Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора

София

Мнения: 623
Днес направих дом.пюре - месно и зеленчуково.Обърнах бурканите с горещата смес да изстинат.И сега се чудя как да позная дали е успешна процедурата и вакуумирани ли са newsm78
Ако реша да ги изваря допълнително, трябва ли водата да покрива капачката при изправен буркан,защото нямам толкова дълбока тенджера ?
Мерси момичета Hug Спешно ми е, да не трябва да го хвърлям!

........... ама и аз съм една, пишман мама Confused

Цитирай

София / Bad Soden am Taunus, Deutschland

Мнения: 154
Щом си напълнила бурканчетата с гореща смес и обърнала, би трябвало да са се вакумирали. Виж капачката дали е хлътнала навътре, и когато ги отвориш трябва да се чуе нещо като "клик". А ако искаш да ги стерилизираш допълнително трябва водата да е поне два пръста над бурканчетата.
При мен това с обръщането винаги е действало и не съм стерилизирала допълнително, но се старая до 2-3 дни да ги изяде, особено с месото!
Цитирай

някъде там

Мнения: 1 430
чудех се за същото записвам се да следя темата
Цитирай

София

Мнения: 11 060
За да стане номерът с обръщането, храната трябва да е наистина гореща. Когато пасирах, малко или много сместа се охлаждаше, затова вариантите бяха два:
1.връщах пасираната смес на котлона, за да забълбука отново и я сипвах гореща в бурканчето;
2. стерилизирах-бурканчетата вряха 10-тина минути.
Ако нямаш достатъчно дълбок съд, може да сложиш бурканчетата да легнат-задължително трябва водата да ги покрива.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 62
Да попитам и аз колко време може да стоят така вакумирани в хладилника. Сега съм вакумирала 5 бурканчета горе долу за 5 дни или не повече от 2-3 дни като се има на предвид ,че са дръпнали (капачките са хлътнали)?
Цитирай

София

Мнения: 11 060
Повече от месец-нищо им няма.
Цитирай

На шестото небе

Мнения: 1 197
Vivi    Благодаря   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 623
Мерси за отговорите
Vivi,както винаги - изчерпателна   Hug

Честит празник на всички!

Цитирай

Варна

Мнения: 157
искам и аз да ви питам нещо-какви бурканчета ползвате. Аз имам на Хип,Семпер,Гербер,но ми се струва,че не могат да се използват отново Thinking
Цитирай

София

Мнения: 11 060
Капачките и бурканчетата с тесния винт не стават (ако при тях се получи, си е чист късмет-не че не съм успявала и с тях, но е било много рядко).
Трябва да са с широкия винт-като тези на Ам-Ам, старите на Ганчев.....
Цитирай


Мнения: 8 398
За какво се правят тези домашни пюрета в буркани? По-здравословно ли е отколкото да се замразят?
Цитирай

София

Мнения: 11 060
Аз замразена и размразена храна никога не съм давала на Иво. Случвало се е да замразявам навремето храна за мен-после не ми е същата на вкус.   Confused
Стерилизираната храна е по-удобна за съхранение и транспортиране. Държа я в хладилник (където имам повече място, отколкото във фризера)-за всеки случай, но може да стои и в шкаф. Когато пътувахме някъде-включително и на море за 10-тина дни-носех храна на Иво с нас-по 20-30 бурканчета понякога. Ако беше замразена-нямаше как да стане. Не знам колко време трябва да се затопли замразената храна. На мен ми отнема 1 минута в микровълновата да затопля бурканче, извадено от хладилника-не ми се налага да мисля много време напред какво ще яде Иво.
Цитирай

BG

Мнения: 84
Интересно, но ми се вижда доста сложно...
Цитирай

София

Мнения: 11 060
Не е, само така ти изглежда.  Very Happy
Особено пък ако храната се сипе гореща и след затваряне бурканчето се обърне с капачката надолу. Никаква философия не е .
Цитирай

София

Мнения: 623
При моя първи опит месните се вакуумираха,зеленчуковите -не (капачката не дръпна) и ги сложих да се замразят.Явно с месото са се запазили по-топли....
Ако пюрето се сложи повторно на котлона след пасирането -да се нагорещи,за да е успешна стерилизацията,няма ли да се загуби вит.А от маслото,за което пише да се добавя накрая и да не се обработва много термично? newsm78
И на мен не ми се дава замразена храна, ама това вакуумиране си е малко руска рулетка ........ Wink...поне за мен.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора