Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора
Здравейте всички!

Може ли да ми подскажете как да приготвя скариди?
Купих  от тези, замразените, но досега не съм приготвяла - поръчвала съм си ги само в ресторант.
А ми се иска да се науча сама да ги правя.
Ще съм благодарна за всяка рецепта /особено ако е по-лесна за приготвяне/ chef
Цитирай


Коктейл от скариди( скариди,майонеза,черен пипер,сол,лимонов сок) - сервира се в чашки,украсява се отгоре с листенеце магданоз...

*Със зелена салата (вместо риба тон)
*Панирани
*С  ориз и зеленчуци
Цитирай


Можеш да ги свариш на пара или залети с малко бира и копър- стават много вкусни.
Цитирай


Много благодаря!
И съжалявам, че темата е дублирана - грешката е моя!
Ако може някой да изтрие другата.

А ако може да ми кажете на плоча как става? И трябва ли преди това да ги размразя, или направо замразени да ги слагам върху плочата?
Джемма, ти си морско чедо, сигурно имаш опит, сподели, моля!
Цитирай


Ето така ги правя аз  Smile
Цитирай


Приготвям само  кралски скариди и винаги по един и същи начин.
Много лесен и бърз.А стават адски вкусни.
Просто добавям към скаридите  THAI-paste(за скариди).И ги запържвам в една лъжица масло в тефлнов тиган(от двете страни).
Стават уникални.Ресторанта 'Капитан Кук' ряпа да яде! Mr. Green

Пуф,от къде влезнах в тази тема...сега ми се преядоха скариди! Crazy
Цитирай


Запържвам скаридите в зехтин и чесънче
Цитирай


Най-лесната и вкусна рецепта

Запържват се скаридите със чесън и каквито подправки ти харесват, добавят се оризови спагети (не знам как се казват, става въпрос за едни китайски) и накрая малко пресни доматчета - супер бързо и лесно, а и много вкусно е.
Цитирай


Момичета, много ви благодаря! bouquet
Ще ги приготвя тази вечер, запържени на тефлонова плоча, с малко зехтин, копър и чесън.
А как се познава кога се готови?
Скаридите са кралски, белени - може би като си променят цвета и вече са готови, или пък им трябва малко повече?

Блонди, не знам защо, но не ми се отваря линка с твоята рецепта?!

Утре ще докладвам за резултата! chef
Цитирай


Запържени със зехтин и чесън
На шишче с ананас и на грил-тигана
Запържени със зехтин в кокосово мляко
Паеля
С доматен сос за спагети

п.п. Искат само да ги "църне" огъня и са готови максимум 10 минути, освен ако не ги правиш в някъкъв по-засукан сос
Цитирай


Те щом са белени тия скариди, не са ли и готови за ядене? В Пикадили продават такива, само се размразяват и се ядът не се готвят. Разбира се може с чесън и зехтин в тефлонов тиган, но за 2 минути, след като се размразят.
Цитирай


Аз ги запържвам в зехтин, но без чесън, че им отива техния аромат. Трябва им само 5 минути, иначе се стопяват и остават една шепа.
Цитирай


Аз ги запържвам в зехтин, но без чесън, че им отива техния аромат.
о, друго си е с чесънче!
моето предложение
Цитирай


Скариди с доматен сос

Макарони със скариди
Цитирай


А как се познава кога се готови?
Блонди, не знам защо, но не ми се отваря линка с твоята рецепта?!

Отваря се, проверих, ок е, не знам защо при теб не се получава. Рецептата я има в любимите рецепти  Peace Морски дарове се пържат или варят за малко, колкото повече стоят на огъня, толкова по-жилави стават.
Цитирай


1-14 от 17 отговора