Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 817
Здравейте, момичета! Дайте, моля ви, някоя рецепта за готвено с броколи. Имам и едни голям гювеч и се чудя какво да сготвя в него. По заведенията съм яла някакви много вкусни ястия с броколи, карфиол, царевица, някакво месце и сметана, но чесно казано нямам идея как се готви  Embarassed Ще интерес ще чакам предложенията ви
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Ако си любител на италианската кухня мога да ти предложа паста с броколи. Правим си я винаги когато имаме броколи.

Във вряща подсолена вода слагаш броколите да се варят, след около 5 минути в същата вода слагаш някаква къса паста като пружинки, спирали, макарнни, мидички, да не е спагети. Вариш до готовност на пастата. В отделен съд запържваш в 3 суп. лъжици зехтин или олио няколко цели скилидки чесън и слагаш малко подправка пеперончино или пикантина.
С получения сос заливаш пастата с броколите която вече е сервирана в чиниите, но не много, тази доза е достатъчна за 4 порции. Придава пикантност.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Броколите леко сварени в подсолена вода,пилешко бяло месо също сварено предварително. Се смесват по желание се добавя царевица.
 Сметаната(за готвене) се загрява и се добаят триъгълничета топено сирене(2-3 бр.),Като се разтопят се добавя млян черен пипер на вкус,посолява се и се заливат броколите+месцето.Пече се около 15 мин. и се поръсва с настърган кашкавал......
Цитирай


Мнения: 3 156
Манджа не е, но знам много лесна и вкусна салатка: леко сварените розички/накъснаи на дребно/ броколи се отцеждат и се смесват с майонеза, чесън, лимонов сок и черен пипер. Става супер и е много бърза за изпълнение. А иначе го обичаме задушени с масълце за гарнитура.
Цитирай

BG

Мнения: 1 668
Каро соле (Скъпо слънце)
Рожден ден на "Бон Апети"
16/4/2008

Списък на необходимите продукти:

200 г броколи
250 мл сметана
200 г пушено сирене
100 г пушено пуешко филе
100 г царевица
100 г кашкавал

Начин на приготвяне:
1. Сметаната се сипва върху дъното на правоъгълна тава.
2. Броколите се накъсват на розички и се слагат в тавата.
3. Добавят се царевицата и нарязаните на кубчета пуешко филе и пушено сирене.
4. Отгоре се настъргва кашкавалът и се пече в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.
Цитирай

там, където каже сърцето

Мнения: 282
Аз запичам в гювече с малко зехтин броколи и други зеленчуци, може и малко месце.
Като са готови ги заливам със сос от сметана, която съм варила на котлона с малко пикантина /докато се сгъсти/.
Цитирай

София

Мнения: 115
Аз правя нещо като огретен с картофи и броколи. Рецептата съм я взаимствала с едни картофи (Картофи "Веги"), които ядох в едно заведение.
Та ето я и рецептата (само, че продуктите са на око, според големината на съда):
1 пакет замразени броколи (може и пресни)
Картофи - около 0.5 кг.
Сирене
Кашкавал
Масло (около 1/2 пакетче)
Готварска сметана (или прясно мляко) - около 1/2 чаена чаша.
Сол, черен пипер - на вкус

Картофите се сваряват. Броколите се попарват. Картофите след като се сварят се режат на кубчета, а броколите се накъсват на средни по размер розички. Всичко се изсипва в намаслена тава (аз използвам йенска купа), добавя се натрошеното сирене, солта и черния пипер, както и останалото масло, което е на малки парченца. Всички продукти се разбъркват, заливат се със сметаната (или прясното мляко) и се слагат във фурната да се позапекат.
Когато течността се поизпари, от горе се настъргва кашкавал и се връща във фурната, за да се разтопи кашкавала.
Фурната не е необходимо да се загрява предварително и ако по време на печенето от горе започне да се препича - може да се разбърка.
Може да се ползва за гарнитура и за основно. Търпи вариации (според продуктите в хладилника). Хубаво е и топло и студено.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Задушени с царевица и кашкавалче. Ммммм!  Peace
Цитирай


Мнения: 817
Еха, момичета дали сте толкова много хубави рецепти. Много благодаря. Ще си изберем някоя с мъжа ми и после ще кажа как е станала  Peace
Цитирай

из дебрите на имагинерните стойности

Мнения: 463
Аз пък правя броколи със сирена:
Вземаш броколите /ако за пресни си бланшираш за 2-3 мин във вряща вода с лимонов сок и малко чесън/ и ги слагаш на дъното на съд, слагам 1-2 скилидки чесън нарязан на филийки, отгоре слагам малко синьо сирене, после натрошено бяло сирене, ако имам слагам малко пушено сирене или топено и най-отгоре настъргвам кашкавал и запичам във фурната или микровълновата. Задължителните сирена при 400-500 гр броколи са - синьо /за да убие миризмата на зеле от броколите и количеството му зависи от това дали и доколко го харесвате - от 10тина гр до 100гр/, бяло 150-200 гр и кашкавал 150 гр- останалото са екстри Wink. Става много бързо - в микровълновата за 5-7 мин, в обикновена фурна - 10-12 мин.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.