Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Cтраната на лалетата...
 • Мнения: 7 914
ДИЕТА ЗА ИДЕАЛНО ТЕГЛО И ОТЛИЧНО ЗДРАВЕ

стартираме така
финишираме така
Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.


Защо тази диета е много добра?

• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
• диетата не е тежка за издържане,важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.


Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.

Ако килограмите ви първите 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не изгубвайте вяра и воля.Продължавайте диетата до края на,тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.

Диетата продължава 90 дни и само 90 дни.След като приключите е необходима 90 дни почивка.След този отдих можете да повторите още веднъж.

Закусва се задължително само плодове(през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организма черпи плодова захар,необходима за нервната система!


ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ

Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене.Изследванията показват,че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4.00 до 12.00 ч.-цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00-цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00-храносмилателен цикъл

ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА(4.00-12.00)


По време на този цикъл се консумира минимално количество храна(задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки.По време на диетата се закусва само с плодове!

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ(12.00-20.00)

По време на този цикъл се храним неограничено.Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа.В деня за бобови растения и варива,както и през въглехидратния ден-2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене.Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.


ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ(20.00-4.00)

По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо.Ако не можете да издържите и сте много гладни вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ

Тези дни са най-важния елемент от диетата.Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден.Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден,въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.


......................................
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН

Кои храни спадат към белтъчини:

МЕСО,СИРЕНЕ,КАШКАВАЛ,ЯЙЦА,МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ,СПАНАК,РЯПА,СОЯ И СОЙНИ ПРОДУКТИ,ЗЕЛЕ,ДОМАТИ,ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО,КАРФИОЛ...

Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини.Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход.8 от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да получаваме от храната,която консумираме.Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло(коса,нокти,мускули и т.н.).Необходими са също за много други важни процеси в организма.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:За закуска се консумира само един вид плод(2 ябълки,2 портокала,2 праскови,2 мандарини,2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т.н.).

Много важно е да се знае:НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.

ОБЯД:За обяд консумираме белтъчни.Примери:
1. Две печени пържоли(свински,пилешки,говежди).Може риба или морски животни(калмари,миди,раци и др.).Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци(може задушени-моркови,карфиол,зеле,чушки и др.или неограничено количество салата(домати,краставици,чушки,зелена салата, може и шопска.
В салатата не слагайте фасул,царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.

2.2-3 по големи парчета сирене или кашкавал(може и паниран), филия хляб, салата, вода.

3.2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.

4.2-3 яйца варени, на очи или бъркани със сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб,вода.

Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи(зеленчукова, гъбена, пилешка и др.,но без фиде или др. тестени неща в нея.

ВЕЧЕРЯ:За вечеря консумирайте това,което е било за обяд,но задължително само половината от количеството.ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.

ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:

Кои продукти спадат тук:

ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!
ОБЯД:За обяд консумирайте варива.Примери:

1. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.

ВЕЧЕРЯ:Консумирате само половината от това, което е било за обяд.

ВАЖНО:На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус.Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.

ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

Кои продукти спадат под въглехидратни:ЗАХАР,ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ,ПИЦА,СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система.Ако консумираме повече въглехидрати,отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген,те се натрупват в масни депа.Делят се на:Монозахариди, Дизахариди и Монозахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми,през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ(БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС,КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР.БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ,КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ,А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:

1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове,кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:

СЛАДКИШИ!Малко количество.

ПРИМЕРИ:

1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад!

допълнение : желателно е следкишите да са без млечни продукти.Сладкиши - сухи, без мляко, само яйца, захар и брашно. Желателно черно. И евентуално плод и ядки.
Хапват или 2-3 парченца сладкиш, или 2-3 някакви сладки, или 3 топки сладолед. И накрая - блокче шоколад


ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!

ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН

Яде се само плодове. Те съдържат много витамини и енергия,затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести.Много скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл.
допълнение: плодовете в плодовия ден, могат да се ядат както сурови, така и печени (печени ябълки, печен микс). Разрешени са и сухите плодове - може както са сухи, може и накиснати във вода от вечерта. Разрешени са и компотите - желателно без захар и разредени
В плодовия могат да се хапват смесено с плодовете (например за обяд - плодова салата, поръсена със счукани или смлени орехи, бадеми), а могат и самостоятелно (за следобедна закуска - 1 лъжица семки и чай). Важното е, да не са солени и пържени.

За този ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно хранене!За закуска-един вид плод,за обяд-друг вид,за вечеря-трети вид
29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН,ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА.ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ.ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ.СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА,КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден,ден за варива,въглехидратен ден и плодов ден
2. Преди започването на диетата си измерете кръвното налягане и поне един път месечно го проверявайте
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане,но ако приемате таблетки за високо кръвно,не ги спирайте без съвета на личния лекар
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки
5. Спазвайте часовете между храненията.Ако в определено време много огладнеете изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки
8. Кафето и чаят се пият без захар
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на правилното разграждане на храната.Вода или чай пийте половин час след хранене
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движете, защото движението е здраве!
13. Ядките могат да се ядат и в плодовия, и във въглехидратния ден - но сурови!!!

забележка:

Нека не ви подлъгва количеството храна , което е определено за деня, понеже това си е диета и идва момент, в който като всеки диетичен режим дотежава!

кърмачки ,прочетете първо специалния коментар за диетата и кърменето в "допълнителни съвети и коментари"


Рецепти подходящи за "90 дневна диета"
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН
ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА
ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

нашата табличка


всички рецепти и съвети са сборни, така че не претендираме за авторките права


# 1
 • Cтраната на лалетата...
 • Мнения: 7 914
честит имен ден Цвети!
 да си здрава и усмихната!

# 2
 • Cтраната на лалетата...
 • Мнения: 7 914
абе звезди нали сме с едно име и аз малко се поза4удих ,ама помислих 4е грешката е в моя телевизор
може би е подвеждаш ника ми Thinking....ама и той не е цвете newsm78

# 3
 • София
 • Мнения: 817
Записче. Еййй да се запиша и аз на първа страница.

Ами незнам защо реших че Звезди има имен ден. Усетих се преди малко и влизам за се извиня, че ви подведох Embarassed

# 4
 • софия
 • Мнения: 389
Важното е да има празници  Mr. Green .  И да смъкваме килца разбира се  Peace

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 2 987
Весела Цветница!   bouquet
Честит имен ден на всички празнуващи днес!   bouquet
Закусих ябълка и чай без захар, обядвах палачинки със сирене и пастет. Екстра  Flutter
Довечера сме на гости, ще има салати и пилешко месо, ммм   chef  Там има и кантар, ще се премеря и ще ви кажа има ли резултат от вчерашния ми воден ден  Praynig
Не смея да се надявам, защото ми идва и М. и така съм се издула от това  Whistling
Любимият ми белтъчен ден тече  Heart Eyes
Приятна неделя, дами  Hug

# 6
 • Eemnes, NL
 • Мнения: 421
Честита Цветница и Честит имен ден на всички именици!
  bouquet  bouquet  bouquet Heart Eyes
Аз съм днес на плодове, но утре ще се тегля. Засега се мъча все още да запазя 69кг. Peace Но все е  малко отгоре. Praynig
Весел ден и приятно изкарване на всички. Heart Eyes  bouquet Hug Peace
На всички минусчета - честито. Simple Smile

# 7
 • Рудозем
 • Мнения: 130
Ей че хубаво - нова тема! А дано ни донесе още много минусчета на кантара  Hug Hug Hug

# 8
 • Cтраната на лалетата...
 • Мнения: 7 914
Tanija

 Hug мислила си за мен затова Heart Eyes

bubulechkata

така е Hug

vihrogonche
нищо де поне знаеш, че е временно Party Party Party

sterje

имай предвид, че с напредването на диетата килцата ще се топя все по бавно и по бавно Peace

# 9
 • в средата на мъглата
 • Мнения: 3 804
Ей че хубаво - нова тема! А дано ни донесе още много минусчета на кантара  Hug Hug Hug
ей успях да се вклю4а на 1ва страница Simple Smile

# 10
 • Стара Загора
 • Мнения: 6 332
Честита нова тема момичета-да я пълним само с минуси  Peace Hug
звездичка поздравления....както винаги си се справила страхотно   bouquet  bouquet  bouquet

# 11
 • Мнения: 1 263
Цветомира, честит имен ден!
kaliakra, kleopatra555, bubulechkata, честито ви поредно минусче!  thumbsup
vihrogonche, браво за издържания воден ден!   bouquet
miglena11, наистина се тегли само сутрин, за да не преживяваш повече такива ужаси.  Crazy Виж кантара как те е зарадвал днес  Naughty
pepi-pepino, πρиятно изкарване на гостуването и колкото се може с по-малко прегрешения!  Party
sterje, че те в Макдоналдс правят ли хубави понички?  newsm78
*milenna*, я признай ти колко броя папая изяде, че снощи се радваше, че днес ще си си у вас?  Whistling
dtti, имам някакво усещане, че до седмица ще се отчетем със свалено.  Heart Eyes
звездичка, и аз досега не съм попадала на вкусна папая.   33uu
Харесаха ми новите картинки в началото на темата  yes , действат ми по мотивиращо!   friendship
Tanija, радвам се че още си с нас.  Two Hearts
pamsi, успешно лунуване днес!  Hug
nevinnata, поздравления за режимността!  Peace
sterje, пожелавам ти най после да го затвърдиш това 69  и да продължиш напред към килцата започващи с 5.  smile3539

Последна редакция: нд, 20 апр 2008, 19:11 от mummy

# 12
 • Мнения: 3 203
Честита Цветница!
Честит имен ден на именничките  bouquet
И мен кантара ме зарадва с минус, ама няма да го казвам още за таблицата, защото не е затвърден Peace
Днес съм на белтъчини, ама пак много гладна #Crazy и пак много ядох Sick Нищо де, важното е че и при повечко ядене се отслабва, по-бавно, но се отслабва, а на мен не ми се гладува Peace
mummy, изядох половин папая, ама при мен няма такъв ефект Peace Звезди само ме наплаши Whistling Здрав стомах имам Joy
Забравих да се похваля, че съм свалила по 2 см от ханша и талията и 1 см от бедрото Sunglasses

Последна редакция: нд, 20 апр 2008, 18:41 от *milenna*

# 13
 • Cтраната на лалетата...
 • Мнения: 7 914
pamsi
 Hug

dtti
значи и другият път ще предупредя като пускам нова тема ( или да я пускам по празник Mr. Green )

mummy

браво на теб , че забеляза новита картинки Hug

*milenna*
сантиметрите са къде , къде по важни от килцата Party Party

# 14
 • Русе
 • Мнения: 229
Честито на именничките  Hug

Аз държа здраво фронта и не прегрешавам с нищо  Naughty
Утре съм на плодчета newsm44. Много ме беше страх от този ден, а сега ми е любим  Wink

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт