Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 апр. 2008, 10:19 ч.

Нагли роднини, как да се справим?!

 • 4 837
 • 31
 •   1
Отговори
Майка ми живее при мен, брат ми не искаше да си нарушава спокойствието на семейството, под предлог че няма къде да спи (колкото и при мен), но аз не можах да я оставя, и не съжалявам, защото я обичам и ми е спокойно като  е под моя покрив, задоволена с всичко.
Обаче, ще се пръсна от яд, че брат ми и снаха ми освен, че не я искаха за да са си сами и удобно, сега искат да си довеждат детето в нас мама да я наглежда, да стои с дни, седмици, и те да ни навестяват да я виждат като им примъчнее, ваканциите са дълги и у нас да се прескачаме като в дядовата ръкавичка, да ги посрещам като гости като идват да я виждат, а те да си гледат кефа неангажирани?! За бюджета пък да не говорим, че се натоварва, но тяхното нахалство ме вбесява, веднъж повдигнах въпроса, че не ми допада за тях да са привилегиите само, за мен всичко останало, а те изумени ме погледнаха и двамата и с мазен т тон снахата ме попита: "Е, какво толкова, нали сме семейство, брат ти е все пак, аз никога не бих се държала с брат си така?!" , а на темата за наследствената къща : "Еми, той е момче, той трябва да оосигури дом и за него остава, и аз оставих на брат си апартамента?!", т.е. щом така е в тяхното семейство, логично е и при  нас да стане така Shocked newsm78
Аз, незнам как да реагирам от недоумение, а те го възприемат като съгласие нашето мълчание?!
Как бихте постъпили вие?

# 1
 • France
 • Мнения: 665
Семейна ли си? С кого живееш, освен с майка си?

# 2
Семейна ли си? С кого живееш, освен с майка си?

Семейна, живея със съпруга си и детенце и кутренце.

# 3
 • Мнения: 5 940
Кажи им какво мислиш, форумът с нищо няма да помогне, ако не можеш открито да си казваш.

# 4
Кажи им какво мислиш, форумът с нищо няма да помогне, ако не можеш открито да си казваш.

ааааааааааааааааа, в повечето случаи си казвам, даже и подвиквам, обаче те не ме взамет на сериозно, смятат че съм странна и живея в свой измислемн свят, дето е далеч от реалността, а тя била такава, каквато на тях им е изгодна, абе наглост до безобразие, аз се карам, отказвам, протестирам, обаче все едно не съществувам и нищо не съм казвала, даже не е имало разговор, водят си я без да ме питат, докато ме няма и я оставят при мама, идват си без да се обаждат, щото идвали при майка си, ама че е в моя дом, на моята трапеза, имам ли ядене за повече хора, връщам се от работа и вечерята предвидена за семейството ми отишла през деня за тяхното идване, а мама е безгласна буква пред брат ми, не смее да си отвори устата, само и само мир да е, тя си е такава, угодничка и без самочувствие. И е научила брат ми , че жените в това семейство са безгласни букви и техните нужди нямат значение, ужас.
Такъв таралеж си мушнах, ама не мога да изгоня мама да е сама на село и да не може да си посдигури отоплението и да яде хляб и сол с мизерната си пенсия, а аз нямам време и средства да я подсигуря на село. Пък и там е много самотна?!

# 5
 • out of space
 • Мнения: 7 655
Казваш им в прав текст, че посещенията им са ок само след изрична покана от твоя страна! Твоят дом не е хан и да се съобразяват, защото в противен случай ще си развалите трайно отношенията. Същата работа и с оставянето на детето- два пъти в годината за по седмица и то само, когато сама предложиш! Ако толкова искат баба и внуче да са заедно- да канят майка си в тяхната къща.

# 6
 • Мнения: 7 846
Що изобщо им отваряш вратата newsm78
След като не разбират от дума, еми просто и ти си прави пас-не отваряш, не вдигаш тел.-ако и от това не вдянат за кво иде реч...
А най-добре хвани брат си и си поговори с него-просто му постави условията които са във ВАШАТА къща, и ако не му изнасят-да се спасява Naughty

# 7
 • Мнения: 2 005
Бих била откровенна с тях и най- любезно да им кажа , че не е удобно никак да се живее по този начин , а те ако са хора ще те разберат  newsm78 Вместо те да вземат да гледат майка след като си му оставила апартамента на него , те ви се мъкнат постоянно на гости , това говори за наглост и лошо възпитание  #Cussing out Хората , които трябва да отстъпят крачка назад са те и да не ви притесняват повече   Naughty

# 8
 • Мнения: 367
Продаите кащата на село.Маика ти да ис купи едно апартаментче в близост до теб и там да ис посреща които иска.
Маика ти също трябва да сложи граници.

# 9
 • Мнения: 1 447

 Ти не си длъжна да ги търпиш.Попитай брат си,ако майка ти живее у тях и вие постъпвате като тях
те как ще се чустват дали ще им бъде приятно?И според мен когато искат детето да е при баба си
да вземат майка ти при тях ти не си длъжна да се съобразяваш с всичке.Най-добре седнете двамата и се
разберете като брат и сестра.

# 10
 • Мнения: 4 784
Казваш им в прав текст, че посещенията им са ок само след изрична покана от твоя страна! Твоят дом не е хан и да се съобразяват, защото в противен случай ще си развалите трайно отношенията. Същата работа и с оставянето на детето- два пъти в годината за по седмица и то само, когато сама предложиш! Ако толкова искат баба и внуче да са заедно- да канят майка си в тяхната къща.
Абсолютно съм съгласна с цитираното мнение. Аз такова нещо, при такива взаимоотношения, не бих допуснала. След като те са гости, трябва да се съобразяват с теб, да чакат поканата ти, а не да се натрапват.

# 11
 • Мнения: 34
Не можах да разбера майка ти на какво мнение е? Не бих позволила в мойта къща брат ми да се разпорежда , да си идва и отива когато му харесва. Щом като иска майка ти да му помага с детото, да си я поканят у тях жената. Що за отношение към родител има този човек, а за жена му- без коментар!

# 12
 • София
 • Мнения: 902
Интересно ми е какво мисли по този въпрос съпругът ти?  newsm78 Аз ако бях на негово място бих изгонила незабавно и брат ти и детето му, а ако майка ти ги защити и нея заедно с тях.  Просто се чудя той как издържа това положение.
Мисля, че най-важното е да гледаш собственото си семейство. На брат ти му казваш точно как стоят нещата ( и за майка ви, и за наследствената къща и т.н.), и че изобщо не те интересува как са уредили тези отношения в семейството на снаха ти и слагаш точка на разговора. Ако ти докарат детето си докато те няма, веднага им се обаждаш по телефона и им казваш веднага да дойдат да си го вземат и т.н.
Аз лично не бих търпяла такова положение. Защото съм сигурна, че дори и сега мъжа ти да не прави нищо, не му е много приятно цялата ти рода да е непрекъснато в дома му , и рано или късно ще повдигне този въпрос. И ще бъде абсолютно прав.

# 13
 • на майната си
 • Мнения: 390
Категорично ще им кажа да идват само в мое присъствие и при покана, а и майка си ще предупредя да не приема никой в МОЙТА къща без МОЙТА покана. А на снаха си, може да споделиш, че и ти не би се държала с брат си, както той с теб защото сте семейство.
Човешката наглост край няма и ако ти не я спреш ще ти се качат на главата. Ако на майка ти и е трудно да отказва - или тя при тях гледачка или у Вас без ключ - да не им отваря, но при всички положения точни и ясни граници.

# 14
 • Мнения: 2 131
Това, че си приела майка си в дома си, е прекрасна постъпка. Защото неизменно идва момент, в който ние трябва да положим грижи за родителите си. Обаче детенцето на брат ти е грижа на неговото семейство, а не твоя. Защото като прекарва толкова време в твоя дом, то става и твоя грижа. А ти си имаш собствено семейство и подобно натрапване може да създаде напрежение между теб и съпруга ти, както и с вашето дете /макар да не знам колко е голямо/.
Мен да питаш - бъди категорична, дори с риск да се скарате сериозно. Това е огромно нахалство. Ми те нямат ли и някой домашен любимец, та да ви пратят и него  Mr. Green Mr. Green Mr. Green.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт