Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 16 апр. 2008, 13:32 ч.

брат - дивак

 • 1 522
 • 9
 •   1
Отговори
В много кофти ситуация съм...просто ми трябва друга гледна точка, защото ми се струва, че затъвам в проблема.
Случката е следната: брат ми по принцип е голям нервак, гони 30-те, женен е и има сладка дъщеря отскоро. Живее с жена си в къщата на майка ми, а аз се изнесох на квартира преди години. Майка ми плаща абсолютно всички сметки, пазарува, готви и т.н. Той работи, а жена му е по майчинство. Откакто заживяха заедно в дома на майка ми започнаха ненормални скандали. По принцип майка ми е малко досадна и иска да знае всичко за всеки. Типична свекърва - знае всичко как става и кое е редно и нередно. И двамата с брат ми са с много силно его и не падат по гръб. Стане ли скандал - а това е ежедневие - никой не отстъпва, никой не се извинява на другия, никога не си казват мили думи, камо ли да си признаят, че са сгрешили. По проблемен е брат ми, като избухне хвърля, крещи и казва думи, които много засягат...понякога и мен(например, че майка ми има само едно дете, т.е. мен и само мен обича и т.н или пък наскоро бях бременна, за съжаление направих спонтанен аборт, и той като разбра побърза да каже на майка ми, че вече ще си има внуче, което може да обича), от друга страна не се грижи абсолютно по никакъв начин за дома си. Не плаща нищо, не ремонтира, не се грижи за дом, в който расте детето му. Брат ми има "хоби" - да притежава мотори и коли, които са редки - стари, купува си частите и си ги поправя - там му отива и голяма част от заплатата. Проблемът е, че майка ми не е добре здравословно, работи на няколко места, за да може да покрива разходите, а те не спират със скандалите. Междувременно брат ми започна да се кара и с жена си...наскоро е казал на майка ми, че ще я бие #Crazy
Аз съм в средата като буфер. Майка ми се оплаква на мен и ми реве, а с брат ми като тръгна да говоря става поредния скандал и той затръшва вратата и не иска да говори повече. Това което мога да направя е да кажа на майка ми да дойде да живее при нас с мъжа ми, но проблемът е, че мъжът ми не иска. Както споменах, майка ми е доста подробна и се меси във всичко.....седя и се чудя какво да направя.....дайте мнения Hug

# 1
 • Мнения: 3 847
Това което мога да направя е да кажа на майка ми да дойде да живее при нас с мъжа ми, но проблемът е, че мъжът ми не иска.
Е, това ли е решението според теб?!Брат ти, който колекционира и инвестира заплатата си в мотори и коли да се разшири максимално за да му е рахатно, а майка ти да се завре във вашия дом?!
Просто някой трябва да сложи брат ти на мястото му и това не си ти. Посъветвай майка си да раговаря с него и да уточнят взаимоотношенията си. Нагло ми се вижда да живееш в нечий дом ( бил ли той и майчин ), да ти плащат текущите сметки, а ти да вдигаш панаири и да обиждаш...
 Остави ги да се оправят сами. Брат ти едостатъчно голям, майка ти също.

Последна редакция: ср, 16 апр 2008, 14:11 от Kasidy

# 2
 • Варна/UK
 • Мнения: 1 007
Решението е- всеки да си знае къщата!!! Знам, че доста млади живеят с родителите си, поради скъпите квартири и т.н. Трудно е с една заплата да се плаща наем или ипотека, но в почти всички случаи, когато живеят няколко поколения, стават такива битови проблеми. Ако останат да живеят заедно има нужда от компромиси, но често са едностранни. И моят брат е нервак и то голям, но откакто не живеем заедно се рабираме чудесно. Така ще е, докато не се научим сами да си плащаме сметките и чакаме на татко и мама да ни спасавят... ! Жалкото е, че в нашата държава, повечето си мислят, че родителите ни са длъжни да го правят, да ама не е така. Съчувствам ти, наистина!

# 3
 • София
 • Мнения: 4 450
Аз мисля да ги оставиш сами да оправят отношенията си.  Все пак ти не живееш с тях и не би трябвало да взимаш отношение към проблемите, които имат. Още повече, че натоварваш себе си и семейството си.
А на брат ти, като не му изнася - да осигури семейството си с дом и средства сам.

# 4
Когато ти поемат всичките сметки няма как да не ти е изгодна подобна ситуация. Той е тарторът вкъщи и всички трябва да го слушат. Да ви кажа, хич не искам да се меся, не искам.....но това е и моя майка, а тя страда. Ситуацията е повече от нелепа. Имам чувството понякога, че тя е съгласна да му угажда само да не стане следващият скандал. Съгласна съм, че всеки живее живота си и ако те не се разберат, аз от страни не мога да направя много. Това положение е вече от няколко години, но с времето се натяга все повече ситуацията. А от друга страна майка ми иска да живее с децата си, просто защото няма никой друг. Оффф и аз съм объркана и незнам как да постъпя.

# 5
 • при мъжа когото обичам
 • Мнения: 186
Според мен майка ти трябва да каже на брат ти да си намери квартира.Разбрах,че са с малко дете,но много хора живеят по този начин и са щастливи.Не смятам,че среда с постоянни скандали е най-добрата за отглеждане на дете.Пък и брат ти тогава ще си прави сметка за какво си харчи парите-за коли,или за наем.Пък и на снаха ти ще и е по-спокойно.

# 6
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 4 557
Според мен майка ти трябва да каже на брат ти да си намери квартира.Разбрах,че са с малко дете,но много хора живеят по този начин и са щастливи.Не смятам,че среда с постоянни скандали е най-добрата за отглеждане на дете.Пък и брат ти тогава ще си прави сметка за какво си харчи парите-за коли,или за наем.Пък и на снаха ти ще и е по-спокойно.
Peace

# 7
 • E-CLM & CH-VD
 • Мнения: 3 045
Според мен майка ти трябва да каже на брат ти да си намери квартира.Разбрах,че са с малко дете,но много хора живеят по този начин и са щастливи.Не смятам,че среда с постоянни скандали е най-добрата за отглеждане на дете.Пък и брат ти тогава ще си прави сметка за какво си харчи парите-за коли,или за наем.Пък и на снаха ти ще и е по-спокойно.

Дори да не е на квартира, да са отделени двете домакинства - отделни електромери, водомери и т.н. Ако са и на отделни етажи - още по-добре.

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 3 676
Според мен брата на авторката или трябва да се изнесе на квартира със семейството си или трябва да започне да плаща сметките и да помага в домакинството.Не е редно майка да издържа финансово един мъж на 30, било то нейн син, това за мен е срамно.Как така ще бие жената си, какви са тези глупости за Бога.Иначе скандалите ги има навсякъде, хората се изнервиха и озлобиха в последно време доста.Хора наслаждавайте се на живота и не си хабете нервите за глупости. Wink

# 9
 • София
 • Мнения: 1 336
Изобщо не се меси  Peace и не вземай страна. Майка ти, сега ти се оплаква, но ако тръгне да се изнася брат ти ще ревне за него на 100%. Гледам подобна картинка в дома на родителите ми, брат ми си живее с приятелката вече 2 години, взема по-висока заплата от месечния доход на родителите ми и 1 стотинка не дава за сметките. Като се скарат за някоя глупост и тръгнат да събират багажи да ходят  на квартира майка ми и баща ми почват да го привикват "да поговрят нормално"... В началото майка ми, ми се оплакваше, брат ми звънеше със неговата си версия и като се намеся все аз излизах виновна! Да се оправят в една къща са, ти си гледай семейството и не прибирай никой у вас  Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт