Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

в капчица роса

Мнения: 800
Мили домакини, да попитам как запазвате копривата за зимата?
След като я изчистих , измих и нарязах, я натъпках в пликчета и хоп във фризера. Обаче ми казаха, че не ставала така.
Минала година пробвах да я изсуша, обаче не стана нищо, разпокъса се и стана почти на прах newsm78

Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 490
Сушена си я пазим ние  Peace
Във фризера става лапад и киселец, но копривата се суши.
Цитирай


Мнения: 503
Не знам защо си мислите, че не става във фризер. Аз от доста години само така я съхранявам. До преди 2 години я попарвах, изцеждах добре и слагах в пликчета във фризера. След като си купих кухненски робот, обаче, започнах да я замразявам без да е попарена - само измита и накълцана с робота - става много ситно. Издържа цяла година, без изобщо да се промени нещо във вкуса й.
А изсушена коприва смилам на ситно - пак с робота и я смесвам с разни други подправки - също смлени на ситно и малко сол и се получава превъзходна шарена сол, която е и много полезна заради копривата - винаги при хранене вадя и солничката с тази шарена сол и така си хапваме по малко коприва с всяко ядене.
Цитирай

Видин

Мнения: 4 628
Попарена, изцедена и замразена на проциики в пликче  Peace .
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 490
Не знам защо си мислите, че не става във фризер.

Не знам, така съм чувала от много места, така ни я пази свекърва ми, баба ми на село преди така си я прибираше... може и да не са прави, не знам.  33uu
Цитирай

в капчица роса

Мнения: 800
Значи, това е положението-фризера. Пък ако не съм доволна догодина друга алтернатива ще мислим newsm78
Магданоза ми издържа нарязан и замразен, така, че логично и копривата да издържи....  Мисля есента и патладжани, нарязани на колелца да замразя Mr. Green

някои я стерилизирали със солчица и в бурканчета , съшо както киселеца се слага. Но ми се струва, че ще има лош дъх, от така приготвения кислец, не съм впечатлена Smile
Цитирай

София

Мнения: 1 122
Майка ми я суши и я прибира в плик.
Цитирай


Мнения: 6 693
Измивам я хубаво, оставям да се изцеди, /обикновено през нощта/, после слагам в пликчета и във фризера. Като извадя зимата, си е направо като прясна.
Цитирай

там, където каже сърцето

Мнения: 271
Попарена я замразявам във фризера. Peace
Цитирай

София

Мнения: 26 872
Аз я слагам във фризера. Но тази година не съм. Мама си беше за малко в Б-я, набра коприва, изсуши я, и си я отнесе.
За мен и 2та варианта са еднакво добри. Не намирам разлика при готвене.
Цитирай

Горно нанадолнище

Мнения: 1 998
И аз я съхранявам като теб във фризера - измита и нарязана в пликчета  Peace
Цитирай


Мнения: 3 079
Изсушена и прибрана в картонени кутии или хартиени пликове /с по някоя дупчица по тях, за да може да "диша" копривата/. Не става на прах, а си се запазва на листа. През зимата вадя, попарвам и  говя.
Цитирай

Плевен

Мнения: 4 954
Сушена  Peace
Цитирай

в края на града

Мнения: 4 266
Почистена, измита, слагам в пликчета и във фризера, нито я нарязвам, нито я попарвам.
По същия начин съхранявам зимата магданоз и копър, като ги извадя и ароматът е запазен.
Цитирай

София

Мнения: 896
Измивам я хубаво, оставям да се изцеди, /обикновено през нощта/, после слагам в пликчета и във фризера. Като извадя зимата, си е направо като прясна.

И аз така.  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора