Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1 134
Мили дами, деца и господа,  Simple Smile

Работилница за великденски чудеса отново
ще заработи в полза на децата, лишени от родителски грижи

Движение на българските майки ще организира своя традиционен Великденски базар в подкрепа на проект Защитено Жилище „Заедно”. На базара ще се продават ръчно изработени сувенири и украса, направени от десетки привърженици на каузата да помогнем на децата, лишени от родителски грижи.

Проект “Защитено жилище ЗАЕДНО” цели изграждане на сграда, в непосредствена близост до София, която да се превърне в дом за младежи, напуснали институциите поради навършване на пълнолетие. Тези млади хора (в това число и самотни майки) ще имат възможност да пребивават там за период от една година. В това време ще им се осигурят условия за придобиване на професионални и социални умения.
Проект “Защитено жилище ЗАЕДНО” се осъществява на терен, предоставен от община Божурище, на мястото на училището в с. Гурмазово

С всяка изминала година инициативата за благотворителен базар се разраства и все повече градове от цялата страна се включват в това благородно начинание.

Ето и датите и местата на провеждане на базарите в цялата страна:

гр. София - МОЛ City Center Sofia (срещу х-л Хемус) и пред църквата „Св. Неделя”
дати: 19ти и 20ти април, от 10:00 до 18:00 часа

гр. Пазарджик - пл. "К. Величков" / Тортата/
дати: 18ти и 19ти април, от 10:00 часа

гр. Горна Оряховица - на площада
дати: 18ти и 19ти април

гр. Видин - пред Съдебната палата
дати: 16ти и 17ти април, от 10:30-17:00 часа

гр. Бургас - пл. Тройката, района пред Трия Сити Център
дати: 18ти, 19ти и 20ти април, 10 - 19 ч.


Движение на българските майки е инициатор на много дарителски акции, с цел подпомагане на децата в институции в България. Фондацията е също така един от организаторите на инициативата „Гражданска подкрепа за ничиите деца”, както и партньор в проекта Защитено жилище „Заедно”.
Стремежът и на учредителите, и на доброволците към фондацията, е да се работи за преодоляване на социалната изолация на децата в домовете и зависимостта им от институцията. Затова голяма част от проектите и инициативите на Движение на българските майки, са свързани със осигуряване на социални контакти, помощ при развиването на умения и таланти, които да бъдат обществено презентирани и осигуряването на възможности за по-честото организирано излизане на децата извън границите на домовете, което да им даде информация и самочувствие.


Повече информация за Движение на българските майки можете да намерите на:
http://fdbm.org

Повече информация за Защитено жилище Заедно можете да намерите на: www.podslon.org

За въпроси, свързани с Великденския базар, моля, свържете се с: Кристина Николова на тел. 0894 606 173 и Росица Букова на тел. 0888 849 803.

тук можете да видите и 4аст от сувенирите

http://fdbm.org/site2/content/view/405/2/lang,bg/

 Hug

# 1
  • Мнения: 1 134
Парите, събрани на Националната великденска кампания на Фондация Движение на Българските Майки, в градовете -  София, Пазарджик, Видин и Горна Оряховица са 6 882  лв.Тези пари  се предоставят за доизграждане на сградата за проекта „Защитено жилище – Заедно” в с.Гурмазово, община Божурище.

    И тази година, успешното провеждане на „Работилница за Великденски чудеса” не би било възможно без майките от форумите на Bg-mamma и множеството фирми, на които бихме желали да изкажем огромната си благодарност.

  bouquet

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 13:59 от MamaZ

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт