Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Готвите ли с мас?

  • 15 апр. 2008, 19:58 ч.
  • Преглеждания  12 446  Мнения  137  Онлайн  1
Отговори

Анкета

Въпроса ми към вас е готвите ли с мас?

Опции:

* Гласуването приключено: пт, 25 апр 2008, 19:58
* Може да изберете максимум 3 опции.

  • Мнения: 3 374
Готвите ли с мас, няма значение каква(свинска, птича и т.н.). По принцип аз не харесвам маста и не готвя с нея. Много мазна ми изглежда, а и много тежка+ това има някаква харастерна миризма. Олио, зехтин, масло ползвам, но не и мас. Embarassed

# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Не, никога. Нямам навик, нямам мас, не знам рецепти с мас, макар че по селата съм яла вкусни баници и масленки с мас и ми е харесвало.  Simple Smile

Реклама
# 2
  • Мнения: 13 303
Не готвя, но използвам при някои теста - за пици, за козунак и козуначени кифлички. Там е незаменима!  Grinning

# 3
  • Мнения: 10 552
За готвене - не готвя, но слагам в теста за питки, закуски и козунаци. Също за печене на тестени мажа тавата с мас, ако имам. Не залепва и се отделя много лесно. По-лесно, отколкото ако е мазана с олио и дори да е набрашнена.

Ако е хубава маста, няма никакъв мирис! Peace Говоря за свинска, друга не съм ползвала никога.

# 4
  • gatorland
  • Мнения: 3 478
Тц, не ползвам за каквото и да било. Първо, че не я уважавам тази мазнина, второ тук и да искам, няма от къде. Иначе като малка що печени филии с мас ми е правила баба, сега обаче такова нещо не кусвам.

# 5
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671


 Не готвя с мас.Ползвам я само при някои теста - в такива случаи е незаменима.

# 6
  • Journeys end in lovers meeting.
  • Мнения: 3 036
не ползвам  Peace тук има някаква, но нямам представа от какво е и дали е хубава  newsm78

# 7
  • Мнения: 5 304
Не готвя, но използвам при някои теста - за пици, за козунак и козуначени кифлички. Там е незаменима!  Grinning

както и няма масленки без мас. Най-хубавите курабии са с мас. Соленките също. Маслото там не може да я замени.

Прясната мас  е добре да се замрази, така може да се ползва след дълго време без да е "хванала" миризми.

Но за готвене  Sick

# 8
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
От това което готвя единственото е кисело зеле с месо.
За друго не.
Но има рецепти като соленки и тестени изделия,които са страхотни с мас и нямат този вкус ако е с друга мазнина.
Моята свекърва ми дава домашно приготвена мас(тя си я приготвя и имам доверие - не мирише и е снежнобяла)

# 9
  • bg
  • Мнения: 126
Не готвя с мас,но съм яла вкусни неща правени с мас.

# 10
  • София
  • Мнения: 9 954
не Peace

# 11
  • Добрич
  • Мнения: 1 117
Не  Peace
Само едни маслени сладки за Коледа правя с мас. Пробвах с масло , не ми харесаха  Simple Smile

# 12
  • Варна
  • Мнения: 1 432
НЕ, и не бих  Crossing Arms

# 13
  • София
  • Мнения: 3 266
Понякога, за определени вкусотии - кифли, козунаци, пържени картофи (понякога), сладки.

# 14
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
КОгато имам хубава чиста свинска мас не се колебая да я използвам в разни сладки и козунаци Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт