бързо да разбират и скоро се научават да не се впечатляват от подобни груби селски прояви.

# 12
 • Варна
 • Мнения: 5 211
Нищо странно не прочетох да е станало. Освен желанието да търсиш сметка на някой как си планира времето и празниците.

# 13
 • Варна
 • Мнения: 5 330
КАто казахте груби селски прояви, изкуших се да споделя нещо, което ми ми прави крайно неприятно впечатление, като вземам детето. МНого често дядовци и баби викат от вратата :.....ела  да видиш кво съм ти донесъл и вадят някаква си там играчка. ИЗобщо цялата тази показност, която забелязвам е супер смешна. И дразни децата. Другото е въпрос на адекватна реакция от страна на родителите( дали и как ще го приемат децата).

# 14
 • Мнения: 3 036
в общи линии мнението ми съвпада с това на Дренка.

ще ви разкажа нещо. когато бях във втора и трета група в детската градина, ме бяха избрали да тренирам художествена гимнастика. но, за да не се нарушава учебният процес, тренировките се провеждаха по време на следобедния сън. всеки ден аз се събличах, лягах с децата, мижах. и когато другите деца заспиваха, идваше другарката и ми казваше тихичко : "Хайде, време е." аз ставах, обличах си дрешките и ме водеха в залата за тренировки, където си обличах някакъв анцуг.
всичко това се правеше по този сложен начин,за да не се дразнят другите деца, че само аз не спя следобяд. и да не създава предпоставки за дразги.
това по времето на комунизма, държа да отбележа.
ако човек има отношение към децата и е прочел поне малко за детската психология, няма значение в какъв строй живее - той ще съумее да направи така, че да няма тъжни деца. Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт