Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 17 апр. 2008, 14:41 ч.
  • Преглеждания  16 307  Мнения  10  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 303
Здравейте! Обожавам гювечета, но съпругът ми не си пада много по стандартните. Имам пилешко и свинско месо и ми се иска да направя нещо в гювече, защото обожавам вкуса му. Представям си го с лук, чушки, малко домати, може би и топено, или пушено сирене. Понеже съм начинаещ готвач и не съм наясно как точно да овкуся месото и да подредя продуктите в гювечето, ще се радвам, ако ми споделите Вашите идеи! Предварително Ви благодаря!

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
*Позапържи месцето с лука,добави млян черен пипер,сол и 1/2 ч.л. червен пипер,Веднага добави доматите и чушките.Прибави топеното сирене и малко водичка.Почакай да се поразтопи и да стане сосче,объркай всичко добре.
 Сложи в гювечетата,похлупи и ги забрави във фурната за около 2 часа на 160-180 градуса.

*Ако искаш може всичко да се сложи и сурово,но ще се сготви за по-дълго време.ТОгава месото го натъркваш със сол,черен и червен пипер.Слагаш в гювечето от месцата(свинско и пилешко) домати ,лук,чушки,топеното сирене,малко водичка.Захлупваш и печеш.....

Накрая може да се поръси с магданоз или настърган кашкавал...

Това ми хрумна от твоите продукти....   bouquet

# 2
# 3
  • София
  • Мнения: 303
Много Ви благодаря за бързите отговори! Непременно ще пробвам   bouquet

# 4
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Аз правя едно страшно вкусно ястие със свинско, което всеки, който е опитал, харесва много. Когато го приготвям за повече хора, подреждам продуктите направо в големия гювеч. Ако е само за нас - в малки гювечета. Месото става много крехко, направо се "топи". За съжаление в момента не мога да ти напиша точната рецепта, но като се прибера от работа, ще имам възможност. Ето и как изглежда: цък и цък.

# 5
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Скоро импровизирах един гювеч точни със свинско и пилешко месо и много вкусно стана. Продуктите са на око.

В намазнен гювеч наредих на дъното свински ребра, ред картофи нарязани на едри кубчета, ред гъби на полумесеци, ред пилешки пържоли (нарязани на жулиени), пак ред картофи, ред гъби, моркови на кубчета, малко бекон,  ред топено сирене (аз сложих от триъгълниците), ред лук нарязан на шайби, ред свински пържоли (нарязани на жулиени), завърших с картофи. Всичко това залях с 1ч.ч бяло вино и вода. Месото преди да го наредя, го овкусих с пикантина. Пече се около 1.30ч. - 2ч.

# 6
  • София
  • Мнения: 303
Страхотни сте! Такива вкусотии newsm10, всички ще ги пробвам. Чакам с нетърпение рецептата на vesi_127, изглежда невероятно!  smile3501

# 7
  • Мнения: 5 003
Аз слагам най-отдолу лук, чушки,сирене,месца разни, кашкявал,топено сирене, яйце.

# 8
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Тази рецепта съм я правила 50 свинско : 50 пилешко месо, но в йенска тенджера, предполагам че ще стане и в гювеч.

Пиле с майонеза

В йенска тенджера, се нарязва пилешко месо на едри кубчета (горе-долу до средата на тенджерата), следващия ред се слагат едро нарязани гъби и най от горе едро нарязан стар лук на шайби (всичко това до ръба на тенджерата). Всичкото това се залива с една майонеза. Захлюпва се капака и се пече в фурна.
Без никаква мазнина, сол или вода!!!
Когато пил. месо е готово, вади се от фурната, настъргва се от горе кашкавал, връща се в фурната (без капака на тендерата) и се оставя да се запече кашкавала до златисто.

Но, ако ядете по солено, може би ще има нужда от малко сол.
Време за печене около 2ч.

# 9
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Ето и обещаната рецепта.  Grinning

Свинско с картофи в гювечета

Продукти (за 4 порции):
800г. нетлъсто свинско месо
5-6 картофа
2 глави лук
4 пиперки
4 домата
100г. масло
2 с.л. олио
4 люти пиперки (по желание)
червен пипер
черен пипер
магданоз
сол

Приготовление:
Месото се нарязва на хапки, посолява се, поръсва се с червен пипер и се овалва в олиото. На дъното на 4 гювечета се слага по едно парче масло. Върху него се разпределят ситно нарязаните лук и пиперки и картофи, нарязани на кръгчета и поръсени с червен пипер и ситно нарязан магданоз. Отгоре се нарежда месото и се покрива с филийки от доматите. Следва още един ред картофи. Отстрани се слага по една люта пиперка. Гювечетата се пекат в умерена фурна. Поднасят се,  поръсени с черен пипер и магданоз.

Забележка: В оригиналната рецепта, след като месото омекне , във всяко гювече се чуква по едно яйце и ястието се допича, но аз пропускам тази стъпка.

Добър апетит!

# 10
  • uk-kent
  • Мнения: 577
Ето и обещаната рецепта.  Grinning

Свинско с картофи в гювечета

Продукти (за 4 порции):
800г. нетлъсто свинско месо
5-6 картофа
2 глави лук
4 пиперки
4 домата
100г. масло
2 с.л. олио
4 люти пиперки (по желание)
червен пипер
черен пипер
магданоз
сол

Приготовление:
Месото се нарязва на хапки, посолява се, поръсва се с червен пипер и се овалва в олиото. На дъното на 4 гювечета се слага по едно парче масло. Върху него се разпределят ситно нарязаните лук и пиперки и картофи, нарязани на кръгчета и поръсени с червен пипер и ситно нарязан магданоз. Отгоре се нарежда месото и се покрива с филийки от доматите. Следва още един ред картофи. Отстрани се слага по една люта пиперка. Гювечетата се пекат в умерена фурна. Поднасят се,  поръсени с черен пипер и магданоз.

Забележка: В оригиналната рецепта, след като месото омекне , във всяко гювече се чуква по едно яйце и ястието се допича, но аз пропускам тази стъпка.

Добър апетит!

изглежда Crazyогладнях!ще го пробвам непременно  bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт