Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Искам бебе
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бургас

Мнения: 301
Момичета моля да ми помогнете и ако може да коментирате хормоналните ми изследвания правени са на 3-ти ден от МЦ

TSH 2.05  ,    референтни 0.35-5.50
LH   3.74                            1.9-12.5
FSH  6.52                            2.5-10.2
Testosteron   2.15              0.49-2.64
Estradiol   173.0                 46-607
Prolactin    300.2                 59.3-619
DHEA/S      7.9

Мерси предварително!
Цитирай

София

Мнения: 853
Естрадиола, пролактина и ТСХ са добре. ФСХ ми се вижда завишено, въпреки че е в референтна стойност-по отношение на ЛХ е завишено. По принцип е нормално в началото на МЦ ФСХ да е малко по-високо от ЛХ,  тъй като в следващите няколко дни ЛХ нараства и го достига, но все пак съотношението ЛХ към ФСХ е доста под еденица. Може би е добре следващият месец да повториш тези два хормона. Тестостерона също клони към горна граница, но това само по себе си нищо не означава, необходимо е изследване и на други мъжки хормони, за да се отхвърлят евентуални проблеми. Не си дала р. с-ст за ДХЕА-С.
Цитирай

Бургас

Мнения: 301
Кате сега като си гледам референтните за дхеа с е в норма ама ме притеснява съотношението LH /FSH  и какво ли може да означава това.
Цитирай

София

Мнения: 853
Само въз основа на едно изследване не може да се направи заключение какво може да означава. Може следващия месец да има съвсем други стойности. Познавам момичета и с доста по-високи стойности на ФСХ, които са забременели. Все пак твоите не са толкова високи.
Цитирай


Мнения: 52
Здравеъте и от мен момичета,

Дали бих могла и аз да ви помоля за коментар нам оите изследвания от вчера. Ще успея да ги занеся на лекаря едва в петък, но ако някоя от вас може да ми помогне с разчитането, ще бъда много благодарна. Резултатите са следните:

TSH - 3.73 (при референтни стойности 0.4-4.00)
Прогестерон - 0.917 (при референтни стойности 0.2-1.5)
Пролактин - 313.3 (при референтни стойности 72-511)
Тестостерон - 0.988 (при референтни стойности 0.06-0.82)

Много ви благодаря предварително.  Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.