Край на корупцията в общинските фирми предлага Инвеститорски клуб

можете да подпишете петицията тук
http://www.bgpetition.com/krai/index.html

За приватизация на 30% от общинските фирми чрез БФБ-София се застъпи Инвеститорски Zip.bg клуб.
Така според членовете на клуба ще бъдат постигнати три цели: прозрачно управление, възможност за конкурентно развитие чрез финансиране и дългосрочно спиране на корупцията и произвола в общината

Подходяща общинска фирма за борсова търговия е Паркинги и гаражи ЕАД - така дружеството ще има финансиране, за да изгради гаражи и паркинги и ще има контрол от инвеститорите върху мениджмънта, което ще намали възможностите за корупция.

Подходящо за приватизация е и дружество, обединяващо компаниите стопанисващо столичните пазари. Така пазарите ще имат възможност да станат едни модерни места за покупки, а не битаци, въргалящи се в мърсотия, смятат от клуба.

Компаниите за градски транспорт, също са подходящи за приватизация особено предвид големите приходи от реклама, които могат да генерират. Резултата от по-доброто управление ще е модерни автобуси и спирки и дори защита на платната за автобуси по Цариградско шосе и други булеварди от леките коли, които ги задръстват и пречат на ефективността на градския транспорт, смятат от клуа.

Нито един от 170-те членове на клуба не е срещу приватизацията на дял от общинските фирми. Надеждата политиците да направят прозрачни и некорупционни общинските фирми обаче се оценяват като малки.

Така например члена на клуба заявява "не вярвам, че това начинание ще има успех - прекален голям кокал ще трябва да изпуснат господа упраляващите."

Друг член на клуба смята, че публичността няма да бъде осъществена, защото пазарите и Паркинги и гаражи са спестовните касички на политическите партии.

"Аз лично съм привирженик на максимата, че там където има държавна собственност, няма ред. Пълна приватизация според мен", смята друг член на клуба.

Инвеститорски Zip.bg клуб е обединение за обмяна на идеи на индивидуални инвеститори в български акции.