Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 994
Моля, ако някой се е сблъсквал с наглата част от лекарите в "майчин дом" да даде съвет!  Praynig

Сестра ми получи вчера направление за операция, отиде дотам, прегледал я е лекар и потвърдил, че е за операция. Казал й днес в 8:30 да е в болницата и че вероятно до обяд ще я оперират (не е сложна интервенция). Обади се, че пак е минала през същия кабинет, после през анестезиологичния и са я приели за операция. Качили са я "горе" (не знам къде е това), в болнична стая е, има спящи и инфо получавам само от смс-и.

Та, там горе взели да я питат защо не си е назначила екип (вчера ни казаха, че не е задължително), сега като нямала назначен екип, ще седи и чака да намерят кой да се заеме с нея, държали се сякаш удивени, че изобщо е стигнала дотам, след като никой не познава и изобщо сещайте се за всички прояви на комерсите, свикнали да ги обгрижват, да им бутат пари, да ги питат за пари и т.н.

Като й дадоха вчера направлението за операция, успях единствено да намеря в нашия форум инфо за диагнозата и процедурата. Знаех си, че трябва да потърся препоръки за лекар, но тя сама настоя, че за операция, при която те изписват същия ден не си заслужава да се чака и протака и сега...  Tired

Може ли някой да ме насочи как мога да й помогна? Сериозно взех да се притеснявм, че ще й дадат пълен ignore, като не познава никой  Sad

Аман, бе! Писна ми да ни унижават, дори когато става въпрос за здравето  #Cussing out

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 192
не съм сигурна какво да те посъветвам. на мен също ми предстои операция там другата седмица. лекуващия ме предупреди, че може с избран доктор - може и без. аз реших да не рискувам и да се оговоря с него, защото проблемът ми е сериозен и може да има продължение

# 2
 • София
 • Мнения: 994
след местене тук-там преди половин час влезе в операция... дано всичко е наред  Confused

PUM, стискам палци! от опит си знам, че по-добро от това да вярваш на лекаря си няма.

# 3
 • Sofia
 • Мнения: 192
благодаря, дано и за сестра ти днешният ден да мине бързо и с добър финал.

# 4
 • Мнения: 1 123
Надявам се, че сестра ти е добре.

Лично аз за себе си при раждането избрах екип - то доктор де, екипа той си го избра.

Сещам се обаче , че Налбански от Патологията само ги питаше пациентките от неговите стаи дали ще си изберат екип /сиреч да изберат него/.

# 5
 • София
 • Мнения: 994
Относително добре е, благодаря!  Hug

Много я боли, та я снабдих с Аулин. Притеснява ме, че почти нищо не ни казаха за това как да третираме раната. Прибрах си я час след операцията - залиташе, смееше се - още бе замаяна от упойката. Сестри и акушерки, като си тръгвала й казали, че искат кафе и тя нали омаяна излезе (чаках я вън), после рязко се върна да ги пита какво кафе искали, те пък рекли, една от тях, де: "Ти остави пари, ние ще си вземем"  Close и понеже сестра ми по нощница и чехли, няма пари в нея,ядосана се върна при мен с думите: "те пари искат, мани ги, да си ходим". На моменти едва се крепеше, т.е. аз я крепях. Стиснах зъби, извадих пари и им ги дадох да се почерпят и ... веднага се разляха едни усмивки, едни пожелания за здраве  Sick

Слязохме в приземието, където е т.нар. гардероб: да се облече - там 10 мин на студа вися боса и по нощница, че лелята дет' обслужва гардероба отишла на обяд - мръсно, мизерно, влажно, студ и 26-годишно олюляващо се момиче, току-що излязло от упойка зъзне, а аз седя безпомощно и не ми идва наум как да й помогна сред поредната ни БГ абсурдщина - как да не ти прималее  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

АКО НЕ ВИ СЕ НАЛАГА, ПРОСТО НЕ СТЪПВАЙТЕ В МАЙЧИН ДОМ!!!!!!!!!!!!!

# 6
 • Мнения: 33 958
Milenita, единственото, което мога да кажа е дано сестра ти е добре и никога повече да не прекрачва прага на Майчин дом!

... АКО НЕ ВИ СЕ НАЛАГА, ПРОСТО НЕ СТЪПВАЙТЕ В МАЙЧИН ДОМ!!!!!!!!!!!!!

Към същото призовавам във всяка тема за въпросната болница, дано повече жени го чуят  Praynig

... Сещам се обаче , че Налбански от Патологията само ги питаше пациентките от неговите стаи дали ще си изберат екип /сиреч да изберат него/.

Това са впечатленията ми от професора ...Д-р Налбански от Майчин дом /ет.5/- София. Накратко, защо го поставям в черния списък:
Приета с кървене в 11 г.с. при преглед с вагинален ултразвук ми заяви, че съм си въобразила, че съм бременна. След  няколко дни се записах на женска консултация и там ми откриха миома 7 см., не беше забелязал и нея, въпреки че с тия размери трябва да си сляп, за да не я видиш. Къде са професионалистите, за които бях чувала и заради които отидох в тази болница??? И защо преглед на бременна, приета по спешност се извършва 3 дни след приемането????

# 7
 • София
 • Мнения: 994
Никол, може би, ако имах повече време да посещавам форума, щях да знам повече. Вярвам, че той (форума) е голяма сила и неведнъж ми е помагал. Сигурна съм, че има такива, на които, с твоето предупреждение си помогнала и спестила това, което ни епреживяхме днес.

Всичко най!   bouquet И дано все по-рядко има теми като моята. ще ми се да вярвам, че шанса и възможността да се популяризира моралната деградация сред лекарите във все по-голяма степен ще е бариера за проявлението й.

# 8
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 829
В МД сме получили (аз и моите близки) това, което в нито една друга б-ца не сме. В този смисъл, НЕ се доверявам да друга АГ б-ца.

Миленита, дано сестричката ти се оправи по-бързо  Praynig Съжалявам, че сте преживели това... Не мисля, че е практика.

# 9
 • Мнения: 33 958
Шани, с уговорка ли или не?
Аз съм свидетел, че с всички новопостъпили без уговорка се отнасят така - нито преглеждат, нито нищо, по няколко дни, чисти инструменти нямали, ехографите заключени, няма доктор в събота и неделя и т.н. Иначе за нещо палнирано, когато си имал време да се свържеш, уговориш и платиш на доктор на ръка, това вече е друго нещо, тогава се сещат, че са доктори ...

# 10
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 829
За мен:
1-во раждане. '97г. БЕЗ уговорка. Само Гунев се държа просташки...
2-ро раждане. 2003г. С уговорка и пари платени СЛЕД раждането и то "ако вие прецените, че можете да дадете...".

Майка ми:
Операция от миома през '96г.
Преглед консулт с мисля, че вече е проф. Карагьозов. В приемното му време, платено. Мнение за операция.
Следва постъпване в клиниката, операция и изписване. БЕЗ 1лв., без нищо. На майка ми шевът е още по-перфектен и от моя.

Братовчедка ми:
Няколко раждания (4). Все там. От '94--2007 последното.
Имаше въможност за Тина Киркова. При познат, при много близък нейн познат. Отказа я и пак в МД роди 4-я път.

# 11
 • Мнения: 33 958
Явно Патологията е на друга планета.
Само от там са ми впечатленията, но след това, което преживях, не посмях да им пробвам Родилното, избЕгах при първа възможност  Sick

# 12
 • Мнения: 1 469
2006г ме приеха за операция в Майчен дом с уговорка и останах изклъчително доволна от екипа, който ме оперира, анестезиолозите и сестрите. Имах уговорка само с хирурга, който ще ме оперира, никой друг не познавах! Не съм платила нито един лев за операцията, освен престоя там, всичко беше по здравна каса, а и никой не си направи устата да си поиска !
Единственото може би за което не ме бяха питали и го направиха без мое позволение е, че на операцията присъстваха студенти по медицина, които наблюдаваха Sick не че се притеснявах де, просто отбелязвам! Crazy може би защото и те бяха там ми е направена изключително добра операция и ме дават много често за пример, че е направена, като по учебник WinkП.С  Аз лежах в Гинекологична хирургия

Последна редакция: пт, 18 апр 2008, 16:09 от marsiana

# 13
 • София
 • Мнения: 902
Явно Патологията е на друга планета.
Само от там са ми впечатленията, но след това, което преживях, не посмях да им пробвам Родилното, избягах при първа възможност Sick

И аз имам  такива впечатления от Патологията.  След като направих там един спонтанен аборт и видях отношението и "професионализма" на  лекарите, когато дойде време да родя бягах от тая болница " като дявал от тамян". Дори сега, само като мина покрай нея и тръпки ме побиват. Не бих стъпила повече там.

# 14
 • София
 • Мнения: 1 671
В МД сме получили (аз и моите близки) това, което в нито една друга б-ца не сме. В този смисъл, НЕ се доверявам да друга АГ б-ца.

Миленита, дано сестричката ти се оправи по-бързо  Praynig Съжалявам, че сте преживели това... Не мисля, че е практика.
И аз имам много добри впечатления от болницата. Само 2-ма лекари са се държали грубо. За 2 години родих там 2 деца, лежала съм и в Патологията (на 7 ет.). Навсякъде отношението е било чудесно, нищо не са ми искали и не са ме гледали в ръцете! Питали са ме дали съм с избран екип и това, че не съм, с нищо не е попречило на професионализма им!
Миналата година правиха абразио на майка ми, без избор на екип. Горе-долу и на нея й го направиха по обед и после си я взех (около 14 часа), така че това чакане не ми се струва прекалено. Е, беше ми доста нервно през цялото това време, но важното е, че всичко е наред! Майка ми каза, че са били много внимателни дори!

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт