Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 17 апр. 2008, 20:48 ч.
  • Преглеждания  9 344  Мнения  19  Онлайн  1
Отговори
  • в капчица роса
  • Мнения: 800
Мили домакини, да попитам как запазвате копривата за зимата?
След като я изчистих , измих и нарязах, я натъпках в пликчета и хоп във фризера. Обаче ми казаха, че не ставала така.
Минала година пробвах да я изсуша, обаче не стана нищо, разпокъса се и стана почти на прах newsm78

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Сушена си я пазим ние  Peace
Във фризера става лапад и киселец, но копривата се суши.

# 2
  • Мнения: 506
Не знам защо си мислите, че не става във фризер. Аз от доста години само така я съхранявам. До преди 2 години я попарвах, изцеждах добре и слагах в пликчета във фризера. След като си купих кухненски робот, обаче, започнах да я замразявам без да е попарена - само измита и накълцана с робота - става много ситно. Издържа цяла година, без изобщо да се промени нещо във вкуса й.
А изсушена коприва смилам на ситно - пак с робота и я смесвам с разни други подправки - също смлени на ситно и малко сол и се получава превъзходна шарена сол, която е и много полезна заради копривата - винаги при хранене вадя и солничката с тази шарена сол и така си хапваме по малко коприва с всяко ядене.

# 3
  • Видин
  • Мнения: 5 409
Попарена, изцедена и замразена на проциики в пликче  Peace .

# 4
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Не знам защо си мислите, че не става във фризер.

Не знам, така съм чувала от много места, така ни я пази свекърва ми, баба ми на село преди така си я прибираше... може и да не са прави, не знам.   33uu

# 5
  • в капчица роса
  • Мнения: 800
Значи, това е положението-фризера. Пък ако не съм доволна догодина друга алтернатива ще мислим newsm78
Магданоза ми издържа нарязан и замразен, така, че логично и копривата да издържи....  Мисля есента и патладжани, нарязани на колелца да замразя Mr. Green

някои я стерилизирали със солчица и в бурканчета , съшо както киселеца се слага. Но ми се струва, че ще има лош дъх, от така приготвения кислец, не съм впечатлена Simple Smile

# 6
  • София
  • Мнения: 1 122
Майка ми я суши и я прибира в плик.

# 7
  • Мнения: 9 788
Измивам я хубаво, оставям да се изцеди, /обикновено през нощта/, после слагам в пликчета и във фризера. Като извадя зимата, си е направо като прясна.

# 8
  • там, където каже сърцето
  • Мнения: 282
Попарена я замразявам във фризера. Peace

# 9
  • София
  • Мнения: 30 533
Аз я слагам във фризера. Но тази година не съм. Мама си беше за малко в Б-я, набра коприва, изсуши я, и си я отнесе.
За мен и 2та варианта са еднакво добри. Не намирам разлика при готвене.

# 10
  • Горно нанадолнище
  • Мнения: 2 005
И аз я съхранявам като теб във фризера - измита и нарязана в пликчета  Peace

# 11
  • Мнения: 3 159
Изсушена и прибрана в картонени кутии или хартиени пликове /с по някоя дупчица по тях, за да може да "диша" копривата/. Не става на прах, а си се запазва на листа. През зимата вадя, попарвам и  говя.

# 12
  • Мнения: 5 003
Сушена  Peace

# 13
  • в края на града
  • Мнения: 4 299
Почистена, измита, слагам в пликчета и във фризера, нито я нарязвам, нито я попарвам.
По същия начин съхранявам зимата магданоз и копър, като ги извадя и ароматът е запазен.

# 14
  • София
  • Мнения: 902
Измивам я хубаво, оставям да се изцеди, /обикновено през нощта/, после слагам в пликчета и във фризера. Като извадя зимата, си е направо като прясна.

И аз така.  Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт