Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 17 апр. 2008, 14:46 ч.
  • Преглеждания  9 634  Мнения  20  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 699
Много ме мързи днес да готвя, а имам цяло пиле в хладилника...  Tired
Чувала съм за пиле, печено върху 1 кг. сол. Ставало много вкусно, но нещо ме съмнява тая работа... Thinking
Правил ли го е някой и как точно? Само върху солта ли се пече?
Ако измислите нещо лесничко, кажете, моля!  Praynig

Реклама
# 1
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Зет ми прави най-вкусното пиле със сол в плик. Измива пилето. В хартиен плик изсипва пакет сол, мушва цялото пиле вътре и слага във фурната. Става да си оближеш пръстите Crazy.

# 2
  • Мнения: 19
Ммммм страхотно е това пиленце.
Аз го правя с морска сол обаче. Изсипвам солта в тавата и отгоре слагам пилето и лекичко го "разкрачвам".Пека на вентилатор и грил и като стане готово от едната страна, обръщам и пека от другата страна. Прилича на пиле на грил, но не цапа така фурната.
Последните няколко пъти слагах Пикантина за пиле и стана страхотно!  chef

# 3
  • София
  • Мнения: 23
Много бързо и вкусно става пилето по този начин. Аз го правя така: в правоъгълна тава слагам 1 кг.морска сол и отгоре слагам пилето цяло, леко го разрязвам между кълките, за да легне по-добре върху солта. Съвсем леко го осолявам отгоре със сол и червен пипер, завивам го с фолио и го пека. Става много крехко.

# 4
  • София
  • Мнения: 1 699
Мерси, мерси, мерси!!!!!  Hug

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 458
Направо ме запалихте.Сигурно за утре ще правя това за ядене.Звучи вкусно а само като си представя как ухае - м-м-м-м-м-м, eat

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 458
Пилето го сложих да се пече вече.Но искам да попитам тази рецепта не може ли да се направи с пилешки бутчета?Ако може кажете как?

# 7
  • Мнения: 2 834
Ами по същият начин както ако е цяло пилето.
Разстилаш на дъното на тавичката морска сол,слагаш бутчетата ,поръсваш ги с червен пипер и печеш.След като ги извадиш от фурната ги махни от солта за да не поемат повече.Стават солени точно колкото трябва.Същото се отнася и за цялото пиле.Аз го разполовявам през гърдите и двете половини ги слагат върху солта с кожата нагоре.
Ето рецептата:
http://www.amber-bg.com/cooking/index.php?option=com_content& … 223&Itemid=53

# 8
  • Пловдив
  • Мнения: 458
Благодаря ти amber  Hug

# 9
  • София
  • Мнения: 1 699
Аз вчера го направих по най-елементарно описания начин - пакет морска сол в тава и отгоре - пляс пилето!  Grinning Стана доста вкусно печено пиле!  bowuu
Още веднъж - благодарности на всички!   bouquet

# 10
  • София
  • Мнения: 152
Виж ти!
Ама съвсем ли само сол се слага? Някаква мазнина, вода? Не се ли изсушава мръвката?

# 11
  • София
  • Мнения: 812
ей откога се чудех и аз как се прави, че само бях чувала за такова пиле

# 12
  • Мнения: 3 374
Преди време бях пуснала подобна тема. Пилето- изчистено, както се продава по магазините се размразява и се посолява отвътре, маже се с масълце и се поставя върху морска сол или обикновена сол в тава. Пече се в умерена фурна, след като се опече от едната страна се обръща от другата. Става много вкусно и натурално, без никакви подправки и т.н. Peace

# 13
  • Варна
  • Мнения: 1 440
Това е най-вкусното печено пиле и винаги става адски хубаво.  chef

# 14
  • Пловдив
  • Мнения: 458
Днес направих пиле върху сол,но изглежда пилето е било бая дъртичко та стана много сухо.Амбицирах се и сега за вечеря изпекох пилешки бутчета върху сол.Резултата е супеееееееееер   вкуууууууууууууусно.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт