Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Сарми от лапад

  • 16 апр. 2008, 11:19 ч.
  • Преглеждания  2 510  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • Карлово
  • Мнения: 4 021
Ето и моето любимо ястие от лапад

Сарми от лапад

60 бр големи листа
300 г ориз
2-3 стръка пресен лук
джоджен
сол
червен пипер

Оризът се сварява заедно с лука, червения пипер, солта и джоджена.

В голяма тенджера се слага вода и когато заври се слагат измитите листа от лапада да се попарят, докато придобият леко кафеникав цвят. Внимавайте да не омекнат много. Изваждат си и се оставят да се отцедят от водата.

Слага се по една лъжичка ориз в острата част на листото.

Ако жилите откъм дръжката са много дебели, се отрязва част от листото.

Завиват се сармичките,

нареждат се в намазнена тава и се пекат около 30 мин на 220 градуса.

Сервират се с кисело мляко.
Да ви е сладко!

Последна редакция: ср, 16 апр 2008, 11:42 от микки

Реклама
# 1
  • У дома
  • Мнения: 114
Ммммммммммммм!!!Голяма вкусотия.Аз добавям и сирене.

# 2
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Изглеждат интересно. Аз мислех да правя сарми, но в крайна сметка направих кюфтенца. Обаче и на сармичките ще им дойде редът.  Grinning А и така добре си обяснила и онагледила рецептата. Браво! Аз единствено бих добавила пресен лук и чесън в плънката, защото ги обичаме, а и смятам, че подхождат на лапад и спанак.  Но това си е въпрос на вкус, разбира се.  Peace

# 3
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 451
аз слагам освен ориз стафиди, бадеми и гъби - каквото има в наличност.
става супер... Crazy

# 4
  • Карлово
  • Мнения: 4 021
Нил, сиренето в плънката ли го слагаш?

# 5
  • weltweit
  • Мнения: 6 140
Не съм се сетила да направя сарми от лапад, ще пробвам и без това сега му е сезона  Sunglasses

# 6
  • Карлово
  • Мнения: 4 021
Аз единствено бих добавила пресен лук и чесън в плънката, защото ги обичаме, а и смятам, че подхождат на лапад и спанак.  Но това си е въпрос на вкус, разбира се.  Peace
ами просто съм забравила да го напиша в рецептата за лука, ей сега ще се коригирам Embarassed

# 7
  • У дома
  • Мнения: 114
Да,в плънката.А за лук и чесън newsm10.Освен това настъргвам и морков-ако имам,но може и без него разбира се.Иначе рецептата ти е супер.Поздравления!Чудесно си се справила!

# 8
  • Варна
  • Мнения: 1 518
Мммммм, ей това ще сготвя довечера. Мерси за рецептата   bouquet

# 9
  • край морето
  • Мнения: 3 623
Ох страхотни стават тези сърмички, тази седмица пак правих  Peace

# 10
  • Мнения: 159
 Страхотно изглеждат сармите. Аз ще добавя и кайма към ориза.

# 11
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
Ооооо, любимите ми!  Hug  Hug  Hug

# 12
  • там, където каже сърцето
  • Мнения: 282
Разкошни...обожавам ги  eat

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт