Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 26 отговора


Мнения: 3 331
Провокирана от анкетата за мастта и мненията който публикувахте в нея реших да пробвам да сготвя нещо с мас. и Ето...


Небходими продукти:
2ч.ч. мас
2ч.ч. пудра захар, може и да не е пудра(аз сложих 1ч.ч. пудра захар и 1ч.ч. крестална захар)
2-3 ванилия(слага се задължително, аромата й се усеща вълшебно Crazy)
брашно, колкото поеме за средно меко тесто
смляно кафе или какао

Приготвяне: От продуктите без какаото се замесва меко тесто с което може да се борави. Правят се топчета, който се слагат в не намаслена тава(от тези който вървят с фурната излизат две, че и още 10-на отгоре. Е зависи пак от тавата, де). Топчетата се правят и веднага се поставят в тавата. Не се правят предварително и пасле да се пренасят в тавата, защото ще се развалят. После една малка капачка на някое малко шешензе или нещо кръгло с дупка(аз използвах капачка от непотребни капки за нос) се потапя в кафе или какао(аз потапях в какао) и с леки въртеливи движения топчетата се оформят като гъбки. Пекат се в предварително загрята фурна, но като се сложат фурната да не е много силна- умерена, за да не изгорят. Получават се много ефектно и на пръв поглед не може да се различи истинска гъбка ли е или наистина масленка. А на вкус са разкошни, ванилията им предава вълшебен аромат. Рецептата ми сподели баба ми, а аз реших да я споделя с вас. Незнам дали има подобна публикувана, но ако има, ако решат модераторите може да я изтрият.

Приятен апетит!
Ето ги неопечени:

А ето ги и опечени:
Цитирай

Варна

Мнения: 192
Тъкмо дъщеря ми се запали по масленките и смятах да търся някаква рецепта,а твоята ми идва добре дошла.Благодаря за което.Надявам се и моите да изглеждат така добре. Laughing
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
Много са хубави.   bouquet Същата рецепта я има и тук   Smile

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,138.msg12328.html#msg12328
Цитирай


Мнения: 3 331
Eli=== вярно същата Rolling Eyes ако знаех, че я има някъде в нета, нямаше да се ровя толкова в старите и пожълтели тевтери на баба  Laughing
мам4е 2 дано станат даже по- хубави от моите Peace  chef
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
  Може ли да се използва маргарин вместо свинската мас?
Цитирай


Мнения: 195
шишенце или нещо кръгло с дупка се потапя в кафе или какао


А какаото разтваря ли се или не?
Цитирай

gatorland

Мнения: 3 478
Не на прах си е Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 122
МАЙКА МИ ПРАВЕШЕ СЪЩИТЕ. МНОГО СА ВКУСНИ.
Цитирай

густо майна Филибето

Мнения: 6 488
  Може ли да се използва маргарин вместо свинската мас?

Майка ми е вегетарианка и ги прави с масло.
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 063
Аз правя по същата технология с шишето и какаото, но тестото ми е с нишесте, стават много пръхкави и с интересен вкус.
Рецептата ми е
2 яйца, 1 пак. разтопено масло, 1 к. л сода, 2 ванилии, 550 гр нишесте ( 5 пак и половина от 100 грамовите пакетчета Laughing), 1 чаша захар. Ароматът на гъбките е винаги различен, защото слагам различно нишесте- ягода, банан, какао и т.н Peace Peace
« Последна редакция: сб, 19 апр 2008, 12:35 от Джемма »
Цитирай


Мнения: 195
Аз правя по същата технология с шишето и какаото, но тестото ми е с нишесте, стават много пръхкави и с интересен вкус.
Рецептата ми е
2 яйца, 1 пак. разтопено масло, 1 к. л сода, 2 ванилии, 550 гр нишесте ( 5 пак и половина от 100 грамовите пакетчета Laughing), 1 чаша захар. Ароматът на гъбките е винаги различен, защото слагам различно нишесте- ягода, банан, какао и т.н Peace Peace

Много интересен състав от продукти! Ще се  пробват! А как става печенето? На каква температура?
« Последна редакция: сб, 19 апр 2008, 15:46 от mocarella »
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 063
Нормално, на 200-220 гр. Нищо особено няма при печененто. Само структурата на сладките е една такава нежна и интересна.
Цитирай


Мнения: 3 331
Джемма 200-220* не е ли много силно, аз мойте 1 тава ги изгорих, именно, защотото ги пекох на 200*, но се успокоих с това, че станаха много, а баба не беше записала на колско градуса се пекат...
Цитирай


Мнения: 195
Нормално, на 200-220 гр. Нищо особено няма при печененто. Само структурата на сладките е една такава нежна и интересна.


Джемма, благодаря!  bouquet
 Ще ги направя още днес.
Цитирай

Варна

Мнения: 192
LOVE направихме ги днес с малката и се справихме чудесно.Вече ги хапваме и доста понамаляха.След няколко дни ще кача и снимков материал.Благодаря още веднъж за лесната рецепта.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 26 отговора