Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 32 отговора


Мнения: 1 533
Oбърнат сладкиш с ананас

За топинга:
50 г. разтопен маргарин калиакра,
50 г. ситна захар,
7 шайби ананас от компот, отцедени,
7 глазирани череши коктейлни

За сладкиша:
100 г. разтопен маргарин калиакра,
100 г. захар,
100 г. самонадигащо се брашно,
1 ч.л. бакпулвер,
1 пак. ванилия,
2 яйца

1. Загрейте фурната до 180. За топинга разбийте маргарина и захарта, докато станат на крем. Намажете дъното и страните на 20 см форма за сладкиш. Подредете парченцата ананас в нея и черешките в средата на кръгчетата.

2. Смесете продуктите за сладкиша в купа заедно с 2 с. л. от ананасовия сироп. Разбийте с миксер до еднородна смес. Разнесете сместа с лъжица върху ананаса и загладете. Печете 35 мин. Охладете за 5 мин и обърнете върху поднос. Сервирайте с топка сладолед.

Аз направих двойна доза в голяма тефлонова тава. Нямах коктейлни череши и сложих сладко от боровинки в дупките на ананасовите шайби.
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 441
Добре, че не съм бременна.  Mr. Green
Много вкусен изглежда, браво!
Цитирай

Ах, морето

Мнения: 374
Правила съм този сладкиш с праскови и сливи, както и с круши. Интересно става.  Peace
Цитирай


Мнения: 52
Момичета,какво е това самонадигащо се брашно?За първи път чувам за него.
Цитирай


Мнения: 1 533
Момичета,какво е това самонадигащо се брашно?За първи път чувам за него.

Леко се бях притеснила и аз заради това брашно, но намерих в халите на "Софимел". Отпред пише - брашното, което набухва само.
Цитирай

Хановер/Хасково

Мнения: 177
Момичета,какво е това самонадигащо се брашно?За първи път чувам за него.

Леко се бях притеснила и аз заради това брашно, но намерих в халите на "Софимел". Отпред пише - брашното, което набухва само.
А не може ли да се ползва обикновено брашно, в което да се сложи сода или бакпулвер?
Не мога да си представя какво по-различно ще има в това самонадигащо се брашно.  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Ау, изглежда страхотно, а и звучи много лесно и бързо за направа - ще го пробвам   bouquet
Цитирай


Мнения: 307
Много ми харесва.В неделя ще го правя. Но имам въпрос-тавата предварително маже ли се с нещо или направо с топинга ?
Цитирай

uk-kent

Мнения: 577
Много вкусно изглежда а и съпруга ми обожава ананас.ще го пробвам непременно.
 cvete
Цитирай


Мнения: 1 533
Много ми харесва.В неделя ще го правя. Но имам въпрос-тавата предварително маже ли се с нещо или направо с топинга ?

Намазва се само с разтопения маргарин, разбит със захарта.
Цитирай

София

Мнения: 3 090
И аз направих този сладкиш от последния брой на "Good food".
Направих една доза. Вместо коктейлни череши, понеже са вредни за здравето, сложих черешки от компот.
Ползвах най-обикновено брашно и стана супер.
Вместо маргарин го направих с масло, за да може и малкия ми син да си хапне.
Наистина е разкошен.
Забравих да кажа, че топинга ми се получи малко, т. е. не стигна за намазване на цялото дъно и стеничките и затова го разтопих, като сложих тавата направо във фурната.
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Маргарина не може ли да се замести с нещо друго?
Цитирай

София

Мнения: 3 090

По принцип в списанието рецептата е дадена като реклама на маргарин "Калиакра". В предния пост писах, че съм го заместила с масло. За олио не знам  newsm78
« Последна редакция: сб, 19 апр 2008, 12:34 от krikri »
Цитирай


Мнения: 1 533
Много важен пропуск. Рецептата е от списание Good food.
Цитирай


Мнения: 307
Отново имам въпрос,но за грамажа. 100 гр. разтопен маргарин (съответно 100гр.захар и брашно) колкото една чаена чаша ли е или по-малко?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 32 отговора