Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте Мами, от 1,6 год съм омъжена, мажът ми е разведен и живеем с 3те му деца, та работата е там че вече на моменти не издържам. По цял ден съм си вкъ6ти с децата, и направо ме подлодяват, минавало ми е на ум да му кажа че не мога повече така, че все пак сме женени от скоро и понякога и аз имам нужда да от малко пространство около себе си, че е доста трудно да гледаШ 3 големи деца  и да се опита6 да ги до_възпита6 и т.н т.н....................
Оххх наистина ми е доста трудно, и вече незнам какво да правя  Cry
От началото не бе6е така, като 4е ли ми бе6е по лесно, или може би за6тото бях заслепена от любовта си към него и не усе6тах толкова присъствието на децата, но сега вече...........
6те съм благодарна на всички които могат да ми дадат съвет, какво да правя, и най вече на тези които кажат не6то различно от развод

# 1
 • Мнения: 1 172
Много книжки за възпитание на деца. Също и срещи с психолог. Вероятно ще получиш ценни съвети за това как да се справиш с толкова деца накуп.

# 2
 • Там,където се събуждам щастлива.
 • Мнения: 5 460
Ясни и точни уговорки за твоите и неговите задължения, както и лично време за двамата: кога и колко често.
И много любов, както към него така и към децата.

# 3
 • ES
 • Мнения: 2 029
Че къде е жена му? С другите 3 ли?
Извинявай за сарказма ми, ама ти след като се ожени ли разбра за зестрата му?

# 4
 • София
 • Мнения: 1 906
Напълно възчожно е да ти кипне с три деца в къщата. То е възможно и с едно, и то лично твое производство Wink.
Братовчедка ми преди време имаше подобен проблем, а приятелят й имаше само едно, но тригодишно...а тя, милата, не беше и помирисвала малко дете. Сега всичко е наред, доколкото знам.
Ясни и точни уговорки за твоите и неговите задължения, както и лично време за двамата: кога и колко често.
И много любов, както към него така и към децата.
  bouquet

# 5
 • Dania
 • Мнения: 2 757
да бе, и аз си помислих като gery-to,къв е тоя мъж с толкова много деца и сам да ги гледа. Извинявай, не мога да ти дам съвет, защото аз с моите собствени 3 едва издържам, а не мога да си представя да не са и мои на всичкото отгоре. Искрено ти съчувствам, дано поне да са добри дечицата, а не дивачета като моите.  Всъщност май  проблемът не е че са негови. Мисля, че и твои да си бяха пак трудно се издържа да си седиш по цял ден в къщи и  да очовечаваш деца. Иначе това че са големи поне аз го приемам като плюс, щото ако са бебета като моите и не те оставят да мигнеш през нощта и после цял ден се очаква от теб да се грижиш за тях и да ги възпитаваш... бе казано директно, най-малкият проблем ми е това, че писва от еднообразието, аз се чудя от къде изобщо съм жива  ooooh!
Опитай се да свикнеш с новия начин на живот и си мисли, че за да бъдеш с човека, когото обичаш и ти трябва да платиш някаква цена или да направиш компромиси или както искаш го наречи. Здраво дупе и нерви  Peace

# 6
Калинка, тези уговорки няма как да станат, не става да му кажа аз 6те готвя и 6те чистя а ти 6те си се грижиШ за децата, а и той е по цял ден на работа, излиза в 12 и се прибира в 02, почива 1 ден в седмицата, много рядко се случва да почива 2 дена. Спрямо любовта както той така и децата я получават, и то доста очевадно.
Герито за зестрата му знаех преди да се оженим, но се очаква6е децата или да са с жена му или една седмица с нас и една с нея, но тя категорично се отрече от децата си. Понякога когато моя е в добро настроение и след хиляди уговорки от моя страна се случва те да преспиват 1 вечер при майка си, но това се случва рядко.
Бъръльо надявам се че един ден и при мен всичко 6те е наред, но едва ли....
Никифин, сигорно е трудно с малки деца, но може би когато са на горе долу една възраст е по лесно, знам ли. Тези са на 8,11,16 и са много различни, спрямо интереси и всичко останало.
А най много се пла6а като дойде време да забременея, ако тогава не ме вкарат в психо диспансера няма кога да е

# 7
 • Dania
 • Мнения: 2 757
Е като забременееш, и още повече като родиш... мила моя, дори и аз не те виждам. Мога само да ти пожеля кротко бебенце. Иначе доведените ти дечина са големички, имам предвид, че вече би трябвало да са получили основната си доза възпитание. На твое място не бих се престаравала с възпитанието - от тук натам кой знае какъв ефект едва ли ще има - те са изградени вече и само лек контрол им е нужен и съвети от време на време, помощ в училище... Знам ли и аз, не съм гледала такива големи деца. Като се оплаквам, че съм загинала с бебета, все ми казват, че натам ще става по-лесно, та затова и така говоря. Но не изключвам да не съм права. Аз на твое място бих ги оставила да си живеят живота и ще се намесвам само когато вече няма друг избор. Пък и ми е трудно да повярвам, че ще се оставят доведената им майка да ги възпитава. Остави ги на баща им, ти прави минимума. И без това има вероятност старанието ти да не бъде оценено... знам ли... пускам си ги така квото ми хрумне на момента... Всъщност един ден ще ти помагат може с твоите бебета, а аз като човек сам гледащ децата си бих била много благодарна ако имаше някой който да ми ги пригледа за час поне. Имам чат пат помощ де, ама идеята ми е, че тяхната помощ за малките им братчета и сестричета може да се окаже много ценна за теб

# 8
 • Мнения: 4 380
О, имах много добра позната в същото положение. Съпругът и разведен с три деца, тя младичка, никога неомъжвана преди да го срещне. Майката на децата нещо се пропила и скитори от мъж на мъж, деца не я вълнуват. Нараждала и му ги хвърлила.

Трябва да кажа, че познатата ми се справяше идеално. Първо преобрази къщата. Laughing Ремонти, дизайн, декорация вътре..мамси джейс. Mr. Green ..разкошни класически мебели и картини. Строява децата в три редици. С по-малките се занимава допълнително- всички учат в елитни училища с много трудна програма, а тя се бие в гърди с възпитателни достижения. Децата просто я обожават. Тя е толкова енергичен човек, че напълно преобърна начинът им на живот. Всеки уикенд им планира излизане сред природата, няма 6-5. Mr. Green Лятото навъртат километри на колела петимата, зимата пък на ски. Тя има толкова приятели и познати, че непрекъснато устройва в къщи някакви партита и барбекюта. Мъжът и беше доста захлюпен. Но пък много добре ги спонсорира. Изглеждаха просто идеалното семейство, винаги съм им се радвала.

# 9
 • Мнения: 14 971
А какво има да им гледаш на такива големи деца?  newsm78 Освен да помагаш за домашни и да контролираш часа за прибиране, не виждам какво друго има да им гледаш. Достатъчно големи са и да си сипят да ядат, да си почистят стаят, да си изгладят дрехите... Та даже и да ти помагат в домакинската работа - прахосмукачка, бърсане на прах, миене на чинии. И пускането на пералня не е философия.
А ти защо не излизаш и не се срещаш с приятелки? Те могат и сами да останат вкъщи за няколко часа.  Изобщо, защо не си извоюваш собственото пространство сама? Няма кой друг да ти го даде.

# 10
 • Sf
 • Мнения: 978
Ами да. Най-малкото освен да иска малко повече грижи, големите ще са най-щастливи ако просто ги оставиш на мира.
И какво ти пречи да излизаш?

# 11
 • NL
 • Мнения: 1 559
А какво има да им гледаш на такива големи деца?  newsm78 Освен да помагаш за домашни и да контролираш часа за прибиране, не виждам какво друго има да им гледаш. Достатъчно големи са и да си сипят да ядат, да си почистят стаят, да си изгладят дрехите... Та даже и да ти помагат в домакинската работа - прахосмукачка, бърсане на прах, миене на чинии. И пускането на пералня не е философия.
А ти защо не излизаш и не се срещаш с приятелки? Те могат и сами да останат вкъщи за няколко часа.  Изобщо, защо не си извоюваш собственото пространство сама? Няма кой друг да ти го даде.

Ми да.... Wink
Аз очаквах да чуя деца под 6 год.възраст... ooooh!
Те са достатъчно големи да се оправят сами,само трябва малко да им въведеш режим Mr. Green,явно са доста разюздани. Sick

# 12
 • във фантазиите на някои хора
 • Мнения: 698
Опитай се да им бъдеш приятел, не майка. Не се престаравай, просто се забавлявайте заедно. Знам, че трябва да имат какво да ядат, чисти дрехи и т.н. Но все пак - те са достатъчно големи. Ти също трябва да бъдеш щастлива. Както правиш щастливи тях, те трябва да правят щастлива теб. Те и съпругът ти. Това е най-важното правило в тази ситуация - обич за обич, не си домашна прислужница, не го забравяй.

# 13
 • Мнения: 4 784
Опитай се да ги накараш да ти помагат, а не да са ти в тежест. Децата са доста големи, за да им се вживяваш в ролята на прислужница. Определи време за себе си. Създай на всеки в дома ангажимент. Мъжът ти и той трябва да те подкрепи. Знам, че от страни е лесно да се говори, но от твоя страна трябват усилия, за да се улесниш поне малко.

# 14
 • София-в сърцата на моите деца
 • Мнения: 916
Абе мъж ти да не те е взел само да му чистиш и да му гледаш децата? Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт