Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 4 358
Днес сготвих това
и реших да ви споделя рецептата

Телешко с бира и маслини
Необходими продукти
телешко бонфиле - около 300 гр.
4 глави стар лук
100 гр черни маслини без костилка
2 тиквички
1 бр. пресен чесън
1 ч.ч бира
соев сос
Пикантина - тази която купих аз съдържа следните подправки: чубрица, черен пипер, кимион, кориандър, червен пипер, сушен лук, чесън, сол.
За гарнитурата
ориз
къри
масло
сол на вкус
Аз първо сварих леко месото, защото при телешкото винаги ме е страх да не остане жилаво.
След това нарязах месото на жулиени и го накиснах за 20 мин. в малко соев сос и Пикантина. През това време нарязах зеленчуците - тиквичките на пръчици, лука на полумесеци.
В отделен съд се загрява олио. Сложих първо лука и задуших за около 10 мин., прибавих месото и то да се задуши, след това тиквичките, чесънчето нарязано на ситно . Налях водичка колкото леко да се покрият продуктити, намалих котлона на 3 и оставих да къкри. Проверяваме месото дали е омекнало и добавяме бирата и маслините.
Отделно приготвяме ориза за гарнутурата и когато е сварен разбъркваме с масло и къри. Овкусяваме със сол на вкус.
Сервира се като се сипва в чинията от месото със зеленчуците, ориза се оформя в чашка като куполче и се изсипва в средата на чинията, залива се със сосче от месото.
Не забравяйте бирата на масата при сервиране Peace
« Последна редакция: сб, 19 апр 2008, 21:57 от Бъни »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.