Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора

sofiа

Мнения: 514
Здравейте мами! Hug
Потърсих информация в търсачката, но не намерих /ако е имало подобна тема моля за извинение/
Сега да попитам за пилешкото месо!Значи днес дадах на малката бялото месце /пасирано/
Дадох бялото месо защото знам че то е най-"чистото" от пилето!
Но днес чух и други мнения за това че се давало месото от бутчето!
Вие какво ще кажете?Коя част от месото е най подходяща и щадяща нежните детски организъмчета? Thinking
Благодаря Ви предварително!!!!!
Цитирай

Tам през Атлантическия океан

Мнения: 5 929
В началото давах месце само от гърдите на пилето... след годинка вече вече и от бутчето не давам само кожички , дробчета и хрущялчта  Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 950
Аз все още давам само месото от гърдите.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Няма знчение коя част е. Бялото просто стои по-жилаво и тричаво. Давам бутчетата винаги  Peace
Цитирай

Бургас

Мнения: 877
Давам и бутчета също.Само махам кожата.
Цитирай


Мнения: 1 797
Aз също не съм се замисляла дали пилешкото месо, което давам е бяло или от бутчетата. Не мисля, че е от кой знае какво значение.
« Последна редакция: ср, 16 апр 2008, 22:57 от Ulia »
Цитирай

София / Bad Soden am Taunus, Deutschland

Мнения: 154
Аз съм категорично за бялото месо. Наистина е малко тричаво, но месото от бутчетата според мен не е много подходящо за съвсем малките.
След като го сваря първо го нарязвам възможно най-ситно и задължително напречно на мускулните влакна и после го пасирам с част от булъона, става фино и не на конци.
Цитирай

Athens-Varna

Мнения: 2 104
И аз давам само пилешки гърди за сега baby_neutral
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Аз съм категорично за бялото месо. Наистина е малко тричаво, но месото от бутчетата според мен не е много подходящо за съвсем малките.

Поради какви причини?  Thinking
Цитирай

София

Мнения: 11 062
Давам бяло месо. Особено в началото бутчетата не са подходящи-има твърде много мазнини по тях.
Не ми стои жилаво или тричаво-ако е добре сварено се пасира идеално.

Каквото и да избереш-ако е купено от магазина-бих те посъветвала да изхвърлиш първата вода, в която месото се е варило 10-тина минути, и да го довариш в друга вода. Така ще паднат част от "гадостите", с които е тъпкано пилето.
« Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 06:33 от Vivi »
Цитирай

София / Bad Soden am Taunus, Deutschland

Мнения: 154
Аз съм категорично за бялото месо. Наистина е малко тричаво, но месото от бутчетата според мен не е много подходящо за съвсем малките.

Поради какви причини?  Thinking
Давам бяло месо. Особено в началото бутчетата не са подходящо-има твърде много мазнини по тях.

Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 899
чувала съм, че бутчетата не са полезни - там се събирали всички токсини  Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 483
Пилешки гърди: повече протеин, по-малко мазнина.
Пилешки крака: по-високо съдържание на желязо, повече мазнина.
Децата имат нужда от протеин, желязо и мазнини. Да се дават бутчетата ми се вижда по-разумно.
Цитирай


Мнения: 1 449

За 8-месечно детенце и в началото на захранването – бяло птиче месо.

Месо без мазнини
В повечето схеми на захранване няма стриктен ред на въвеждане на видовете меса (пилешко, пуешко, телешко или дори агнешко са първите меса). Обаче има една обща препоръка: месото да бъде крехко, без мазнини. За пилешкото – бялото месо е точно такова.

Има разлика между животински и растителни мазнини. Иначе подрастващият организъм безспорно има нужда от висококалорична храна, пълномаслени продукти и пр.

Приготвяне
За 8-месечно дете подходящият начин за приготвяне на пилешко е сварено във вода или задушено със зеленчуци. И в двата случая месото остава крехко и сочно. Пасира се до гладка смес след като е накълцано на ситно.

Ако не е био пилешко – най-добре да се махне водата, в която е вряло първите 10-15 мин. Така се изхвърлят част от ценните вещества, но и доста от химията в месото. Имаше подробни съвети по въпроса, но това беше някъде в зората на форума, май не излизат с търсачката. А в коя част на пилето се натрупва повече химия е спорен въпрос.

Желязо
Тъмното пилешко месо има малко повече желязо от бялото – но разликата не е толкова голяма (1.6 мг срещу съответно 1.2 мг за 100 г месо). Тъмното пуешко или телешкото са доста богати на хемово желязо (около 2.5-3.2 мг за 100 г).

Цитирай


Мнения: 72
Аз съм за бялото месо, синът ми е на 1 годинка и според мен е по-подходящо за неговата възраст. След като го сваря първо го нарязвам възможно най-ситно и го добавям към бульона и зеленчуците, става фино и не на конци.
 newsm10
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора