Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 137 отговора

Анкета

Въпроса ми към вас е готвите ли с мас?

 (Гласуването приключено: пт, 25 апр 2008, 19:58)
Може да изберете максимум 3 опции.
Въведи твоя глас


Мнения: 3 332
Готвите ли с мас, няма значение каква(свинска, птича и т.н.). По принцип аз не харесвам маста и не готвя с нея. Много мазна ми изглежда, а и много тежка+ това има някаква харастерна миризма. Олио, зехтин, масло ползвам, но не и мас. Embarassed
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Не, никога. Нямам навик, нямам мас, не знам рецепти с мас, макар че по селата съм яла вкусни баници и масленки с мас и ми е харесвало.  Smile
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 503
Не готвя, но използвам при някои теста - за пици, за козунак и козуначени кифлички. Там е незаменима!  Very Happy
Цитирай


Мнения: 9 734
За готвене - не готвя, но слагам в теста за питки, закуски и козунаци. Също за печене на тестени мажа тавата с мас, ако имам. Не залепва и се отделя много лесно. По-лесно, отколкото ако е мазана с олио и дори да е набрашнена.

Ако е хубава маста, няма никакъв мирис! Peace Говоря за свинска, друга не съм ползвала никога.
Цитирай

gatorland

Мнения: 3 478
Тц, не ползвам за каквото и да било. Първо, че не я уважавам тази мазнина, второ тук и да искам, няма от къде. Иначе като малка що печени филии с мас ми е правила баба, сега обаче такова нещо не кусвам.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670


 Не готвя с мас.Ползвам я само при някои теста - в такива случаи е незаменима.
Цитирай

Journeys end in lovers meeting.

Мнения: 3 036
не ползвам  Peace тук има някаква, но нямам представа от какво е и дали е хубава  newsm78
Цитирай


Мнения: 4 748
Не готвя, но използвам при някои теста - за пици, за козунак и козуначени кифлички. Там е незаменима!  Very Happy

както и няма масленки без мас. Най-хубавите курабии са с мас. Соленките също. Маслото там не може да я замени.

Прясната мас  е добре да се замрази, така може да се ползва след дълго време без да е "хванала" миризми.

Но за готвене  Sick
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
От това което готвя единственото е кисело зеле с месо.
За друго не.
Но има рецепти като соленки и тестени изделия,които са страхотни с мас и нямат този вкус ако е с друга мазнина.
Моята свекърва ми дава домашно приготвена мас(тя си я приготвя и имам доверие - не мирише и е снежнобяла)
Цитирай

bg

Мнения: 126
Не готвя с мас,но съм яла вкусни неща правени с мас.
Цитирай

София

Мнения: 9 920
не Peace
Цитирай

Добрич

Мнения: 1 117
Не  Peace
Само едни маслени сладки за Коледа правя с мас. Пробвах с масло , не ми харесаха  Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 1 432
НЕ, и не бих  Crossing Arms
Цитирай

София

Мнения: 3 255
Понякога, за определени вкусотии - кифли, козунаци, пържени картофи (понякога), сладки.
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
КОгато имам хубава чиста свинска мас не се колебая да я използвам в разни сладки и козунаци Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 137 отговора