Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 187
Синът ми е на 5.5 г.Когато се раждаше нямаше голяма гласност за това,че можем да запазим стволови клетки от пъпната връв и пропуснахме тази възможност.Преди време бях чела в пресата, че е установен метод за съхранение на тези клетки чрез млечните зъби на детето. Знае ли някой нещо по въпроса? В България не съм чула някъде да извършват подобна услуга. Ако някой знае нещо по въпроса,моля да сподели. Моля и мамите живеещи в чужбина да кажат има ли подобно нещо и къде в света,защото това е втора възможност, която искам да използвам.

# 1
  • София
  • Мнения: 573
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?db=pubmed ,
в търсачката напишете: stem cells dental pulp.

Броят на стволовите клетки в един зъб не бил достатъчен, около 50, и трябвало да са поне 4. Зъбите трябва да са абсолютно здрави, без пародонтални проблеми и да няма кървене от венците. Съседните зъби да са без периапикални изменения. И млечните зъби да не са разклатени или с резорбирани корени.
На мен не ми звучи много биологично, но...

# 2
  • Мнения: 187
 И млечните зъби да не са разклатени или с резорбирани корени.
[/quote]

Това означава, че трябва специално да се извадят, за да се съхранят, така ли ? В България не се предлага май още тази услуга, но мисля, че нещата бързо се развиват и сигурно до 1-2 години ще имаме възможност да съхраняваме млечните зъби на децата.

# 3
  • Мнения: 187
Тъканна банка "БУЛГЕН" извършва вече тази услуга.
www.bulgen.com

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт